Şimdi Ara

SİSTEM ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
43. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ramden 2 tane alacağım yani 4x16 olacak fakat alacağım anakarta uyar mı uyamaz mı bilmiyorum eğer bu fiyata yakın yüksek hızlı yüksek Ram'li bi ram (3D ve render için) önerirseniz sevinirim

Alacağım anakart 

MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI AMD​

Veya

ASUS ROG Strix X870E (10 bin fark için değermi hala bilmiyorum)

İşlemci 

Amd ryzen 9950x

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba öncelikle anakart kararını tekrar gözden geçir anakarta bütçe ayırırken ihtiyaç doğrultusunda verilmeli yani gerçekten x serisi bir anakartın tüm imkanlarını kullanacakmısın yoksa b veya a seriside işini görürmü kalite farkları elbeltte vara ama fiyat farkıda azımsanacak kadar değil ihtiyaç değilse bu bütçeden kısarak gpuyu daha iyi bir modele yükseltebilirsin belkide.

Ram olarak ise çok ucuza kaçmanı tavsiye etmem eğer gerçekten paranın hakkını almak istiyorsan ram çiplerine kadar iyice araştırman lazım 6000mhz üstü cl25-30 civarı ortalama diyebiliriz.
    Ama 3d modeling için ilk kararın anakart işlemci ve gpuya olabildiğince bütçe ayırıp bu 3lüyü ihtiyaç f/p doğrultusunda kesinleştirmek olmalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• oyun sistemi topluyorsan

9950 yerine 7700 alabilirsin performansları aynı

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Cevapladığınız için teşekkür ederim gpu şuanlık rtx 4070 ti var 5090a yükseltmeyi planlıyorum şuan sadece anakart konusunda ve 7200 veya 8000mhz rami nasıl 4x şeklinde kullanırım o konuda çok kararsız kaldım

• n201 kullanıcısına yanıt

Cevapladığınız için teşekkür ederim ilk öncelikle bu rami isteme sebebim bu ramleri çok sevdim görünüş olarak hız olarak fakat 64 gb versiyonunu bulamadım 7200 mhz lik o yüzden ram konusunda yardım istedim bu attığınız ramlar 6000 mhz benim amaxım 7200 mhz veya 8000 mhz lik 64 gb veya üstü bi ram şimdiden teşekkür ederim

• Münebbih kullanıcısına yanıt

3D model amaçlı oldığu için 9950x biçilmiş kaftan. x3d versiyonu daha çıkmadı ama nasıl bi performans verir bilmiyorum baktığım kadar render konusunda geride ama oyunda daha da gelişmiş versiyonu bi bilginiz var mı acaba şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeythein -- 1 Şubat 2025; 19:38:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Toplama Önerisi
    2 hafta önce açıldı
    Güncel Sistem Tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Sistem Tavsiyesi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zeythein Z kullanıcısına yanıt
    4 tane alinca o hiz dusecek 8000 mhzde alsan,

burdan bak 6000-7200 farkina vs
    https://www.techpowerup.com/review/ddr5-memory-performance-scaling-with-amd-zen-5/7.html

2*32 al artik hangisini alirsan

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-g-skill-64-gb-2x32-trident-z5-royal-6400-mhz-cl32-f5-6400j3239g32gx2-tr5s-ddr5-fiyati,795007340.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 1 Şubat 2025; 19:51:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• n201 kullanıcısına yanıt

Sanada zahmet oldu Yardımın için çok teşekkür ederim dostum🫡

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.