Şimdi Ara

Sistem topladım anakart seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler , burada gördüğüm bir konu dikkatimi çekti fiyatı uygun geldi oyun performansı bana yetecek kadardı parçalarını alarak topladım , tabi çoğu kişi bu paraya daha iyisi falan toplanabilir dedi pek takmadım dediğim gibi istediğim oyun performansını veriyordu ve yaza doğru kasayı değiştirerek ekran kartı ekleyince tam olacak.
    Neyse sorunum şu BU kasayı topladım anakart gördüğünüz gibi 2133 MHz yazıyor ramler ise 2400 mhz bu anakart yerine meselahttp://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-f2a68hm-ds2-soket-fm2-ddr3-2400mhzoc-vgadvi-usb-30-anakart.html?OM.zn=alternative_products-2&OM.zpc=GA-F2A68HM-DS2 bunu alırsam performans konusunda bir fark olur mu veya sorun çıkar mı 300w kasa destekler mi ?

Fark yaratmayacak ise konuda olan anakartı pazartesi günü alıcam , şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

• Reloisback R kullanıcısına yanıt
    Sizdeki anakart ile ramlerinizi biosdan 2400 mhz yapabilirsiniz.Anakartınızda 2400mhz(oc) yazıyor. Anakartınızı değiştirerek performansınızı arttıramazsınız.
  • Çok yanlış karar vermişsin asus z170 p öneririm anakart zaten o.c otomatik yapıyor işlemcim i5 6500 4.5ghz ye çıktı ve ekran akrtım gtx 960 çekirdek hızı da 90 mhz artt anakartın frekans hızı 3466 ben tavsiye ederimmsı h110 m pro vd varken bende 15 saniyed açılan pc 3 saniyede açılıyor . karar senin
  • Bunun ile bunun arasında bir performans farkı olmaz yani ? Olmayacaksa 1. yi alayım ozaman eğer olacaksa bir fark 2. alayım 2133 MHz(OC) yazıyor bu OC ile 2400 olabilir mi ?

1.http://www.vatanbilgisayar.com/msi-a68hm-e33-v2-soket-fm2-ddr3-2133mhzoc-vgahdmi-anakart.html

2.http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-f2a68hm-ds2-soket-fm2-ddr3-2400mhzoc-vgadvi-usb-30-anakart.html?OM.zn=alternative_products-2&OM.zpc=GA-F2A68HM-DS2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reloisback -- 2 Ekim 2016; 17:09:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_of_darkness

Çok yanlış karar vermişsin asus z170 p öneririm anakart zaten o.c otomatik yapıyor işlemcim i5 6500 4.5ghz ye çıktı ve ekran akrtım gtx 960 çekirdek hızı da 90 mhz artt anakartın frekans hızı 3466 ben tavsiye ederimmsı h110 m pro vd varken bende 15 saniyed açılan pc 3 saniyede açılıyor . karar senin

Hocam ben o anakartı nasıl alayım :D Sistem zaten 950 TL ediyor hepsi anakarta bakıyorum 600 TL falan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_of_darkness

Çok yanlış karar vermişsin asus z170 p öneririm anakart zaten o.c otomatik yapıyor işlemcim i5 6500 4.5ghz ye çıktı ve ekran akrtım gtx 960 çekirdek hızı da 90 mhz artt anakartın frekans hızı 3466 ben tavsiye ederimmsı h110 m pro vd varken bende 15 saniyed açılan pc 3 saniyede açılıyor . karar senin

bilader atlamayın şöyle konulara okumadan etmeden adam fm2 soketli sistem kuruyor senin yazdığın anakartı falan kullanamaz.
    Anakart değişerek artış yakalayamazsın o konudaki kart 2400 mhz ramleri oc ile çalıştırabiliyor olmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart seçimi
    11 ay önce açıldı
    Anakart seçimi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Anakart değişerek artış yakalayamazsın o konudaki kart 2400 mhz ramleri oc ile çalıştırabiliyor olmalı.

Artış dediğim şöyle bir şey 2133 MHz olan anakart 2400 lük rami tam kapasite değilde 2133 MHz olarakmı çalıştırır rami yoksa tam kapasite olur mu fark yaratırmı , galiba gözle görülebilecek bir fark oluşmayacak aralarında o zaman en iyisi 2133 Mhz olanı alayım zaten 7-8 ay sonra değiştiricem tekrar parçaları.
    Şöyle diyeyim öncelikle Ram Mhz değeri tek başına bir şey ifade etmiyor. Cas değeri dediğimiz geçikme süresinin de mhz ile orantılı olması lazım. 2400 mhz cl11 bir ram 2133 mhz cl10 şeklinde işliyor Gördüğün gibi gecikmesi azalıyor.

konuda verilmiş anakart zaten ince ayarla 2400 lük ramleri çalıştırıyormuş konuda yazmışlar. Eğer öyle olmasaydı 2400 aldığın ram 2133 çalışacak ve gecikmesi azalmış olacaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Şöyle diyeyim öncelikle Ram Mhz değeri tek başına bir şey ifade etmiyor. Cas değeri dediğimiz geçikme süresinin de mhz ile orantılı olması lazım. 2400 mhz cl11 bir ram 2133 mhz cl10 şeklinde işliyor Gördüğün gibi gecikmesi azalıyor.

konuda verilmiş anakart zaten ince ayarla 2400 lük ramleri çalıştırıyormuş konuda yazmışlar. Eğer öyle olmasaydı 2400 aldığın ram 2133 çalışacak ve gecikmesi azalmış olacaktı.

Çok teşekkür ederim yorumun için beni aydınlattın , hayırlısı ile pazartesi yada salı bayiden almış olucam sonra bilgisayarım tamam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.