Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun bir zamandır masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Öncelikle bütçeyi 6000-6500 arası kurmaya çalışıyorum zorlarsam 7000 olabiliyor ancak.Alacağım bilgisayarın ekran kartı RTX 2060 düşünüyorum. İşlemciyi bugün biraz daha baktım şimdi o yüzdende buraya yazmak istedim i5 9600k düşünüyordum ilk başlarda. Bugün baktığımda i5 9400f'te en azından kıyaslamalara baktığımda yüzde 2-3 fark var gibi duruyor arasında. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Aralarında 700 lira gibi bir fark var. Kurduğum iki sistemin linkini aşağıya bırakıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Birde son olarak ekran kartı için Inno3d ile Gigabyte veya Asus'un RTX 2060 modelleri arasında uçurum kadar fark varmıdır.(Fiyat olarak var )

İ5 9400f versiyonu

İ5 900K versiyonu

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

• Intel Core i7 8700 3.20 Ghz 12MB 1151p
    Asrock B365M PRO4
    Corsair 16GB(2x8) Vengeance Lpx Siyah 3000mhz
    Crucial 500GB P1 NVMe
    Zalman 500W ZM500-LX Güç Kaynağı
    Dark Spirit Mavi Led Fan USB 3.0 mATX/ATX Mid Tower Kasa
    Zotac GeForce GTX1660Ti Gaming 6G GDDR6 

6650 tl.
  • Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Sanırım yeni sistemi şöyle kurabilirim.
    Intel Core i5 9400F Soket 1151 2.9GHz 9MB Önbellek 6 Çekirdek 14nm İşlemci ---- 1160 TL
    MSI Geforce GTX 1660 Ti ARMOR 6G OC GDDR6 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı ---- 2320 TL
    MSI Z390-A PRO Intel Z390 9th Gen Intel Soket 1151 DDR4 4400MHz(O.C.) VGA DVI DP Anakart ---- 1046 TL
    CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah DDR4 3000MHz CL16 Dual Kit Ram ---- 563 TL
    Kingston 240GB A1000 NVMe M.2 SSD (Okuma 1500MB Okuma / 800MB Yazma) ---- 315 TL
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk ---- 305 TL
    Cooler Master MasterBox Lite 5 600W 80 Plus USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa ---- 800 TL

Ürünler bunlar. Kasada 4 tane fan var zaten burada merak ettiğim daha fazla almam gereklimidir. Birde işlemcinin kendi soğutucusu olayı var. Onun için ekstra bir şeye gerek var mı. Teşekkürler.

• forvet09 kullanıcısına yanıt
    Bu arada sizin sisteminizi kontrol ettim. İ7-8700 sistemi çok iyi yalnız bu sistemi kurarken insan ister istemez daha iyi bileşenlerde istiyor :)
    Bu sisteme RTX 2060 tan düştüm işin açıkçası. O yüzden şimdi 1660 TI'a karar verdim. Ama size şunu sorabilirim mesela neden MSI,GIGABYTE yada ASUS önermediniz. Zotac sıcaklık ve verim bakımından bunlara yakınsa yukarıda sorduğum gibi INNO3d hakkında ne düşünüyorsunuz. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherloguz

Bu arada sizin sisteminizi kontrol ettim. İ7-8700 sistemi çok iyi yalnız bu sistemi kurarken insan ister istemez daha iyi bileşenlerde istiyor :)
    Bu sisteme RTX 2060 tan düştüm işin açıkçası. O yüzden şimdi 1660 TI'a karar verdim. Ama size şunu sorabilirim mesela neden MSI,GIGABYTE yada ASUS önermediniz. Zotac sıcaklık ve verim bakımından bunlara yakınsa yukarıda sorduğum gibi INNO3d hakkında ne düşünüyorsunuz. Teşekkürler.
    Isı konusunda sorun çıkaran bir çip değil. Zotac hem ucuz hemde soğutması daha başarılı oluyor.
  • Sherloguz kullanıcısına yanıt
    Stok soğutucular pek iyi olmuyor. Büyük bir soğutucu alırsanız iyi olur. Arctic Freezer 34 olabilir.

Kasa içinde gelen güç kaynakları dandik olur genelde. Bu kasanın içinde de Cooler Master'ın lite serisi bir güç kaynağı vardır muhtemelen. Güzelim sistemi böyle bir güç kaynağına emanet etmeyin. Güç kaynağı sistemin en kritik parçası. Seasonic, Evga, FSP, High Power, Corsair markalarının 80+Gold sertifikalı güç kaynaklarından birini almanızı tavsiye ederim.

Kasada daha fazla fan takabileceğiniz fan yuvası yok galiba. Ön panelde havalandırma kanalı da göremedim. Daha iyi havalandırma yapısına sahip bir kasa seçebilirsiniz. Sharkoon TG5 ya da TG4 tavsiye ederim.
  • i20_20 İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler öncelikle yorumunuz için. Şimdi baktım söylediklerinize sanırım soğutucu ve kasayı PC çok uzun süre kullanılırsa önerdiniz. TG5 yada TG6 incehesapta bulamadım. O yüzden bu akşamda kasa ile ilgili biraz araştırma yapmam gerekebilir :)
    Yukarıda söylediklerimin hepsini kullanım süresinden bağımsız olarak söyledim. Her zaman, her şartta, daha iyi havalandırmalı bir kasa ve büyük bir işlemci soğutucusu kullanmanız iyi olur. 1 saat bile kullansanız, sistem yük altında çalışırsa, 1 saatte bile kasanız fırın gibi olabilir, işlemciniz 80-90 dereceleri görebilir.
    Kaliteli bir güç kaynağı kullanmazsanız, hem güç kaynağının ömrü kısa olur, hem de düzensiz/dalgalı voltaj nedeniyle donanımlarınız daha çabuk yıpranabilir, hem de elektrikle ilgili tehlikeli bir durum yaşanırsa güç kaynağınız da yanabilir, donanımlarınız da yanabilir.

Sistemin sağlıklı, stabil çalışması ve uzun ömürlü olması için 2 şey önemlidir.
    1. Donanımların mümkün olduğu kadar serin çalışması
    2. Kaliteli bir güç kaynağı kullanılması

TG6 diye bir model yok TG5 veya TG4 demiştim. RGB istiyorsanız TG5'in RGB versiyonu da var. İncehesap'a takılıp kalmayın, hangi ürünü nerede ucuz bulursanız oradan alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i20_20 -- 26 Haziran 2019; 15:3:51 >

Merhaba, incehesapta dediğiniz ürünleri ben de bulamadım :)

Fakat uygun fiyatlı olarak TG4 ve TG5 modelleri için aşağıdaki internet sitelerini önerebilirim:

-
    yukko.com
    Sharkoon TG5 RGB Led Fanlı USB 3.0 Pencereli ATX Gaming Kasa TG5-RGB
    https://www.yukko.com/sharkoon-tg5-rgb-led-fanli-usb-30-pencereli-atx-gaming-kasa-tg5-rgb-v-50113225

-https://www.itopya.com/sharkoon-tg4-rgb-usb30-4xrgb-fan-temperli-cam-atx-gaming-kasa/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.