1) Bu kasa ve PSU'yla bir problem yaşar mıyım? 2.000TL ekstra bütçem var. Bu bütçeyle kasayı FSP CMT591M'ye güncelleyebilirim. 2) Bu 2.000TL'yi, ekran kartını MSI 4070 Super OC Ventus ile güncellemek için de kullanabilirim ama performans açısından bir fark yaratır mı bilmiyorum. (PC Model: Shark 7A RTX Super) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sistem toplarken 2000tl arttı nasıl değerlendireyim?
-
-
Uygun bir model varsa kalan bütçeyi işlemciye bas 8 çekirdekli bir şey al. Yine seçenek varsa ATX boyutlu bol M2 slotlu bir B650/X670 yükseltmesi yapılabilir. Veya kasa yükseltmesi de mantıklı aigo kötü marka değil ama bu parçalara daha iyi bir PSU olsa hiç fena olmaz. Ekran kartını düşünme derim gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 11 Ekim 2024; 22:28:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
maalesef işlemciyi yükseltmek maliyeti kurtarmıyor.
Palit RX4070 Super Jetstream OC ile güncelleyebilirim ekran kartını, değer mi?
sistem bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 11 Ekim 2024; 22:40:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Jetstream diğerlerine göre bariz şekilde serin çalışır soğutma bloğu kocaman ve 3 fanı var kartın. Performans farkı olmaz model aynı sonuçta. Soğutmaya önem veriyorsan olabilir ama 3000TL de büyük fark. Sistemdeki seçeneklere genel olarak bir baktım bence ya kasayı XPG veya FSP (ama FSP seçersen 850W olana zorla derim) olana yükselt ya da SSD yi 2TB yap zaten anakartta tek M2 slotu var sonradan yükseltemek zor olur.
Aslında o sistemde yükseltilmesi gereken şey anakart (o model bence bu sisteme giriş seviyesi kalıyor) ama fiyatını hak eden hiçbir seçenek de sunmamışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 11 Ekim 2024; 23:14:47 >
Lexar 32GB 6000mhz alsam fiyat farkına değer mi peki?
Overclock ile işim olmaz dersen değebilir. Performans biraz farkeder. Ama Overclock ile düşük kalite hariç hepsi 6000 lere çıkar. 6000 den fazlasına zorlamaya da gerek görmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 12 Ekim 2024; 0:27:32 >
amacım olabildiğince sessiz sakin ve serin çalışan bir pc toplamak. overclock ile hiç işim olacağını sanmıyorum
bu arada 200tl gibi bir farkla 6400 olanı varmış. Onu almayı düşünüyorum
Ram overclockundan bahsetmiştim sessizliğe pek etkisi yok kendisinin malum pasif soğuyorlar 😀
Soruya gelirsek 6400 olan da alınabilir. Ama bazen Ryzen 7000 de o kadar yüksek hız stabil çalışmayabiliyor sistemde hata alırsan yine 6000e veya 6200e ayarlayıp kullanmak zorunda kalabilirsin.
Ram overclock ilk kez duydum, o kadar yabancıyım maalesef donanım işlerine:D
şimdi araştırdım dediğin gibi bu cpu için 6000 önermişler. direkt 6000 alıyorum ben de
Hocam SSD yapıştırın. Sata da alsanız oyunlar için büyük fark yaratır. 1 TB disk hangi birine yetecek? Alın yanına bir depolama diski.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sempron 3200 -- 15 Ekim 2024; 9:13:12 > -
Harici, kutulu, USB arabirimli disk. Yedek önemlidir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X