Şimdi Ara

Sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu işte yeniyim kendime bir oyun makinası kurmak istedim... 4500 lira limitim var... Çok büyük bir monitör ve ya HDD istemiyorum... Yardımcı olursanız sevinirim... Ayrıca toplama bilgisayar almanın ufak nüansları da varsa belirtirseniz sevinirim...

Şöyle bir sistem kurmaya çalıştım... Bu sitede 5000 gözüküyor ama Vatan'da 4500 çıkıyor...

Sistem tavsiyesi

Sistem tavsiyesi

• canmesur kullanıcısına yanıt
    Cok hatalı olmuş Kardesim bu butcede parayi fx e dokmek israf ustelik ekran kartinda dusuk kalmış
    9590 8 serisinin oc hali ustelik sogutmasi zor her yerde yazıyor

Oyunda i5 4590 la bu islemciyi gecebilirsin fx mimarisi eski ve zayif eve donunce sana tavsiye atayim zaten daha atanda olur
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bu benim ilk denemem. Aslında Monster almayı düşünüyordum ama bir arkadaşım toplama yapmamı tavsiye etti...

Ayrıca belirtmeyi unutmuşum; Vatan'da işlemci sıvı soğutmalı geliyor...
  • Şimdi şöyle bir durum söz konusu 4.5k para ile gtx 980 almamak olmaz ama alırsak da şöyle sorun çıkıyor 144hz 1ms monitör almadıkdan sonra gtx 980'nin ne anlamı kalıyor.Böyle bir sistem yapınca da fiyat 4.8k çıkıyor.
     Sistem tavsiyesi
    9590 alinmaz kardesim fazla pahali ve overlock yapilmis fx8300

ve evet toplama iyidir biz elbirligi ile yardim ederiz iyisini alirsin icin rahat olsun
  • Biraz bilgi alabilir miyim? Çünkü bu kartları ve işlemcileri karşılaştıran site benim sistemdeki gpu ve cpu'nun daha iyi olduğunu söylüyor...

gpuboss.com
    cpuboss.com
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Overlock'un ne olduğunu bilmiyorum ama anladım valla iyi olur...

Olmadı bu makinalardan birini alayım diyorum;

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=471625&kat=6453&lang=tr-TR#.VUX6C8doFSQ

http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V4-1-4.html#.VUY7tMdoFSR

Masaüstü sistem ile diz ustu ancak taşımada yarisir bunlari butcenle masaustude gecersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Masaüstü sistem ile diz ustu ancak taşımada yarisir bunlari butcenle masaustude gecersin
    overclok yapcam dersen 4800 e bunu alabilirsin

Sistem tavsiyesi

+ 144 hz monitör

http://www.hepsiburada.com/liste/aoc-g2460pqu-24-1ms-analog-dvi-hdmi-full-hd-led-gaming-monitor/productDetails.aspx?productId=bd800111&categoryId=3002879

yada overclok etmeden 144 hz monitörle beraber bunu alabilirsin
     Sistem tavsiyesi

4500 lira da 9590 dahil sakın amd ye bulaşma 4460 kadar performans alamazsın 9590 ın 4.7 ghz de yapamdığını 4460 3.5 turboda yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 3 Mayıs 2015; 20:16:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canmesur

Biraz bilgi alabilir miyim? Çünkü bu kartları ve işlemcileri karşılaştıran site benim sistemdeki gpu ve cpu'nun daha iyi olduğunu söylüyor...

gpuboss.com
    cpuboss.com
    Anladım,durumu şimdi sana izah ediyim.
    -Gtx 980 tek başına alabileceğin en iyi karttır.Daha iyileri de var mı var ama onlar tek kart değil iki tane kartın birleştirilmesiyle oluşturuluyor.Buna SLI veya crossfire deniliyor.Senin sistemdeki r9 280x'i tabiri caizse gtx 980 havada tokatlar:)
    -CPU'ya gelirsek senin 9590 genel anlamda daha iyidir i5 4460'dan(dikkatini çekerim 9590 amdnin en iyi işlemcisidir) ama iş oyuna gelince i5 4460 8350 olsun,9590 olsun hepsini geride bırakır.Kanıt mı istiyorsun atayımhttps://www.youtube.com/watch?v=JFqQdrs5wEU
    -Diğer duruma gelirsek sistem toplamadan yeni olduğundan hwcompare,cpuboss,gpubossdan bakıyorsun.Tabi oralar rakamlara bakarak sana karşılaştırıyor ama iş testlere(benchmark) geldiğinde hiçbir alakası olmadıkları gözüküyor.

• overclok nedir? İyi bir şey mi, kötü mü? Ayrıca fiyatı beğendim. bazı yükseltmeler yapabiliriz.
    hız aşırtma k ibareli intel işlemcileri ve şuan ki amd fxlerin hepsi overclok olur extra soğutma gerekir stok soğutmalar yeterli olmaz

fps ye fazla artış sağlamaz ancak oyun akıcılığında ani düşüşleri çok aza indirir

örneğin 4690 3.9 ghz de çalışırken 4690k 4.8 ghz e iyi soğutmayla overclok edilebilir

oyunda max fps olarak ikiside aynı değeri görür ama belli sahnelerde (patlamalar çarpışmalar vs) de ani düşüş olarak 3.9 stok 4690 bi anda 30 lara 40 lara düşerken 4.8 4690 da en baba 50 55 e düşersin daha akıcı oyun deneyimi yaşarsın değer mi ? bana göre değer mebla 4500 5000 ise hepten değer
  • O zaman gtx 980 alıyoruz.

Peki acemiliğime verin; bu gtx^li makina beni ne kadar idare eder tshminen?
    Kişiden kişiye değişirir,beni 10 yıl idare eder vallaha gtx 980:)
  • 4.8 sıvı soğutmayla yalnız , 60 70 tl soğutucu ile max fark ediceği 0.5ghz falan olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SANZE

Kişiden kişiye değişirir,beni 10 yıl idare eder vallaha gtx 980:)
    Kimse SSD'den bahsetmemiş... Ve ya RAM'in Hz'sinden(nasıl isimlendirildiğini bilmiyorum)... Bunlar önemsiz şeyler mi? Yoksa basitçe bütçede buna sıra mı gelmiyor?

Ve bu ürünleri alırsam montaj için lehim gibi uzmanlık gerektirecek bir şey yapılıyor mu?
  • yani sıvı soğutma ile tabi :) gerçi noctua 15s ler falan da götürür 4.7 4.8i falan
    Adam gibi bir ssd alsan 400 tl samsun evo 250 gb.Oyun bilgisayarı için RAM hz'si önemli değil,CL önemli.En düşük kaçsa onu almak en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANZE -- 3 Mayıs 2015; 20:44:56 >
  • Orijinalden alıntı: Sahte Kabadayı

Sistem tavsiyesi

+ 144 hz monitör

http://www.hepsiburada.com/liste/aoc-g2460pqu-24-1ms-analog-dvi-hdmi-full-hd-led-gaming-monitor/productDetails.aspx?productId=bd800111&categoryId=3002879

overclock u üstünkörü okudum. yapılamayacak bir şey gibi gözükmüyor. bunu almaya yakınım.

9 taksitten aylık 500 planlamıştım birazcık aşıveririm bütçeyi olan o olur...

Da 1 sorum havaya karıştı; montaj için lehim vb. gibi uzmanlık gerektiren nitelikler lazım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: canmesur

Orijinalden alıntı: Sahte Kabadayı

Sistem tavsiyesi

+ 144 hz monitör

overclock u üstünkörü okudum. yapılamayacak bir şey gibi gözükmüyor. bunu almaya yakınım.

9 taksitten aylık 500 planlamıştım birazcık aşıveririm bütçeyi olan o olur...

Da 1 sorum havaya karıştı; montaj için lehim vb. gibi uzmanlık gerektiren nitelikler lazım mı?

Alıntıları Göster
    Herkese çok teşekkürler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.