Şimdi Ara

sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS Z87M-PLUS Intel Z87 Soket 1150 DDR3 2933MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI 370,57 TL

COOLER MASTER RC-K350 600W MidT ATX 253,74 TL

CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül 246,44 TL

ASUS GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 673,59 TL

INTEL Core i7 4770 Soket 1150 3.4GHz 8MB Cache 22nm 809,00 TL

TOPLAM = 2353,54 TL

vatanbilgisayar fiyatları bunlar vatanbilgisayar üzerinden tavsiye edebileceğiniz başka birşey varmı

• Bu sistemi ne amaç için topluyorsunuz? Şu yüzden soruyorum. Eğer oyun için se core i5 yeterli olacak ve core i7 için vereceğiniz ekstra para ile bir ssd alıp çok daha fazla performans artışı elde edebilirsiniz.
  • AskN0More A kullanıcısına yanıt
    i7 almak istiyorumda peki ssdninne gibi avantajı oluyor
  • colddplay C kullanıcısına yanıt
    sistem açılış süresi çok azalır ve bilgisayarın tepkisi çok hızlanır. yani diskten okumada çok ciddi farkı var ama oyun ve uygulama'larda açılış, kayıt süresi haricinde bir artısı yok.

açıkçası ben sistem tercihini beğendim, ekran kartı çok çabuk eskiyen bir donanım olduğu için 1-2 sene sonra onu zaten değişirsiniz (şimdi aklınızda yoksa da çıkacak oyunlar sizi buna ikna eder) işlemci ise kolay kolay eskimez, o yüzden işlemciyi 1 kere almak benim tercihim olurdu.

ssd almak gibi planınız varsa alacağınız hd'nin performansına değil sessizliğine bakın derim. ssd'yi istediğiniz zaman sisteme ekleyebilirsiniz.

edit:
    işlemciyi 4.5 ghz seviyelerine oc yapmak isterseniz K versiyonunu almak zorundasınız. bu işlemci en fazla 4 ghz'e çıkarılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 7 Mart 2014; 15:49:12 >
  • TEŞEKKÜR EDERİM 4770 4770K ARASINDA GİDİP GELDİM VATANA GİDEYİM ORDAM NET KARARIMI VERİRİM HERALDE İŞLEMCİ KONUSUNDA
  • quote:

Orijinalden alıntı: colddplay

TEŞEKKÜR EDERİM 4770 4770K ARASINDA GİDİP GELDİM VATANA GİDEYİM ORDAM NET KARARIMI VERİRİM HERALDE İŞLEMCİ KONUSUNDA

sevgili dostum

Performans sistemi topluyorsan mutlaka SSD'ye yer vermelisin sisteminde. Bütçen el veriyorsa Core i7 alıp birde ssd takabilirsin. Eğer bütçe limitini aşıyorsa senin yerinde olsam Core i5 alıp birde ssd alırım. Güven bana.
    SSD sürücüler normal harddisklere göre çok daha hızlı okuma yazma hızlarına sahiptir. Sisteminin açılış süresinden windowsun çalışma hızına oyunların loading ekranlarına kadar farkı hissedersin. Hatta bir kere SSD li bir bilgisayar kullanırsan bir daha kolay kolay normal hdd den işletim sistemini çalıştıran bir bilgisayara geçişin pek mümkün değil :)

İşlemci konusuna gelince, param var hocam ben illa ki core i7 alacağım diyorsan Core i7 4770 al. Sonunda K olan overclockcular için kilitsiz model. Overclock falan işim olmaz diyorsan fazladan 60-70 tl verip 4770k almana gerek yok.

Herhangi bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım

• quote:

ASUS Z87M-PLUS Intel Z87 Soket 1150 DDR3 2933MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI 370,57 TL

COOLER MASTER RC-K350 600W MidT ATX 253,74 TL

CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül 246,44 TL

ASUS GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 673,59 TL

INTEL Core i7 4770 Soket 1150 3.4GHz 8MB Cache 22nm 809,00 TL

TOPLAM = 2353,54 TL

vatanbilgisayar fiyatları bunlar vatanbilgisayar üzerinden tavsiye edebileceğiniz başka birşey varmı

ANAKART DEĞİŞTİRİLEBİLİR K SERİSİ ALINMAYACAKSA
    ASUS H81-PLUS INTEL H81 SOKET 1150 DDR3 1600MHZ SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 201 TL

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• colddplay C kullanıcısına yanıt
    amacın nedir ne yapacaksın ?
  • aldım pc yi anakart ve kasayı değiştirdim
    gerçi rami gskill vermişler saflığıma geldi kontrol etmemiştim ama arasında pek fark olduğunu sanmıyorum

ASUS Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ile değiştirdim

kasanın güç kaynağı yok bende 520w var coolermasterın moduler onu denicem olmazsa yeni güç kaynağı alıcam
    COOLER MASTER STORM SNIPER MidT ATX SİYAH KASA
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-sgc-6000-kkn1-gp-storm-sniper-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=71914

• Hocam hayırlı olsun.Ayrıca gskill i çok küçümsediniz bence en performanslı ramlerdendir. Ayrıca 4770 bence fazla olmuş ki madem aldınız k serisini alsaydınız keşke. Benim şahsi düşüncem 2000 lira bandını geçen hemen hemen her bilgisayara ssd şart. Arkadaşlarda bu konuda bana hak verirler.
  • ssd alcam ama beklicem 2 3 ay kadar
  • güç kaynağını bir araştır istersen, o güçte bir kaynakla seninkine denk bir donanımı problem yaşamadan çalıştıran var mı diye.

normalde 4770 + gtx 760 bir sistem maksimum 300-350 watt civarı güç tüketmesi lazım ama sebebini bilmediğim şekilde daha yüksek güç kaynağı öneriliyor, bunun da sebebini bilen varsa söylerse memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

güç kaynağını bir araştır istersen, o güçte bir kaynakla seninkine denk bir donanımı problem yaşamadan çalıştıran var mı diye.

normalde 4770 + gtx 760 bir sistem maksimum 300-350 watt civarı güç tüketmesi lazım ama sebebini bilmediğim şekilde daha yüksek güç kaynağı öneriliyor, bunun da sebebini bilen varsa söylerse memnun olurum.

Peki arkadaşın ekran kartı yetersiz kaldı 2 sene sonra bir ekran kartı daha alıp sli yapmaya karar verdi bir daha mı psu alıp değiştirecek. Ayrıca oc işlemi ile çekilen enerji miktarıda artacaktır.
  • travers kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamadıysam elinde olan eski bir güç kaynağından bahsediyor.

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Ama pek kurtaracağını sanmıyorum çünkü net çıkış değerleri değil. Sıkıntı çıkarabilir diye tavsiye ettik :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: travers

Ama pek kurtaracağını sanmıyorum çünkü net çıkış değerleri değil. Sıkıntı çıkarabilir diye tavsiye ettik :)

kurdum çalıştırdım sıkıntı çıkmadı oyunda oynadım uzun süre bi problem çıkmadı
    ileride ne olur bilmiyorum şimdilik beni idare etsin onuda değiştiririm belki
  • O zaman boşa masrafa girme gittiği yere kadar durmak yola devam

• quote:

aldım pc yi anakart ve kasayı değiştirdim
    gerçi rami gskill vermişler saflığıma geldi kontrol etmemiştim ama arasında pek fark olduğunu sanmıyorum

ASUS Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ile değiştirdim

kasanın güç kaynağı yok bende 520w var coolermasterın moduler onu denicem olmazsa yeni güç kaynağı alıcam
    COOLER MASTER STORM SNIPER MidT ATX SİYAH KASA
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-sgc-6000-kkn1-gp-storm-sniper-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=71914

Hayırlı olsun, güzel makine.
    G.skill konusunda hiç dert etme, birinci öncelikli ram lerden biridir benim için ve her markayı kullandım sımdıye dek. Ssd tavsiyemize kulak vermene sevindim, durumu toparlayınca cakarsın bi tane. Bunun dışında gayet yeterli bir sistem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.