Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi (Görüntü ağırlıklı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkesten özür dileyerek başlığı açıyorum. daha önceden de bir başlık açmıştım ama bazı şeyleri eksik yazmıştım.
    Biraz forumda gezinince bilgi edinip tekrar tavsiye istemek gerekti.

Benim kurmayı düşündüğüm makine, Özellikle MKV ve 1080P Filmleri izlemek için kullanılacak. (Arşivim var.)
    Bunun dışında Müzik ve internet için kullanılacak. Oyunda oynayacağım fakat Böyle grafik gerektiren oyunlar değil. Sim City ve Strateji oyunları felan.

Ekran konusunda ise Full HD 21-23 inch arasında LED ya da LCD monitor alacağım. HDMI cıkısının olması gerekiyor.
    Ayrıca Sistemde var olacak ekran kartının da HDMI cıkısı olmalı. HDMI kablo ile bağlantı kuracağım.

Birde merak ettiğim bir husus, Full HD Görüntü almak için ekran kartının abartı bişi olması şartmıdır o husus nasıl belirlenir?

İşte bu bilgiler ışığında Konfigürasyon olarak birbirine uyumlu kasa hangi elemanları içermeli. Ayrıca monitor konusunda ne diyorsunuz.

Bütçe: 1,500 TL'ye kadar zorlanır. Ama bak kardesim şu parca olursa cillop olur derseniz 2000 tl'ye kadar cıkarım.
    Zaten amacım yapacagım işler doğrultusunda bana yetecek bişiler cıkarmak. Sonucta Oyun meraklısı değilim. oynamasamda olur.
    Ya Kısacası yapacağım şu işler içinde gereksiz para harcamamak. Sonucta Gereksiz bir ton özelliğe boşuna para vermeyelim.

Şimdiden teşekkürler.

• full hd görüntü almak ve film izlemek için amd sistem alırsan onboard ekran kartı bile yeterli olur..
    harici ekran kartı almana gerek yok.. sen monitörü zevkine göre seç..
    kasa olarak şu sistem bile yeterli olacaktır..
    isteğine göre daha güçlü bir işlemci ve 4gb ram tercih edilebilir..

AMD ATHLON II X3 440 AM3 3.0 GHz, 1.5 MB, BOX İşlemci
    ASUS M4A88TD-M EVO/USB3
    KINGSTON 2 GB DDR3 1333 Mhz CL9 RAM
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)
    ASUS TA-K61 350W ATX Kasa
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    -----------
    NAKİT / HAVALE (TL) : 712,25 TL
    http://www.novabilgisayar.com/pc.asp

anakart usb3 ve sata3 destekli..üzerind ehd 4250 ekran kartı var..günlük kullanım ve film için yeterli..

• Üstad Öncelikle Teşekkür ederim. Geçen açtığım başlıkta da sen önermiştin.
    Bu Kasa yeterli olur demişsin ya. mesela Bu Kasanın bir tık üzeri nasıl bir konfigürasyon olur.
    Ve İlerde işlemci ve ekran kartı takıp modifiye etmek istesem busistem buna musade eder mi?

Ayrıca ben amatör olarak Dijital fotoğrafla ilgileniyorum. Cektigim Fotografları Photoshopta Düzenleme yapıyorum.

Bunu da göz önüne alırsak nasıl bişi olabilir?
  • ASUS M4A87TD/USB3 DDR3 --- 170 TL (Sata 3 + Usb 3.0 + Raid + X6 cpu destekli)
    AMD ATHLON II X4 635 2.9GHZ 2MB --- 175 TL
    HI-LEVEL 4GB (2*2) 1333MHZ DDR3 (Soğutuculu) --- 155 TL
    PALIT GT240 512MB 128BIT GDDR5 --- 130 TL
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA II (SpinPoint F1) --- 110 TL
    LG 22X SATA DVD-RW --- 30 TL
    THERMALTAKE WingsRS 200 Piano Black MidTower 500W --- 135 TL

905 TL kdv dahil. Nakit/Havale.

http://www.netsiparis.com/default.asp?bolum=3

Toplatmasını firma ile görüşüp, servislerinde ücretsiz yaptırabilirsiniz.

• yine harici ekran kartı yazmadan işlemci ve anakartı yüksek tutarak şöyle bir sistem alınabilir..
    kasa ve psu da ileride orta-üst seviye bir harici ekran kartı eklemeye müsait..
    şuan ihtiyacın olmadığını düşünüyorum o nedenle özellikle harici ekran kartı yazmadım..
    ileride ihtiyaç duyarsan ihtiyaç duyduğun seviyede bir kart alırsın..

AMD Phenom II X6 1055T 3.3 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci
    ASUS M4A88TD-V EVO/USB3, AMD 880G
    KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM DUAL KIT
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)
    AeroCool VS-9 550W 9 Fan Yuvalı Mid-Tower Oyuncu Kasası
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    -----------
    NAKİT / HAVALE (TL) : 1.164,53 TL
    http://www.novabilgisayar.com/pc.asp

• Anakart ile ilgili şöyle ifade edeyim kendimi.

Mesela ben 2 ya da 3 çekirdekli işlemci aldım ve anakart onu destekledi ama yarın oburgün 4 çekirdekli işlemciye geçmek istediğim de yine aynı anakart kullanabileyim.
  • Arkadaşlar Ben biraz ince eleyip sık dokuyacağım için Oppss üstadımın tavsiyesine uyarak markaların sitelerine girerek özelliklerini okuyorum.

AMD İşlemcilerle ilgili olarak, "Ultimate Visual Experience" Özelliği Sebebiyle AMD Phenom II İşlemcide karar kıldım. Çekirdek sayısına sonra karar vereceğim. Çünkü benim olayım evveldende yazdıgım üzere Full HD Görüntü ve MKV Filmler. En Sevdiğim Şey.

Şimdi Sitede dikkat çeken bir başka özellik ise
    "Combine AMD Phenom™ II processors and ATI Radeon™ HD graphics to really see the difference. Enjoy smooth video, brilliant videos and immersive games. AMD unleashes visual clarity and responsiveness for what you want to do."

Adam Diyorki AMD Phenom II işlemciyle ATI Radeon HD Ekran kartını yanyana getirince Görüntü anlamında en iyi sonucu elde edersiniz.

Benim olayım da bu zaten.

Şimdi Bu mantıktan yola çıkarak Üzerinde ATI Radeon HD Bulunan bir OnBoard Ana Kart gerekiyor Seçenekler neler? Asus marka düşünüyorum. Kart özelliklerini görüyorum ama Üzerinde Ati Radeon HD var mı nasıl anlayacagız?

Bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

• ati kartların video-görüntü konusunda daha başarılı olduğu önceden beri söyleniyor zaten..
    piyasadaki hemen hemen tüm güncel amd kartlarında onboard ati ekran kartı vardır..çünkü amd-ati aynı firmadır..

mesela yukarıda önerdiğim karta bakarsan
    http://www.sanalmarketim.com/urun/4e5e34b5b310779867511acd31041318/ASUS-M4A88TD-V-Evo-AMD-880G-DDR3-SATA3-HDMI-HD4250-16x-AM3

Vga :
    Integrated ATI Radeon™ HD 4250 GPU der..

üzerinde ATI Radeon HD 4250 ekran kartı barındırır..
    model ismindeki HD harfleri ekran kartının donanımsal hızlandırma desteklediğini belirtir..
    bunun anlamı şudur.. hd ve mkv film leri oynatmak işlemciye çok yük bindirir bu nedenle birçok sistemde takılmalar yaşanır..
    ama donanımsal hızlandırma destekli bir ekran kartınız varsa birkaç ince ayar yaparak mkv filmlerdeki işlemci yükünü ekran kartına yaptırabiliyorsunuz
    bu sayede çok zayıf bir işlemciniz olsa bile asıl işi ekran kartı yaptığı için rahatlıkla takılmadan hd film izleyebilirsiniz..
    piyasadaki en zayıf işlemciler olan intel atom işlemcileri bulunan bir sistemle bile bu sayede hd film izlenebiliyor..

• Peki Üstadım, Asus Kartları Biraz İncelediğmde;

2-3 Modelde 4250 HD
    1 Modelde ise 4290 HD Var.

4250 DE 256 MB, 4290 da ise 512 MB Ekran kartı var. Şimdi benim ilevsel olarak üzerinde durdugum konuda Ekran kartı biraz daha iyi olan ana kartı mı almak mantıklı? arada 80 TL civarında fark var.

Ve Ben bu foruma girerken hiç bişi bilmezken, okuya okuya anladıgım kadarıyla, Ana kartı iyi tutmak ileriye yönelik biraz daha avantajlı oluyor.

Bu konuda ne diyorsunuz? 256 olması ile 512 olması arasında benim yapacagım iş arasında ilgi yoksa fiyat olarak düşük olanı mı almalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenzaburo -- 15 Eylül 2010; 11:52:33 >
  • 256 veya 512 olması çok önemli değil çünkü onbaor ekran kartları o belleği genelde ram den alır.
    yani, paylaşımlı bellektir..
    senin kullanımın için 4250 ve 4290 da yeterlidir..
    ama alacağın anakartta sideport memory olması iyi olur.. bu anakartın üzerinde ekran kartı için ayrılmış bir bellek var demektir..
    hangisini alacağına sen karar ver.. ben önerimi yaptım zaten..
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6109

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 15 Eylül 2010; 12:35:37 >
  • http://www.sanalmarketim.com/urun/754ae808cde8f3256a1fc7964dc2547a/ASUS-M4A88TD-M-EVO/USB3-AMD-880G-DDR3-Sata3-Usb3.0-HDMI-Vga-16x-AM3

Sizin önerdiğiniz de USB3,0 yok. bu yukarıda ki model de var ve daha ucuz.

2si arasında kaçırdıgım bir fark varmı? ben göremedim
  • pardon yanlış link vermişim..
    aynı kartın usb 3 lüsü var..onu öneririm..
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6337

daha ucuz dediğin kart m-evo dur.. yani microatx boyuttadır.. bu da havalandırma ve bileşen yerleşimi açısından biraz dezavantaj..
    ben v-evo öneriyorum yani atx boyutlu olanı..

biraz daha iyisi dersen şunu düşün
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6109

kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 15 Eylül 2010; 12:35:15 >

• M Evo V Evo Nedir diyordum. Onunda cevabını vermiş oldunuz :)

Sabrınız ve yardımlarınız için teşekkürler Üstadım.
  • Öncelikli olarak foruma ilk geldiğimde Donanım namına hiç bişi bilmiyordum onu belirteyim.
    Söylediğim gibi sistem 1080P Divx ve MKV Filmler ağırlıklı olmak üzere. Müzik internet ve agır grafikleri olmayan oyunlar için kullanılacak. Dijital fotografla da ugrasıyorum. Ayrıca Photoshop da Fotograf mudehalesinde kullanılacak.

Ben şimdi Öncelikle 22-24 arasında Full HD Led Monitor alacagım. Ona Karar verdim.

Kasa ile ilgili Sizlerin tazsiyeleri benim arastırmalarım ve özellikleri inceleyince sectigim Ana Kart ve işlemciyi sebepleri ile yazayım. Sizlerinde yorumlarını rica ederim.

ASUS M4A89GTD PRO/USB3, AMD 890GX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, ATI HD4290
    Bu kartı secmemin sebebi hem ileriye yönelik yatırım. yarın öbürgün ekran kartı ve işlemci değiştirirsek Kartımız Sabit Kalsın.
    Ayrıca üzerinde bulunan 1080P Destekli HD4290 Dahili ekran kartı. 512 MB (Paylaşımlı ama yetiyor sanırım.)

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
    Phenom serisinden sectim çünkü bu seride "Ultimate Visual Experience" Özelliği var ve HD Videolar için önemli geldi bana .
    x2 İşlemci düşük geldi x6 işlemcide fazla geldi. O yüzden bunu seçtim. 965 secmedim. 20 Dolar fark var ve Saat farkı denilen şey için bana gerek yok bence.

Ana kart ve işlemci seçimim bu şekilde. Şecimlerimde gittiğim yol dogrumu? degilse neden?

Şimdi buna Ram ve HDD Eklemek gerekiyor. Ben buraya kadar calıstım.

Sizlerden ricam sectigim parcalara yorumunuz ve secemediğim parcalara sebepleri ile önerileriniz.

Cok kasmıs gözükebilirim ama en uyumlu makıneyi cıkarmaya calısıyorum.
    Gereksiz bir teknolojiye para vermeden.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenzaburo -- 16 Eylül 2010; 18:05:10 >

• up
  • 4gb 1333mhz ram al.. daha yüksek mhz düşünme..
    alabilirsen cl7 ram seç..
    http://www.netsiparis.com/detay/12283364004/GSKILL-RIPJAWS-DDR3-1333MHZ-CL7-4GB--2X2GB
    ama ekonomik olsun dersen cl9 da iş görür.. aradaki performans farkını hissetmezsin..
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-pc31333_4gb_cl9_kit-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-dual-kit-ram-%28kvr1333d3n9k24g%29/productdetails.aspx?I_ID=40301

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.