Şimdi Ara

Sistem toplama yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2000 liraya ekran kartı hariç üst düzey bi sistem kurulabilir mi? Ekran kartını msi gtx 980 düşünüyorum onun bütçesi ayrı olacak. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya da 3000 liralık bir sistem ve gtx 970 sizce hangisi mantıklı ?

• 1094ali1094 1 kullanıcısına yanıt
    gtx 970 serisine bulaşayım deme. Donanımsal olarak hatalı üretilmiştir.

Nvidia denilen yüzsüz paragöz şirket ekran kartlarını toplatacağına hiç bir hamle yapmayıp üstüne bir de ekran kartlarımızda sorun yoktur 3.5 + 0.5 Gb olarak tasarlanmıştır demiştir. Ama Nvidia 970 kutularının üzerinde öyle bir reklam afişi yoktur. Beraberinde gelen teknik özelliklik kitapçığındada öyle bir açıklama mevcut değildir. Bu sorun bir kaç kullanıcı tarafından, oyun test ettikleri sırada ekran kartının 3,5gb belleği kullandıktan sonra deli gibi kasmaya yavaşlamayı başladığı açıkladıktan sonra patlak verdi.

Nvidia sorun patlak verene kadar ürünle ilgili donanımsal olarak her hangi bir açıklama yapmamıştı.

Velhasıl 980 serisi alacaksan sen bilirsin ama 970 serisine bulaşma.

Bunların dışında 2000 liraya İntel tabanlı mı amd tabalı mı sistem kuracaksın. Eğer hem ucuz hemde performanslı bir sistem istiyorsan kesinlikle Amd tabanlı bir sistem kuracaksın.

Ama yok ben İntelciyim derken o zaman biraz ince eleyip sık dokuyacaksın.

Amd tarafında işlemci olarak fx 9000 serisivar yeni ama o işlemciyi de şu an için çok az ana kart kaldırabiliyor. Çok fazla watt tüketimi yüzünden her ana kart destek vermiyor. (Amd fx 9590 serisi stok fanlı 760 tl vatanda)

İntel tarafında i7 4790k işlemci var 4.0ghz falan ama oda el yakıyor bildiğin baya tuzlu. :) (Vatanbilgisayar sitesinde 1100tl)

Ram tercihi ise DDR4 yapacaksan şimdilik biraz tuzlu gibi onlarda. :) DDR3 iyi bir model 8 veya 16 gb alınabilir.

Ana kart modellerinde ise şöyle 500tl'lik bir model işini görür msi veya asus'dan.

Biraz ucu açık cevaplar vermiş olabilirim. :)

• Arkadasim senin butcen baya cok bu yuzden amd yerine intel tercih et bir intel i7 islemcisi kesinlikle koy cekirdek sayisi 4 veya 6 olabilir gtx970 koy bnce ileriye donuk dusunuyorsan tavsiyem 4 gb ekran karti anakart msi gamer veya asus gamer tercih et kingston savage min 12 max 16 gb ram yuksek rpm li harddisk ve 1tb lik ssd tercih et kral gibi oyun oynarsin her isini gorur

• Birde ekran kartini gddr5 tercih et ve bit olarak yuksek birsey al

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Bende sana birsey sorayimhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-x550jx-core-i7-4720hq-26ghz-8gb-ram-1tb-hdd-2gb-156w81-notebook.html bu bilgisayari tavsiye edermisin artilari eksileri neler

• Özellikleri güzel duruyor dostum ama geliştirilebilirlik ve soğuma gibi durumlardan dolayı laptop tercih etmezdim ben olsam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Pc Toplama da yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum ben şunları düşündüm uyum sorunu olur mu bilmiyorum ama bi fikrini belirtirsen sevinirim :)
    anakart olarak
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-gaming-5-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-dvidp-anakart.html
    işlemci olarak
    http://www.webdenal.com/intel-i7-4790-paralel-ithalat_730464.html?gclid=CMDnsIzOy8YCFcPMtAodggAOBg
    ram olarak
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-16gb-2x8gb-hyperx-beast-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-ram.html#ozellikler
    düşündüm mesela dediğim gibi uyum sorunu olur mu bilmiyorum msi sitesinde anakart ile işlemci uyumu olumlu ama ram uyar mı bilemedim

• Sistem tavsiyeleri bölümünde daha çok benzer konu ve orada ayrı bir konu ile önerileri alabilirsiniz.
  • XxquattroxX kullanıcısına yanıt
    Eksi olarak diyebileceğim yönü pek yok gibi. Teknik özelliklerine biraz daha fazla yer verselerdi bir şeyler diyebilirdinm.

Bellek olarak 8 yerine 12gb belleği olabilirdi. Bundan biraz daha düşük fiyata Asus'un i7 işlemcisi ekran kartı gt800 serisi bir modeli vardı. Onun 12gb belleği vardı.

Paylaşımsız 2 gb nvidia ekran kartı bir leptop için gayet iyi. Ama şunu belirtmek isterim ki bütün ayarlar açık her oyunu oynayacağın anlamına gelmiyor tabi. Bu bilgisayar oyun leptopu değil. Normalde zaten leptoplar oyun için tasarlanmamışlar performansdan biraz ödün verilerek daha küçük bir sistem elde edilmiştir. Oyun leptopları için söz yok zaten fiyatları da 5000 tl'den aşağı değil. Eski modellerini bilemem belki onların fiyatları düşüktür.

Velhasıl işlemcisi ekran kartı ve belleğiyle gayet güzel bir sistemi var leptopun. Bu fiyata alınabilir. Donanımsal olarak bir sıkıntısı yoksa yeni çıkan oyunları, programları rahatlıkla çalıştırırsın. Isınma sorunu bir çok yerde az olduğunu hatta hiç olmadığını da söylüyorlar.

Gerçi oyun veya ağır bir program kullanırken biraz ısınır ama oda normal zaten.

Kısacası gayet güzel bir bilgisayar. :)

Seçimlerin gayet güzel uyum sorunu olacağını da sanmıyorum. Abidik gubidik markalar değil sonuçta.

MSİ ASUS Gygabyte gibi markalar piyasanın hakimi konumundalar zaten. Çok nadir sıkıntılar çıkıyor oda şans biraz.

Seçtiğin işlemci benim dediğim işlemcinin bir alt modeli zaten. 3.6ghz bana yeter diyorsan sorun yok. Overlook ile 4 oluyor ama işte soğutman iyi olmalı.

Anakart'da güzel. Msi'ın o serisi İ7 işlemciler için gayet uygun. O serisinin diğer modelleri arasında pek bir fark yok zaten bir iki ek özellik falan var işte.

Ram'ler'de hız olarak tatminkar seviye de gayet iyi sayılı.

Ya zaten anakarta parçaları taktığında kendi parçaları en uyumlu şekilde çalıştıracaktır.
  • Teşekkür ederim kardeşim 3.6 yeter diye düşünüyorum bide ekran kartı gtx 970 düşünüyorum teknik açıdan biraz sıkıntılı ama 980 ağır gelir fiyat olarak inş güzel yeterli bi sistem olur :)

Şunu iyice belli edeyim GTX970 alacağın kartın belleği 3.5gb'dır.

3.5gb'dan sonraki 0.5gb'lık kısım 3.5gb ile aynı hızda olmadığı için ekran kartın 3.5gb'ı aştıktan sonra oyunda sıkıntı vermeye başlayacak.

Ben uydurmuyorum bunu yani. Nvidia sahtekarları kartı 3.5gb tam hızda 0,5 eksik hızda olarak tasarlamış. Fiyaskoları ortaya çıkmasaydı bunu saklayamaya devam edeceklerdi.
  • Anladım kardeşim bana aynı fiyatlarda ve yaklaşık performans olarak önerebileceğin kart var mı ?
  • Arkadaslar tavsiyeleriniz icin sagolun sizin sayenizde fiktrimi degistirdim kasa alcam cok isinma sorunu oluyormus hatta bir tane yaptim 3200 tl ye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.