Şimdi Ara

SİSTEM HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla 6950 lerin 2gb lik referans modelleri yani özel soğutuculu olmayan modelleri

mod oluyor diye biliyorum

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd6950-2gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: RessT

Bildiğim kadarıyla 6950 lerin 2gb lik referans modelleri yani özel soğutuculu olmayan modelleri

mod oluyor diye biliyorum

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd6950-2gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html

okumuştum zaten biliyorum da ben parçaların orjinalliğini bozmama ve risk almama taraftarıyım kardeşim bu yüzden ne bios mode ne de o.c yapmicam

• o zaman hayırlı olsun şimdiden...
  • hocam sisteminin son hali güzel. Rahatlıkla alınabilir. Kasa olarak şunuda düşünebilirsinizhttp://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-haf-rc-922-mid-tower-siyah-kasa.html
  • Teknobiyotikten sıtkım sıyrıldı, arkadaşın önerisi üzerine ordan sipariş verdim, 3 gün oldu hala çeşitli bahanelerle göndermediler. Neymiş bir ürünün teminini bekliyolarmış, "iptal ediin o ürünü, zamanım yok kalanları yollayın" diyorum hala saçma sapan önerilerle karşılaşıyorum. Bir daha teknoymuş biyotikmiş Allah korusun, asla bulaşmam, kimseye de tavsiye etmem arkadaşlar. TEKNOBİYOTİK ismini gördüünüz yerden kaçın. İyi forumlar
  • Sunbeam Tuniq Tower 120 yi almayın, noctua yı alın. Sunbeam gücünü ancak tam devirde ya da yüksek devirde gösteriyor. Tabi fan sesine tahammül edebilirseniz.
  • INTEL Core i5 2500k 3.30 GHz LGA1155 İşlemci

MSI P67A GD65 P67 LGA1155 DDR3 2133Mhz Anakart

G.SKILL RipjawsX 8GB Dual KIT DDR3 1600MHz CL9

MSI GTX570 1280 MB GDDR5 320 Bit DX11 Ekran Kartı

SEAGATE Barracuda 3.5inç 500GB SATA 6GB/s [2 Tane RAID 0]

SAMSUNG SH-S223C 22X SATA DVD-RW

SEASONIC 620W 80+ Bronze 12 cm Fanlı Güç Kaynağı

COOLER MASTER RC690-II Pencereli Performans Kasa

THERMALRIGHT Tower Hearsink İşlemci Soğutucusu

Toplam = 2460 TL

Bonus,Axess Card 12 Taksit 205 TL

www.eksenbilgisayar.com

Peşin fiyatı yaklaşık 2350-2400 arası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Sunbeam Tuniq Tower 120 yi almayın, noctua yı alın. Sunbeam gücünü ancak tam devirde ya da yüksek devirde gösteriyor. Tabi fan sesine tahammül edebilirseniz.

noctua çok pahalı hocam ya ben zaten ne o.c anlarım yapmicam ne de bios mode falan ben hani her zaman orjinalliğin bozulmamasından yanayım işlemci soğutucusunu sadece daha iyi performans istediğim sistemin ömrünü uzatması için alıyorum ayrıca tavsiyeniz varsa alabilirim... tşk ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: harece66

hocam sisteminin son hali güzel. Rahatlıkla alınabilir. Kasa olarak şunuda düşünebilirsinizhttp://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-haf-rc-922-mid-tower-siyah-kasa.html

kardeşim kasa güzel de ben ne bileyim xpredatoru çok beğendim onun için soğutma kapasitesi olsun şekli olsun v.s ama bu kasada da yan tarafa fan ekli şekilde sipariş verilirse güzel olabilir ayrıca ben sesten nefret eden bir adamı yahu onun için sen fanlar tam yükteyken bile bu kasanın sessiz olacağını biliyor musun ? xpredatorda bile yani fan speed olduğu için ben tercih ettim ne diyorsun kardeşim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgrozt

Teknobiyotikten sıtkım sıyrıldı, arkadaşın önerisi üzerine ordan sipariş verdim, 3 gün oldu hala çeşitli bahanelerle göndermediler. Neymiş bir ürünün teminini bekliyolarmış, "iptal ediin o ürünü, zamanım yok kalanları yollayın" diyorum hala saçma sapan önerilerle karşılaşıyorum. Bir daha teknoymuş biyotikmiş Allah korusun, asla bulaşmam, kimseye de tavsiye etmem arkadaşlar. TEKNOBİYOTİK ismini gördüünüz yerden kaçın. İyi forumlar

kardeşim bak senin bu yazına göre cidden vazgeçicem bu konuda ciddi misin ? hani stok durumunda dolayı tamam anlarım geç kalmasını ama cidden beni de kıllandırdın şimdi ? :S tekrar dönersen sevinirim ve başka bir firma önerisiyle... ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eragon91

INTEL Core i5 2500k 3.30 GHz LGA1155 İşlemci

MSI P67A GD65 P67 LGA1155 DDR3 2133Mhz Anakart

G.SKILL RipjawsX 8GB Dual KIT DDR3 1600MHz CL9

MSI GTX570 1280 MB GDDR5 320 Bit DX11 Ekran Kartı

SEAGATE Barracuda 3.5inç 500GB SATA 6GB/s [2 Tane RAID 0]

SAMSUNG SH-S223C 22X SATA DVD-RW

SEASONIC 620W 80+ Bronze 12 cm Fanlı Güç Kaynağı

COOLER MASTER RC690-II Pencereli Performans Kasa

THERMALRIGHT Tower Hearsink İşlemci Soğutucusu

Toplam = 2460 TL

Bonus,Axess Card 12 Taksit 205 TL

www.eksenbilgisayar.com

Peşin fiyatı yaklaşık 2350-2400 arası olur.

birincisi raid o bilmiyorum kardeşim onun için 1 veya 1.5 tb alırım 2. ben bu güç kaynağı konusunda kararsızım 750 w. dan aşağısı olmamalı diye düşünüyorum sen 620 w önermişsin ki ileride de cf yaparsam 620w yeterli olur mu ? bilmiyorum yani darboğaz yapmasını ya da performans düşürmesini istemiyorum güzel kardeşim ayrıca ben zaten eksen ile teknobiyotik arasında kaldım sen eksen den öneri vermişsin ben ilk kez yapıcam net üzerinden alışveriş endişelerim oluyor dolayısıyla birebir aynı malzemeleri kullanacaklar mı kablo toplamasını falan yaparlar mı ? kutuları ile birlikte gönderirler mi yani kendim tek tek siprariş verip montesini yapmalı mıyım ? bilmiyorum ayrıca trdukkan diye bir yer var ankara da ben de ankaradayım fiyatları da eksenden ucuz orayı da düşünüyorum ne diyorsun ? bunlar hakkında aydınlatırsan sevinirim kardeşim ?

• quote:

o zaman hayırlı olsun şimdiden...

sağolasın kardeşim ama hala ekran kartı konusunda nvdia mı ati mi ortadayım ve kasa konusunda da haf rc922 önerdi bir arkdaş o da kafamı karıştırdı o kasa da güzele benziyor bilmiyorum bu arada ekran kartı konusunda neden ikilemde kaldığımı söyliyeyim altta
    http://www.anandtech.com/bench/Product/293?vs=306

bak burada gtx570 ile hd6950 karşılaştırması var kafamı karıştırdı sen ne diyorsun ? bit farkı da var onun için herhalde ama ileride cf de düşündüğüm için hala kararsızım ekran kartı konusunda ati mi nvdia mı ? :

• quote:

Orijinalden alıntı: murattt06

quote:

quote:

quote:

O tarz bir şey yapmazlar ki yapsalar bile elinizde faturanız falan olur yani neyi sipariş ettiğiniz ile ilgili

yani hemde teknobiyotik öyle ufak tefek sitede değil skandal olur böyle bir şey onlar için

yani 500-1000 tl için tüm şirketi mahvederler bu sefer, aldığınızda yine kontrol edersiniz parçalarınızı zaten

Bu sefer gidip bilgisayarcılara toplatsan onlar indirir valla parçaları çok kişinin başına gelmiştir böyle olaylar

doğrusun herhalde kardeşim hayır neden böyle konuşuyorum dersen yani ben ilk kez öyle siparişle alacağım sen biliyor musun ? hani kasayı toplu bir şekilde gönderip yanında da içindeki ürünlerin kutularını mı gönderiyorlar acaba nasıl oluyor ? sana zahmet birde bunu desen :)

tabi kutularını falan herşeyini gönderirler

iyi o zaman ya hem nasılsa onlar en mükemmel şekilde yaparlar montajı falan hani işlemci soğutucusunun yönü kabloları saklama falan işte bakalım sipariş vericez herhalde :)
    SİSTEMİN SON HALİ...

INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli İşlemci 438,04 TL

MSI P67A-GD65 (B3 Revizyon) Intel LGA 1155 DDR3 USB 3.0 SATA 3 ATX Anakart 358,00 TL

Geil Plus 4GB 1600MHz DDR3 CL9 Bellek 98,34 TLX2=197,00 TL

Sapphire ATI HD6950 Yeni Soğutuculu 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 578,65 TL

LG GH22NS50 SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz) 40,69 TL

Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme Intel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1155 Uyumlu) 103,79 TL

AeroCool XPREDATOR Big Tower Kasa (7 Fan) 314,90 TL

Seasonic SS-850AT 80+ Plus 850W Güç Kaynağı 244,53 TL

teknobiyotik: 2278 TL

YORUMLAR İÇİN TŞK EDERİM... İYİ FORUMLAR... BİR KAÇ GÜN DAHA BEKLİCEM BAŞKA ÖNERİSİ OLAN VAR MI DİYE SONRA SİPARİŞ VERİCEM...

kasayı rc692 soğutucuyuda venomous x yaparsan tadından yenmez. birde venomous x için 35 tlye ss fm121 fan alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

quote:

quote:

quote:

quote:

O tarz bir şey yapmazlar ki yapsalar bile elinizde faturanız falan olur yani neyi sipariş ettiğiniz ile ilgili

yani hemde teknobiyotik öyle ufak tefek sitede değil skandal olur böyle bir şey onlar için

yani 500-1000 tl için tüm şirketi mahvederler bu sefer, aldığınızda yine kontrol edersiniz parçalarınızı zaten

Bu sefer gidip bilgisayarcılara toplatsan onlar indirir valla parçaları çok kişinin başına gelmiştir böyle olaylar

doğrusun herhalde kardeşim hayır neden böyle konuşuyorum dersen yani ben ilk kez öyle siparişle alacağım sen biliyor musun ? hani kasayı toplu bir şekilde gönderip yanında da içindeki ürünlerin kutularını mı gönderiyorlar acaba nasıl oluyor ? sana zahmet birde bunu desen :)

tabi kutularını falan herşeyini gönderirler

iyi o zaman ya hem nasılsa onlar en mükemmel şekilde yaparlar montajı falan hani işlemci soğutucusunun yönü kabloları saklama falan işte bakalım sipariş vericez herhalde :)
    SİSTEMİN SON HALİ...

INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli İşlemci 438,04 TL

MSI P67A-GD65 (B3 Revizyon) Intel LGA 1155 DDR3 USB 3.0 SATA 3 ATX Anakart 358,00 TL

Geil Plus 4GB 1600MHz DDR3 CL9 Bellek 98,34 TLX2=197,00 TL

Sapphire ATI HD6950 Yeni Soğutuculu 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 578,65 TL

LG GH22NS50 SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz) 40,69 TL

Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme Intel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1155 Uyumlu) 103,79 TL

AeroCool XPREDATOR Big Tower Kasa (7 Fan) 314,90 TL

Seasonic SS-850AT 80+ Plus 850W Güç Kaynağı 244,53 TL

teknobiyotik: 2278 TL

YORUMLAR İÇİN TŞK EDERİM... İYİ FORUMLAR... BİR KAÇ GÜN DAHA BEKLİCEM BAŞKA ÖNERİSİ OLAN VAR MI DİYE SONRA SİPARİŞ VERİCEM...

kasayı rc692 soğutucuyuda venomous x yaparsan tadından yenmez. birde venomous x için 35 tlye ss fm121 fan alırsın

kasa konusunda kararsızım ama bende rc 922 ye bakıyordum ayrıca yan panel şeffaf olsun istiyorum kardeşim ondan yani kararsızım bilmiyorum bir de bu ekran kartı konusunda ne düşnüyorsun nvdia ati arasında kaldım yahu gtx570 mi yoksa hd6950 mi ? ve ileride cf veya slı yapcağımı biliyoruz güç kaynağı 650 mi yoksa 750w mı daha iyi olur ? ? sana zahmet bir de bunlarda aydınlatsan sevinirim güzel kardeşim..

• Bütçeni fazla aşmak istemiyorsun bence 6950 fazlasıyla yeterli gtx 570 e gerek yok

çünkü çok daha pahalı

birde kasa olarak Haf serisi çok iyidir

kaliteli malzemeleri vardır

birde sen galiba elden almak istiyosun teknobiyotikte siparişle hem güvenmiyorsunda fazla

istanbul içindeysen eksen bilgisayardan toplayabilirsin sistemini

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37680_COOLER_MASTER_HAF_922_Plus___Power_Yok__eSata__Siyah_Kasa__CM-RC-922M-KKN1-GP_.html

gerçekten çok kaliteli kasa eğer başka yerden düşünürseniz eksen den

size testinide yaparlar hem görüp alırsınız teker teker

INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli İşlemci
    MSI P67A-GD65 (B3 Revizyon) Intel LGA 1155 DDR3 USB 3.0 SATA 3 ATX Anakart
    G.SKILL RipjawsX (F3-12800CL9D-4GBXL), 4GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3 X2
    LG GH22NS50 SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz)
    COOLER MASTER HAF 922 Plus, (Power Yok) eSata, Siyah Kasa
    Seasonic SS-850AT 80+ Plus 850W Güç Kaynağı
    SUNBEAM Core-Contact Freezer (SB-CR-CCTF1156), LGA1156

Eksen Bilgisayar

1711 TL

Ekran kartını yazmadım çünkü

6950 nin 1 gblik 2gb lik modelleri var mod yapmıyacaksan arada fark yok

3 lü monitör falan kullanmayacağına göre 2 gb bellek işine yaramayacaktır

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37355_SAPPHIRE_Radeon_HD6950_1_GB__GDDR5__256Bit__Ekran_Karti_-__11188-01-40G.html

ama dersenki berki ilerde bios mod yaparım

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_36723_MSI_R6950-2PM2D2GD5__HD6950__2_GB__GDDR5__256_Bit__Ekran_Karti.html

bunu koyarsın sistemine zaten şuanda alıcağın gtx 570 olsun

6950 olsun her oyunu full ayarda açıcaksın

belli bir zaman sonra performansı düşerse eğer kartının cf yaparsın

performansı her türlü katlarsın

Nvidia birazda profesyonel işlerdede yarıyor çizimlerde falan

siz sadece oyun için alacaksanız bence 6950 yeterli

ekstradan 5-10 fps alacağım diye

fazladan ne gerek var 150-200 liraya

Edit: Soğutucu olarak önerdiğim size rahat rahat yetecektir oc vs yapmayacaksanız hatta

yapsanız bile rahat rahat yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RessT -- 22 Mart 2011; 21:40:50 >

• quote:

quote:

bence 2*6850 cf yapmanız daha mantıklı. İleride ne olacağı belli olmaz zamanında güçlü olmak lazım
    2*560Tİ slı yapmanız da güzel olacaktır.

bende diyorum 6970 alayım 2-3 sene sonra bir tane daha alıp cf yaparım o zaman tadından yenmez ha ? ayrıca nvdia ya sıcak bakmıyorum ? onun dışında sistem güzel mi ? o fiyata alınacak en performanslı sistem mi yorumlarınızı bekliyorum...

2 3 sene sonra o kart ile cf yapmanin ne kadar mantikli oldugunu bilmiyorum. 9xxx serisi cikar 6xxx ler eskiycek. Ayrica cf nin olusturabilecegi sorunlar var. Tek kart al, sonra bunu satar yenisini alirsin. 6950 su anda ust duzey bir kart ve seni 3 yil idare edebilir. Ama 3 yil sonra ust duzey bir karttan ziyade orta alt seviye bir kart olacagini dusunuyorum.

• quote:

Bütçeni fazla aşmak istemiyorsun bence 6950 fazlasıyla yeterli gtx 570 e gerek yok

çünkü çok daha pahalı

birde kasa olarak Haf serisi çok iyidir

kaliteli malzemeleri vardır

birde sen galiba elden almak istiyosun teknobiyotikte siparişle hem güvenmiyorsunda fazla

istanbul içindeysen eksen bilgisayardan toplayabilirsin sistemini

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37680_COOLER_MASTER_HAF_922_Plus___Power_Yok__eSata__Siyah_Kasa__CM-RC-922M-KKN1-GP_.html

gerçekten çok kaliteli kasa eğer başka yerden düşünürseniz eksen den

size testinide yaparlar hem görüp alırsınız teker teker

INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli İşlemci
    MSI P67A-GD65 (B3 Revizyon) Intel LGA 1155 DDR3 USB 3.0 SATA 3 ATX Anakart
    G.SKILL RipjawsX (F3-12800CL9D-4GBXL), 4GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3 X2
    LG GH22NS50 SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz)
    COOLER MASTER HAF 922 Plus, (Power Yok) eSata, Siyah Kasa
    Seasonic SS-850AT 80+ Plus 850W Güç Kaynağı
    SUNBEAM Core-Contact Freezer (SB-CR-CCTF1156), LGA1156

Eksen Bilgisayar

1711 TL

Ekran kartını yazmadım çünkü

6950 nin 1 gblik 2gb lik modelleri var mod yapmıyacaksan arada fark yok

3 lü monitör falan kullanmayacağına göre 2 gb bellek işine yaramayacaktır

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37355_SAPPHIRE_Radeon_HD6950_1_GB__GDDR5__256Bit__Ekran_Karti_-__11188-01-40G.html

ama dersenki berki ilerde bios mod yaparım

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_36723_MSI_R6950-2PM2D2GD5__HD6950__2_GB__GDDR5__256_Bit__Ekran_Karti.html

bunu koyarsın sistemine zaten şuanda alıcağın gtx 570 olsun

6950 olsun her oyunu full ayarda açıcaksın

belli bir zaman sonra performansı düşerse eğer kartının cf yaparsın

performansı her türlü katlarsın

Nvidia birazda profesyonel işlerdede yarıyor çizimlerde falan

siz sadece oyun için alacaksanız bence 6950 yeterli

ekstradan 5-10 fps alacağım diye

fazladan ne gerek var 150-200 liraya

Edit: Soğutucu olarak önerdiğim size rahat rahat yetecektir oc vs yapmayacaksanız hatta

yapsanız bile rahat rahat yeter

kardeşim sağolasın valla iyi açıklamalarda bulunuyorsun aydınlatıyorsun beni o zaman ben ekran kartını 1gb olarak değiştiriyorum yani çünkü tek monitör kullanıcam yani ayrıca keşke istanbulda olsam ben ankaradayım burada nova var ama eksene göre pahalı yoksa burdan alacaktım kasa olarakta haklısın yani haf baya iyi o kasanın yanına bir de fan ekledin mi tadından yenmez gibi geliyor bana dur bakalım sistemi yeniden güncellicem görürsün :) sağolasın ayrıca 2gb olunca ben daha performanslı oluyor diye biliyordum yoksa yani neden onu alayım bir fark olmicaksa

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

quote:

bence 2*6850 cf yapmanız daha mantıklı. İleride ne olacağı belli olmaz zamanında güçlü olmak lazım
    2*560Tİ slı yapmanız da güzel olacaktır.

bende diyorum 6970 alayım 2-3 sene sonra bir tane daha alıp cf yaparım o zaman tadından yenmez ha ? ayrıca nvdia ya sıcak bakmıyorum ? onun dışında sistem güzel mi ? o fiyata alınacak en performanslı sistem mi yorumlarınızı bekliyorum...

2 3 sene sonra o kart ile cf yapmanin ne kadar mantikli oldugunu bilmiyorum. 9xxx serisi cikar 6xxx ler eskiycek. Ayrica cf nin olusturabilecegi sorunlar var. Tek kart al, sonra bunu satar yenisini alirsin. 6950 su anda ust duzey bir kart ve seni 3 yil idare edebilir. Ama 3 yil sonra ust duzey bir karttan ziyade orta alt seviye bir kart olacagini dusunuyorum.

kardeşim haklısın 3 sene de çok şey değişeceltir zaten bir sistemde en çok değiştirilen parça ekran kartıdır zaten bu sistemin 5-6 sene ekran kartı dışında beni götüreceğini düşünüyorum çünkü bizler oyun ağırlıklı sistem topladığımız için her zaman update olan parça ekran kartı oluyor ayrıca cf nin ne gibi zararları var ben de ileride 3-4 sene sonra bir 6950 daha alıp cf yaparım diyordum o sorunları söylersen sevinirim kardeşim ?

• *anakartin ikinci karti x8 yerine x4 seviyede calistirmasi performans kaybine sebep olur

*ekran kartlarinin 2 kati guc cekmesi buna ragmen verimin %100 olmamasi.

*bazi uygulamalarin ikinci karti kullanmamasi

*sicaklik, ses. Ama cf yapacak kisi bunlari goze almistir

daha baska sorunlar da olabilir. Hepsini bilmiyorum ama bunlar baslica sorunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

*anakartin ikinci karti x8 yerine x4 seviyede calistirmasi performans kaybine sebep olur

*ekran kartlarinin 2 kati guc cekmesi buna ragmen verimin %100 olmamasi.

*bazi uygulamalarin ikinci karti kullanmamasi

*sicaklik, ses. Ama cf yapacak kisi bunlari goze almistir

daha baska sorunlar da olabilir. Hepsini bilmiyorum ama bunlar baslica sorunlar

hımm sende haklısın hocam valla yazdıklarına bakılırsa o zaman sen şöyle yap bana tek monitörde kullanıcam sadece oyun amaçlı biliyorsun zaten buna göre nvdia ve ati olarak şu anda alınabilecek benim bütçeye uygun olarak birer öneri ver en iyi olarak ? ben de ona göre ya ati ya nvdia karar vereyim...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.