Lütfen sadece bilgili kişiler yorumlasın. Çok analamayan fikrini söylesin ama benim (fikrim diye) not düşsün. |
SİSTEM TOPLUYORUM PARÇALAR UYUMLUMU (ACİL)
-
-
5400 rpm harddisk almayın, içine kurduğunuz oyunlar falan çok yavaş yüklenir açılır. 7200 rpm almanızı tavsiye ederim. Ayrıca 4 TB gerçekten sizin için gerekli mi? 2 TB alıp tasarruf ta edebilirsiniz.
Edit: Harddisk sadece arşiv için ise 5400 rpm yeterli olabilir. Ama aktif kullanılacaksa 7200 almanız daha iyi olur.
Onun haricinde bütçe biraz daha bükülebilirse ekran kartına biraz daha yatırım yapılabilir. İşlemci 12. nesil tercih edilebilir ama onlar ve uyumlu anakartları biraz pahalı malesef.
PSU olarak ta daha iyi bilindik marka 80+ sertifikalı en az 500w bir şey almanızı tavsiye ederim. PSU ömürlük bir parça, benim güncel kullandığım psu 9 senelik, 4 tane sistem gördü. Sisteminizin sağlığı için de önemli bir parça. Ama tabi bütçe kısıtlı ise yapacak bişey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 11 Eylül 2022; 10:41:28 > -
Tamam dostum.
Oyun kuracağım içine 7200 bakacağım o zaman.
parçalarım uyumlumu?
max bu kadar yükseltebiliyorum parçaları araştırdım.
psu en az 500 mü olmalı yani.
-
Bütçe buna yetiyorsa upgrade olarak yapçak bişey yok o zaman.
PSU yu daha uzun ömürlü ve sağlıklı olması için dedim yoksa 400w ta yeter bu bilgisyara.
Parçalar uyumlu bir sorun yaşamazsın, ama çok yüksek bir performans bekleme o ekran kartı günümüz için zayıf kalıyor biraz. e spor oyunlarını rahat oynatır, güncel 2020 sonrası AAA oyunları low-medium ayarda oynayır.
Ekran kartı olarak AMD RX 6500 XT yi de inceleyebilirsiniz, hem daha güncel hem de bildiğim kadarıyla biraz daha performanslı bir kart. Hem de daha ucuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X