Şimdi Ara

Sistem toplama max bütçe 9000TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda yaklaşık 2 haftadır nasıl bir sistem toplasam diye konuları okuyup fikir sahibi olmaya çalışıyorum.
    Başlıkta da yazdığım gibi 9000 TL bütçem var ve sistem oyun, film ve dizi içim kullanılacak.
    RGB çok önemli değil, olsa da olur olmasada.
    O/C yapılmayacak çünkü anlamıyorum:(
    Elimde 500GB Samsung 970 EVO NVMe m.2 ve 500 GB 7200 rpm lik harddsik var kasada onları kullanacağım.
    Bir türlü karar veremediğim 2 sorunum var
    Birincisi alacağım anakartın optik çıkışı olması gerektiği için ne alacağıma bir türlü karar veremedim.
    İkincisi rx 5700 xt tartışmasız F/P ürün ama sürücü sorunlarından dolayı çekiniyorum. Beni uğraştırmasın sürücüyü gencelliyim bitsin. O yüzden rtx 2070s düşünüyorum.
    Kasa ve güç kaynağı konusunda da kararsızım.
    İşlemci, ekran kartı ve ram için aşağıdakileri düşünüyorum ne dersiniz?

AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
    G.Skill 32GB(2x16) Ripjaws V 3600mhz CL18 DDR4 Ram (F4-3600C18D-32GVK)
    Inno3D GeForce RTX2070 Super Twin x2 OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    Anakart?
    Kasa?
    GÜç Kaynağı?

• şimdi optik bağlantı konusu geniş bir konu. tahminimce optik çıkıştan 5.1 almaya çalışacaksın ama bu işte kazın ayağı göründüğü gibi değildir. önce optik çıkışı neye bağlayacaksın onu bir açıkla. ona göre olayın ayrıntısını anlatayım. bahsettiğin fiyata monitör dahil mi ? birde onu belirtmen gerekecek. monitör dahil değilse monitör olarak ne kullanacaksın ?
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Z5500 var çok uzun yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum. Optik dışında istediğim verimi bir türlü alamadım. Samsung LC27HG70QQMXUF ile kullanacağım.
  • z5500 olması iyi ister optik bağlantı yaparsın ister 5.1 analog.

konfigirasyon şu olabilir demeden önce ön bilgi vereyim. z5500 de optic bağlantı dts ve dolby decoder'i var. optik bağlantıda tek 5.1 alma yöntemi gelen optik sinyalin dts yada dolby digital olmasıdır. bunun olması içinde ya izlediğin filmin ses kaydının ac3 yada dts olması gerekli yada bağladığın bilgisayardaki ses kartında dolby digital live yada dts connect olması lazım. film izlerken bağlantıda yetmiyor film izlediğin uygulamada ac3 dts passtrough ayarını açman gerek. bu bağlamda pek çok optik bağlantı kullanıcısı sistemi 5.1 kullandığını düşünür ama durum farklıdır.

bu konu daha uzar. uzatma dersen sana özetliyim. senin sistemde en esnek ve işlevsel bağlantı 5.1 analogdur. ozaman sistemin çözüp hoperlöre verebileceği 5.1 formatının haddi hesabı yoktur. her çözüp 5.1 formatı çözüp 5.1 olarak verebilir. dts hd dolby digital plus v.b. gibi.

en özetide yazayım. ben doğru bağlanmış 5.1 analog tavsiye ederim ama optik ses çıkışlı 5.1 analoglu bir pc kurarsan canın nasıl isterse o şekilde bağlarsın. bu konuyu burda tamamlıyorum birazdan öneriye geçeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

z5500 olması iyi ister optik bağlantı yaparsın ister 5.1 analog.

konfigirasyon şu olabilir demeden önce ön bilgi vereyim. z5500 de optic bağlantı dts ve dolby decoder'i var. optik bağlantıda tek 5.1 alma yöntemi gelen optik sinyalin dts yada dolby digital olmasıdır. bunun olması içinde ya izlediğin filmin ses kaydının ac3 yada dts olması gerekli yada bağladığın bilgisayardaki ses kartında dolby digital live yada dts connect olması lazım. film izlerken bağlantıda yetmiyor film izlediğin uygulamada ac3 dts passtrough ayarını açman gerek. bu bağlamda pek çok optik bağlantı kullanıcısı sistemi 5.1 kullandığını düşünür ama durum farklıdır.

bu konu daha uzar. uzatma dersen sana özetliyim. senin sistemde en esnek ve işlevsel bağlantı 5.1 analogdur. ozaman sistemin çözüp hoperlöre verebileceği 5.1 formatının haddi hesabı yoktur. her çözüp 5.1 formatı çözüp 5.1 olarak verebilir. dts hd dolby digital plus v.b. gibi.

en özetide yazayım. ben doğru bağlanmış 5.1 analog tavsiye ederim ama optik ses çıkışlı 5.1 analoglu bir pc kurarsan canın nasıl isterse o şekilde bağlarsın. bu konuyu burda tamamlıyorum birazdan öneriye geçeceğim.
    Analog bağlantıyla bir türlü istediğim sesi alamıyorum. O zaman ben bir şeyleri yanlış yapıyorum demek ki. Senelerce 5.1 kullandığımı düşünüyordum şimdi şüpheye düştüm:)

• AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Kutusuz , Fanlı)
    MSI MPG B450 Gaming Pro Carbon AC 3466mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
    G.Skill 32GB(2x16) Ripjaws V 3600mhz CL18 DDR4 Ram (F4-3600C18D-32GVK)
    MSI GeForce RTX2070 Super Gaming X 8GB GDDR6 256 Bit Ekran
    Aerocool Tomahawk-A1 RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
    Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
    MSI Core Frozr S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu

bu konfigirasyon değişebilir. 32 gb biraz fazla ama uzun vadede bunu isteyen oyun ve uygulamalar belirebilir. Kasayı ışıklı olsada olur olmasada dediğiniz için çok cafcaflı seçmedim.

8940 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 30 Ocak 2020; 0:33:40 >
    Anakart gayet güzel gözüküyor ama 3466mhz yazıyor 3600mhz Ram'lerin çalışması için sıkıntı olmaz dimi? X570 'lere çok gerek yok sanırım. O/C yeteneğimin de olmadığını düşünürsek.
    Benim yazdığım ekran kartını beğenmediniz mi? Yaklaşık 500 TL fiyat farkı var.
    Gün kaynağı için Gigabyte G750H 750W 80+ Gold 14cm Fanlı Yarı Modüler PSU nasıldır? Sizin yazdığınızıda alabilirim ama bu 750w ve yaklaşık aynı fiyat.
    Verdiğiniz kasa çok hoşuma gitmedi, mevcut bilgisayarımda kullandığım ama yeni sistemi alınca takım olarak satmayı düşündüğüm Phanteks Eclipse P300 Temperli Cam Mid Tower ATX kasayı mı kullansam veya başka bir model mi baksam?
    Sanırım işlemci soğutucusu şart, soğutucu işini hiç düşünmemiştim alacağız artık.
    32GB aynen dediğiniz gibi şimdilik şart değil ama 1 seneye gerekecek gibi tabi şimdilik 16Gb alıp ileride 32 yapılabilir.
    Sistemi toplamak için acelem yok kampanya kovalayıp daha uyguna getirmeye çalışacağım.

• enigma100 kullanıcısına yanıt
    o anakartların yanında yazan ram hızı kullanıcıyı aldatmaktan başka birşey değil. neye göre hesaplıyıp yazıyorlar net olarak bilmiyorum ama benim 3200 yazan anakartım 3600 ram hızında tamemen sorunsuz. tabi ryzen 3000 serisi işlemci sayesinde. ryzenlarda ram kontrolcüsü işlemci üzerinde. misal ram hızı için ryzen 1000 veya 2000 kullanmaktan çok anakarttan çok ryzen 3000 kullanmak etki ediyor. o psuda iyidir. onun en iyisi "Gigabyte AORUS P750W GP-AP750GM 750W Power Supply" ama biraz tuzludur. ilerde ram arttırmak istenince birebir aynı ram'in bulunması gerekiyor oda hep sıkıntı oluyor. şimdi 16 gb yapsanızda önemli olan dual ddr için mutlaka ramleri aynı ve çift olması. bu ciddi önemli. ilerde arttırma içinde tavsiyem mevcut ramleri elden çıkarıp yeni 2x16 almanız olacak. ryzen 3600 de yanında soğutucu çıkıyor ve farklı soğutucu takmak şart değil. ancak 9000 tl lik konfigirasyon olunca 300 tl lik soğutucuyu kısmayayım dedim cpu daha serin çalışsın diye. evet seçtiğim kasa ucuz ve sade çok albenisi yok. yok onu takım olarak satın uğraşmayın. kasa olarak fanların kaliteli ve sessiz olması bakımından "matrexx 70 add-rgb 3f" modeli var ama 700 tl falan. çok kaliteli kasadır ve sadece fanları 500 tl eder.(3f kısmına dikkat. o olmassa fansız geliyor). uygun fiyatlı az ışıklı olarak "Ranker Orion Tempered Glass RGB USB 3.0 mATX Mini Tower Kasa" olabilir. kasa seçiminde önemli nokta şayet önerdiğim "msi core frozer s" soğutucuyu kullanırsan seçeceğin kasada en az 152 mm cpu soğutuc boşluğu olması gerekli. şimdilik bukadar. alım ciddiye bindiğinde özel mesaj atabilirsin.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim dediklerinizi dikkatle inceleyeceğim. Son olarak dediğiniz kartı eğer amazon.com'dan alırsam vergi ve kargo dahil 4000 TL'ye geliyor. 500 TL için risk alıp garanti dışı alıma gerek var mı?
    500 tl için değmez. birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 30 Ocak 2020; 11:11:50 >
    Tekrar çok teşekkür ederim, tam olarak netleştirince sizi özelden rahatsız ederim.
    Rahatsızlık ne demek. Hiç problem değil.
  • Gigabyte B450 Gaming X ATX
    Arctic cooler Esports 34
    Aerocool Engine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.