Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi SKYLAKE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ağustos-Eylül dönemi için yeni bilgisayar toplamak istiyorum. Uzun süredir Windows 10 ve Intel Skylake işlemcilerinin çıkmasını bekledim sonunda çıktılar. İstediğim demirbaş parçalar i5-6600 ve DDR4 bellek. Bütçe olarak 5000 TL -+ civarları düşünüyorum. Monitör'de alacağım. Şu ana kadar kafamda hep GTX 970 almak vardı fakat bu cool whine iddiaları canımı çok sıktı, gerek piyasa hakimiyeti dolayısıyla oyunlarda ekstra performans takviyesi, gerek de NVIDIA 'ya olan güven ve sempatimden dolayı AMD karşı ön yargılıyım. İşin ehli insanlar tavsiyede bulunabilirse sevinirim.
    Teşekkürler

• Apoloclipse A kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı galax hof i alırsa çok güzel Bu sistemde diğer parçalarla 4500 tl yi bulur ama senin bütçe 5000 tl olduğundan msı 980 alabilirsin yada yine galax hof 980
     Sistem Tavsiyesi SKYLAKE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darren03 -- 10 Ağustos 2015; 12:35:20 >
  • Darren03 kullanıcısına yanıt
    Bu sitede fiyatlar biraz düşük gibi mesela i5-6600 850 lira civarlarına satılırken burada 695 tl böyle bakınca totalde çok ucuz çıkıyor, ben toplama almak için en iyi yerin invertus olabileceğini düşünüyorum müşteri memnuniyeti olarak en iyi yer orası gibi gözüküyor.

Sistem olarak da HDD yerine 500 gb düzeyinde sadece bir SSD kullanmak daha mantıklı olmaz mı ? Eksta alan gerekirse ilerde harici disk alırım diye düşünüyorum.
    İnventus da hoş bir mağaza ama buranın fiyatları daha uygun olduğu için ben burayı kullanıyorum kuru daha ucuza alıyorlar dediğin gibide yapabilirsin ama ssd ler normal dosya depolamak için değidir ve 500 gb gereksiz fazla olur onun yerine 1tb hdd 120 gb ssd sonrasında gerek olursa 1-2 tb hdd eklemek daha mantıklı olur
  • Darren03 kullanıcısına yanıt
    Normal depolama için tabiki haklısın ama Windows, CS GO , LOL gibi sürekli duran yazılımlar ve atıyorum Assasins's, GTA 5 gibi oynayıp bitirince sileceğim single player oyunlar hepsi maksimum 150-200 gb yer kaplasa zaten 1 TB çok abartı kaçıyor benim için 500 GB ve SSD hızıyla bunları kullanmak varken neden HDD kullanayım ki ?
    Valla depolama konusunda benim pek bilgim yok ne gibi + - olur bilmiyorum bilen birini sorsan daha faydalı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darren03

Valla depolama konusunda benim pek bilgim yok ne gibi + - olur bilmiyorum bilen birini sorsan daha faydalı olur
    Kafadan şöyle birşey yaptım birkaç şey değiştirlerek 5 bin in altına düşürülebilir
     Sistem Tavsiyesi SKYLAKE

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    i3 8100 için Anakart Tavsiyesi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Geldi

Kafadan şöyle birşey yaptım birkaç şey değiştirlerek 5 bin in altına düşürülebilir
     Sistem Tavsiyesi SKYLAKE

Okuman yokmu senin? Ilk mesaji okuyamadin sanirim.
  • Sen tavsiye istedin bende elimden geldiğince sana yardım etmeye çalıştım ha beğenmediysen seni zorlayan yok.Bu kadar sert konuşmana gerek yoktu.
  • Hocam konuyu ben başlattım, o sert çıkışı yapan kişi ben değilim başka birisi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apoloclipse

Hocam konuyu ben başlattım, o sert çıkışı yapan kişi ben değilim başka birisi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ravieN

Alıntıları Göster

Arkadaşlar bu şekilde bir sistem topladım forumdaki arkadaşlarında yardımıyla fakat anakartı ve işlemciyi değiştirmek istiyorum Skylake ve Z170 ile önerileriniz nelerdir?

• ktydesign kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel bir sistem bence fakat yurtdışından alıcaksın anladığım kadarıyla, benim bir kaç gündür yaptığım araştırmalara göre en iyi anakart MSI Gaming Series z170 olan kart, işlemci için zaten Skylake 2 modeli var bütçeye göre istediğini koyabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apoloclipse

Hocam çok güzel bir sistem bence fakat yurtdışından alıcaksın anladığım kadarıyla, benim bir kaç gündür yaptığım araştırmalara göre en iyi anakart MSI Gaming Series z170 olan kart, işlemci için zaten Skylake 2 modeli var bütçeye göre istediğini koyabilirsin
    Şöyle bir sistem topladım bende ne dersiniz ?

Sistem Tavsiyesi SKYLAKE

Cx serisi güç kaynağından uzak durun derim hocam çoğunda coil whine problemi var, ayrıca Skylake serisinde sonunda "K" ibaresi bulunan islemcilerin içinden soğutucu çıkmıyor ilaveten soğutucu eklemeniz lazım. Diğer bileşenler hakkında daha bilgili arkadaşlar yardimci olacaklardır.
    Aslında güç kaynağı içinde bir kasa seçebilirsin daha iyi olur sanki.

Sistem Tavsiyesi SKYLAKE
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Saolasın hocam , evet haberim var stok fan çıkmama durumundan eklemeyi unutmuşum varsa önerdiğiniz bir model değerlendiririm...
    Güç kaynağı çok fazla yerde o model karşıma çıkınca onu seçmiştim bende haberim yoktu chool whine durumundan...
    Fazla yer kullanmadığım ve pc de depolama yapmadığım için tek başına 500 GB SSD koydum bir problem olmaz dimi ?
    Son olarak MSI gaming GTX 970 100 ME (yeşil) koydum kendinden backplate'li geldiği için iyi bir model midir ?
    Diğer parçalarda da herhangi bir yorumunuz varmı şu değilde bu olsa daha iyi dediğiniz ?

Not ; PC inventus'dan alınacak , vatanı sevmediğim ve invertus'un müşteri ilişkileri çok iyi olduğu için...
  • 4funtv 4 kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı içerisinde olan kasalara negatif yorumlar çok geliyor iyi olmuyor gibi , gerçi şu anda kendi kullandığım pc cooler master haf 912 ve kendinden 750w 80+ ile gelmişti ve çokda memnun kalmıştım
  • Kasa olarak Hafx 942 kullanıyorum öneririm kalıcı çözüm olur,

Ekran kartı olarakta ben Asus gtx 970 kullanıyorum size 980 öneririm.

Hardisk olarakta 1 trb western black 64 mb 7200 öneririm.(samsun seagate çabuk sector oluyor)

Ssd olarakta samsung larda bellek kontrolcüsü olmadığından kapasite doldukça hızlarda düşmeler oluyormuş.

Ben Corsair neutron gtx 240 gb 470/510 kullanıyorum 1 yıldır hala roket gibi.

Benim kullanıcı görüşlerim bu siz bilirsiniz.
    Geriye kalan parçalar gayet iyi.
    İnventustan alışverişlerim olmuştu çok memnun kaldım hocam çok ilgililer.

Psu olarak bunu
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7042

Soğutucu olarak ise bunu öneririm,çok memnunum
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5967

Ben olsam 500 gb ssd yerine 250 gb ssd ve de 1 tb WD blue hdd alırım çünkü yanlış hatırlamıyorsam sıksık ssd'ye veri yazıp silmek ömrünü azaltiyormus.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.