Şimdi Ara

Sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar önümüzdeki ay içerisinde alacağım bilgisayar için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ben sadece oyun oynayacak, okul için 3D projeler yapacak, belki video/fotoğraf editi yapacak bir bilgisayar istiyorum. Kesinlikle streaming amaçlı bir pc istemiyorum.

Bu dolayda aklımda oluşturduğum sistem şu şekilde:

AMD Ryzen 5 3600X İŞLEMCİ

B550-F (WI-FI) ANAKART

GIGABYTE 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X EKRAN KARTI

CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 2X8 RAM

500GB SAMSUNG 970 EVO PLUS M2 SSD

SPEC DELTA RGB 650W KASA

Üzerine harici bileşenleri de alacağım için bilgisayarın kendisine 11-12k civarı bir bütçe ayırıyorum.

Not: 3700X hem oyun hem streaming amaçlı bir işlemci diye bildiğimden 3600X koydum yanlış bir tercih mi olur sizce?

• 3600x seçimi hatalı ya 3600 ya 3700x üzerine sistem toplamaya özen gösterin.

3700x
    b550 mortar wifi
    rtx3060 (vakit varsa bekleyin)
    2x8gb 3600 mhz bellek
    Kingston 500gb a2000 m2 ssd
    Corsair 275r airflow kasa
    Corsair rm750
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    İşlemci seçimini neden öyle yaptığınızı sorabilir miyim?
    Ayrıca bu senenin RTX'leri 3070'ten başlıyor diye biliyorum.
    3070 yazmamamın sebebi çıkacağı 500 dolar ücrete vergiler ve satıcı payı eklenmiş hali mi onu bilmemem.
    SSD için en iyisi 970 evo değil mi bir de?
    Teşekkürler
  • 500 dolar ile gelmesi hayal olur :((((
  • Attaleian kullanıcısına yanıt
    Söylentilere göre Ekim sonu 3060 - 3060ti duyurulacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında teknoloji bir yerden sonra gelişmekle birlikte ucuzlamaya da mutlaka başlayacaktır diye düşünüyorum. 2070 çıkarken 500 dolar dediler ve şu an fiyatları ortada. Bu neden olmasın?
    1 - Islemci olarak R5 3600 ve sogutucu alin. 3600x almayin. Sogutucu olarak Cooler Master 212 Evo, Arctic Freezer 34 DUO, Noctua NHu12 gibi modellere yonelin. Istediginiz kanali izleyin, aradaki fiyat farkina degmiyor, hepsi ayni sonuca ulasiyor. R5 3600 + sogutucu > R5 3600x.

Hardware Unboxedyoutube
    AMD Ryzen 5 3600 vs. 3600X, Is The 'X' Worth It?
    https://www.youtube.com/watch?v=bYiz0iUvp9w

2 - Bu sene evet RTX serisi 3070'den basliyor, RTX 3060'lar 2021 mart ayinda anca gelir. Her secenekte bekleyin ama yeni seriyi.

3 - 970 Evo en iyisidir denir mi bilmiyorum ama cok iyidir evet. Yine de o fiyati gundelik kullanim amacli bir PC'ye vermektense Kingston A2000 alirsiniz, diger bilesenlere butceniz artar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Toplama
    2 yıl önce açıldı
    İTOPYA Sistem Toplama Yorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz ve detaylı önerileriniz için teşekkür ederim.

1. Sorum: 3600 ile yeni çıkacak olan 3070'i besleyebilir miyim (eğer besleyemiyorsam çevre bileşenlerinden bir süre kısıp 3700X'e kadar çıkabilirim.)

2. Sorum: Eğer 3600 ile besleyebileceksem bu sisteme sıvı soğutma eklemek daha mantıklı olmaz mı?

Ayrıca sanırım 970 evo'yu mutlaka alacağım çünkü dediğim gibi 3D tasarım olsun kodlama olsun okul hayatım için de gerekli olacaktır. Ha tabii çok hakim olmadığımdan boş konuşuyor gibi görünebilirim eğer Kingston da bana Samsung'un verdiği her şeyi verebilecekse ona yönelmek de tercihlerim arasına girecektir.
    Biraz çekirdeğe ihtiyacımız var işlemci seçimi 3700x sabittir.
    Bütçe dahilinde 3070 seçersiniz
    En iyisi elbette değil bu modeli tercih etmemdeki amaç bütçeyi dengelemektir.
    Rica ederim.
    1) Full HD'de 3070 beslemek istiyosan minimum 10600K alip, All Core 5Ghz veya uzeri hiz asirtman lazim. Eger ki 2k veya 4k monitor tercih edeceksen Ryzen 5 3600 ile devam. 3700x alman sadece 8 cekirdege scale olan uygulamalarda fark yaratir. Oyunlarin cogu icin ucurum seviye fark olmaz.

2) Ustteki senaryo olmayacaksa sivi sogutmaya gerek yok. Ryzen 5 3600 icin bahsettigim sogutucular rahatlikla yeterli.

3) 970 Evo uzun omurlu, parasinin hakkini veren bir model ama Kingston A2000'de birebir aynilarini yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 17 Eylül 2020; 19:31:31 >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Eğer dediğiniz gibiyse size soracağım 2 senaryom şunlar olacak:

1. Samsung LC27JG54QQMXUF alacağım ve 2K 144Hz 4Ms özelliklere sahip olup 3600 + soğutma alcağım.

2. Monster Aryond alacağım ve Full HD 144Hz 1Ms özelliklere sahip olup 3700X (Stoğu zaten iyi diye biliyorum) alacağım.

İkisi de ortalama aynı fiyata denk geliyor siz hangisiniz önerirsiniz?

Bu arada 1. seçenekteki monitör yerine 2 k o fiyat bandında önerilerinize de açığım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attaleian -- 17 Eylül 2020; 20:10:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.