Şimdi Ara

Sistem TOPLANDI [TEŞEKKÜR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba herkese 1-2 ay önce bir çok arkadaşın yardımları yorumlarıyla bir sistem topladım

tamamen tamamlayınca hem yorumlarınızı almak hem teşekkür etmek hemde bu parçalardan herhangi birini

düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için konuyu açma ihtiyacı duydum

öncelikle aldığım sistem

FX 8320
    Gigabyte 970a ds3
    Powercolor HD7870 GHZ edition
    GSKİLL 4X2 8GB RAM
    PIONEER DVD
    SEAGATE HDD 1TB BARRACUDA
    XİGMATEK MİDGARD 600W
    TT CONTAC 30

Yardımları dokunan arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim

Sorularıma açıklık getiren HiqhWoltage FX 6100 İ5 3570K incelemesiyle Chris Brown

Diğer üyeliğimde yardımlarını eksik etmeyen

_Dominic_Toretto_

bu 3 arkadaşa teknolojiden anlamayan birine tüm herşeyi basite indirgeyerek tarafsız yorumlarda bulunarak

yardım ettikleri için özel bir teşekkür de bulunmak istedim

yardımı dokunan herkese de teşekkür ederim

Son olarak

Sizce sisteme eklenmesi gereken bir şey kaldı mı yada kötü olmuş dediğiniz herhangi bir şey varsa iyileştirme

de bulunabilirim

ve dediğim gibi bu parçalardan birini düşünen yorum almak isteyenler olursa elimden geldiğimce en dürüst cevabı vereceğim.

• +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Yengeç

+1
    Güzel sistem hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Profesör Extreme

Güzel sistem hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun dostum.. Güzel sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: Sipaly

Hayırlı olsun dostum.. Güzel sistem

Alıntıları Göster
    Güle güle kullanman dileğiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rescueer

merhaba herkese 1-2 ay önce bir çok arkadaşın yardımları yorumlarıyla bir sistem topladım

tamamen tamamlayınca hem yorumlarınızı almak hem teşekkür etmek hemde bu parçalardan herhangi birini

öncelikle aldığım sistem

FX 8320
    Gigabyte 970a ds3
    GSKİLL 4X2 8GB RAM
    PIONEER DVD
    XİGMATEK MİDGARD 600W
    TT CONTAC 30

Sorularıma açıklık getiren HiqhWoltage FX 6100 İ5 3570K incelemesiyle Chris Brown

_Dominic_Toretto_

bu 3 arkadaşa teknolojiden anlamayan birine tüm herşeyi basite indirgeyerek tarafsız yorumlarda bulunarak

Son olarak

Sizce sisteme eklenmesi gereken bir şey kaldı mı yada kötü olmuş dediğiniz herhangi bir şey varsa iyileştirme

de bulunabilirim

ve dediğim gibi bu parçalardan birini düşünen yorum almak isteyenler olursa elimden geldiğimce en dürüst cevabı vereceğim.

Ayıptır sorması ne kadar tuttu usta?
    Ben 1500 lira civarı bir bütçeyle kasa toplamayı düşünüyorum ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scheissenberg

quote:

merhaba herkese 1-2 ay önce bir çok arkadaşın yardımları yorumlarıyla bir sistem topladım

öncelikle aldığım sistem

FX 8320
    Gigabyte 970a ds3
    GSKİLL 4X2 8GB RAM
    PIONEER DVD
    XİGMATEK MİDGARD 600W
    TT CONTAC 30

_Dominic_Toretto_

Son olarak

de bulunabilirim

teşekkürler arkadaşlar iyi dilekleriniz için en iyi sistemler sizin olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagBaBa

1380 civarı soğutucu ve tek kit 4gb ram haricinde tuttu

yani onları da alınca 1500-1520 tl arasında tuttu
  • quote:

quote:

1380 civarı soğutucu ve tek kit 4gb ram haricinde tuttu

yani onları da alınca 1500-1520 tl arasında tuttu

Hocam bu sistem tam da benim düşündüğüm seçeneklerden.
    Oyun performansını falan denemişsinizdir heralde.Birkaç örnek verebilir misiniz hangi oyun kaç fps vs.?
    Masaüstü bilgisayarlardan ve donanımlarından pek anlamayan biriyim ve şuan araştırma aşamasındayım.Acaba bu işlemciler ve ekran kartları tehlikeli sıcaklıklara çıkıyor mu?(overclock yapmadan)
    Yani o kadar para verip bir de yakmayalım sistemi.

Bu arada Hayırlı olsun..Arızasız,sorunsuz kullanın inşallah..

• quote:

teşekkürler hocam darısı başınıza

monitörüm 1360x760 çözünürlük olduğu için her ne kadar fps miktarı vermiş olsam yalan olur

siz de değişeceği için monitör

işlemci mesela yük altında 50 derece falan oluyor ısınmıyor ki 10 dakika falan değil 3-4 saat

nfs mw2 oynadım farcry 3 gibi oyunlar yani çerez değiller

50 dereceye kadar çıktı işlemci kasada 2 tane kendilğinden gelen fan mevcut aman aman soğutmam yok

stok fan iyi soğutuyor ancak çok sesli çalışıyor yük altında boşta olduğu zaman ses yok ama

ekran kartının sesini oyunlarda hiç duyamadım malum stok fan

gta 4 de tüm ayarlar en yüksekte bir tek düşük bir şey yok 53 derece olmuştu tehlikeli sıcaklıklara hiç çıkmadı

farcry 3 de 50 derece de geziyordu

aşırı ısınan bileşenler değil zaten fx serisi ve hd 7870 ekran kartları

yine ekran kartı için fikir olsun diye belirteyim oynadığım oyunlar

max payne 3 far cry 3 nfs mw 2 gta 4 bf 3 bunlar sanırım ekran kartı 53 derece gördü en fazla hepsini de

1360x768 çözünürlükte tek bir ayar kısmadan tüm ayarlar en yüksekte olduğu zaman tek kasılma kapanma

gibi problemlerle karşılaşmadım baya uzun olmuş

ekran kartının sesini dediğim gibi hiç duymadım oyunlarda fan hızı en fazla %42 e kadar çıktı zorlanmadı yani neredeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rescueer -- 22 Aralık 2012; 19:35:55 >

• quote:

Hocam çok iyi rakamlar ya.Şuan kullandığım laptop illallah ettirdi.Sürekli ısınıp kapanıyor.Bir de bu donanım birleştirme olsun kasayla uğraşma olsun çok tırstığım şeyler.Çok korkarım bir şey olacak diye.Laptop da yandı yanacak.Oyun açıldıktan 15-20 dk sonra ısınıp kapanır.İstisnasız.

Bir de parçaları Vatan dan aldınız heralde?Ben de Vatan dan almayı düşünüyorum da o yüzden sordum.

Neden işlemci olarak 8150 aldınız?8350 daha iyi geldi bana ama(arada 30 lira var.)...Son olarak PSU sadece o.c. için mi kullanılıyor?Yani bir kasa için olmazsa olmaz mı?

• quote:

vatan bilgisayardan aldım herşeyiyle topladılar kabloları saklama yerlerine saklamışlar

yani baştan savma bir iş yok aksine güzel bir iş yapmışlar

psu dediğiniz güç kaynağı yani bu parça olmaz ise sistem çalışmaz tüm parçalara elektrik dağıtır psu

sistemin çalışması için kesinlikle lazım ve parçaların tüketimine göre miktar seçilmeli

8150 almadım 8320 tercih ettim

2.nesil fx serisi daha performanslı 1.fx serisine göre bu yüzden tercihim bu yönde oldu
  • quote:

quote:

vatan bilgisayardan aldım herşeyiyle topladılar kabloları saklama yerlerine saklamışlar

yani baştan savma bir iş yok aksine güzel bir iş yapmışlar

psu dediğiniz güç kaynağı yani bu parça olmaz ise sistem çalışmaz tüm parçalara elektrik dağıtır psu

sistemin çalışması için kesinlikle lazım ve parçaların tüketimine göre miktar seçilmeli

8150 almadım 8320 tercih ettim

2.nesil fx serisi daha performanslı 1.fx serisine göre bu yüzden tercihim bu yönde oldu

Hep bu modeller arasında araştırma yaptığım için benim kafa gitmiş hocam kusura bakmayın.

8350 de bu PSU ya ve diğer parçalarınıza uyar mı?Seçeneklerimin arasına ekliyorum da.

Teşekkür ederim cevaplarınız için çok yardımınız dokundu.Aklıma takıldıkça soruyorum,yavaş yavaş öğreniyoruz bu işi

• quote:

sıkıntı olmaz tabi ki

bende bilmiyordum sora sora öğrendim forumdan tavsiyelerle incelemelerle en sonunda forumun yardımıyla aldık geldik
  • quote:

quote:

sıkıntı olmaz tabi ki

bende bilmiyordum sora sora öğrendim forumdan tavsiyelerle incelemelerle en sonunda forumun yardımıyla aldık geldik

Alıntıları Göster
    Hocam sistem çok güzel öncelikle hayırlı olsun.Hiç bir eksiği yok ama sadece anakartı daha yüksek tutabilirdiniz.Onun dışında gayet yeterli bir sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: alexmason78

Hocam sistem çok güzel öncelikle hayırlı olsun.Hiç bir eksiği yok ama sadece anakartı daha yüksek tutabilirdiniz.Onun dışında gayet yeterli bir sistem.

teşekkürler sağolun

hocam o.c düşünmediğim için böyle bir anakart aldım 990 serisi alınabilirdi dediğiniz gibi crossfire daha iyi o.c potansiyeli için bunları düşünmediğim için gerek duymadım
  • quote:

quote:

sıkıntı olmaz tabi ki

Hocam yine bir sey takildi kafama.Kesintisiz guc kaynagi denen alet sanirim elektrik kesildiginde de devam etmemizi sagliyor.
    Biz bilgisayar basindayken elektrik kesilirse parcalara birsey olur mu?Gorunce bu kesintisiz guc kaynagini merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

sıkıntı olmaz tabi ki

Hocam yine bir sey takildi kafama.Kesintisiz guc kaynagi denen alet sanirim elektrik kesildiginde de devam etmemizi sagliyor.
    Biz bilgisayar basindayken elektrik kesilirse parcalara birsey olur mu?Gorunce bu kesintisiz guc kaynagini merak ettim.

kesintisiz güç kaynağının en önemli olayı regülatör olması yani olası bir aşırı akım veya gerilim dalgalanmasında bilgisayarın zarar görmesini engeller ama kullanım amacı ofis bilgisayarları gibi çalışma yapılan bilgisayarlarda çalışma kayıt edilmeden bilgisayarın kapanmamasını sağlamak ups in gücüne bağlı olarak elektrik gittiğinde bilgisayarın gücüne göre bir süre açık kalması. regülatör olayına gelince harici satılan bir çok PSU da regülatör mevcut

• quote:

öncelikle aldığım sistem

FX 8320
    Gigabyte 970a ds3

hayırlı olsun

o işlemciyle bu anakartı alsan daha iyi olurdu
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/gigabyte-ga-990xa-ud3-amd-990fx-am3-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart.html

veya

8320 fiyatına Core İ5 işlemciler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 24 Aralık 2012; 10:54:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

hayırlı olsun

o işlemciyle bu anakartı alsan daha iyi olurdu
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/gigabyte-ga-990xa-ud3-amd-990fx-am3-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart.html

veya

8320 fiyatına Core İ5 işlemciler var

teşekkürler

intel sistem de çok düşündüm düşünmedim değil
    8320 çok 330 tl civarına geldi o.c potansiyelini biliyorsunuzdur zaten
    i5 3330 gia yakın perforbi işlemciler alınabilirdi dediğiniz gibi overclock oranı düşük
    zaten ileriyi düşünerekten almasaydım direk i3 alırdım bakın bu gün i3 3220 ile i5 3570k
    çoğu oyundmansı verecektir sebebi çoğu oyunun multi çekirdek kullanımını fazla desteklememesi
    anakarta gelince bütçeye uydurmaya çalışıyoruz pahalı geliyor az çok uygununu buluyorsun sata 3 yok usb 3 yok gibi sorunlar yine amd anakartlar da bu durum biraz daha uygun fiyatlı
    zaten ben çoğu sitede ki testlerin gerçek olduğuna da inanmıyorum forumda yapılan

kullanıcı incelemelerine bakıyorum fx 6100 ile i5 3570k kafa kafaya bir başka teste bakıyorsun

olmayacak farklar bir de tamamiyle intel düşüncesini silmem sürekli soket değiştirmesi ile oluştu

ve tabi amd nin her ne kadar çekirdekleri biraz daha zayıf olsa da uzun süreli kullanmayı düşündüğüm için ve

threadlar oyunlar da pekte etkili olmadığı için 8 çekirdekli işlemci seçtim sürekli teknoloji gelişiyor

zaten benchmarklar ile sidik yarıştırma gibi bir huyu yoksa kimsenin her türlü işini görüyör insanın

bu işlemciler uzun oldu biraz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.