Şimdi Ara

Sistem upgrade konusunda tavsiyeniz nedir arkadaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci : Amd A10-7860K X4 3.6GHz 4MB Soket FM2 İşlemci + R7 GPU
    Anakart : Asus A68HM-K Amd A68H 2400MHz(OC) DDR3 Soket FM2+ mATX Anakart
    Ram : Kingston HyperX Beast 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR3 performans Ram
    Ekran Kartı : Sapphire Amd Radeon R9 380X OC Nitro Dual-X 4GB 256Bit GDDR5 (DX12)
    Harddisk : WD Purple 1TB
    Güç Kaynağı : Aerocool VX Serisi 750W 58A@ 12V
    Kasa : Dark N10

Arkadaşlar ekran kartım her oyunda %50 %55 de çalışırken işlemcim lol gibi low bir oyunda bile %100 de çalışıyor. Lobideyken bile %15 de çalışıyor. Sistem cahili sorunlu bir arkadaş toplatmıştı bu pcyi. 400 tl'lik bir işlemci aldırttı bana ki o da %100 işlemci değil. İçinde ekran kartıda varmış dahili. Yani 250 tllik bir işlemci ile 1.5 milyarlık ekran kartı 1 milyarlık ram ile oyun oynuyorum. Sizden ricam nasıl bir işlemci alabilirim uyumlu olucak darboğaz yapmayacak şekilde? Anakartı' da değiştirebilirim tavsiyeniz var ise. Örneğin bu anakartına uymayıp başka anakartına uyacak işlemcilerde söyleyebilirsiniz ama anakart diğer parçalarla uyumlu olmak zorunda. Birde anakartı da yükseltirsek oyunlara performansa extra katkısı olur mu ? Bu arada kasam full fanlı çok ısınan bir işlemci olacak olsa bile pek ısınacağını sanmıyorum.

• Üstat soket değiştir dicem de çok masraflı olur. Mb, bellek, cpu derken 2000 tlnin üstüne çıkarsın heleki bu bellek fiyatlarında. Acelen yoksa yeni cpular gelicek onları bekleyebilirsin fakat acelen varsa 1151 v2 soket yada Am 4 sokete geçersen sorunun çözülür dostum fakat başta da yazdığım gibi bu da maliyetli olur.
  • Ramlerin güzel insan kullanmak istiyor, zira mantikli bir hareket olur mu karar veremedim. Eger arkadaslarda hem fikirlerse anakart ve islemciyi ikinci el alirsak mesela i5 46** / i7 47** ile eldeki ramleri kullanabileceksin..

Yada daha mantikli olan eldeki anakart, islemci, ram i ikinci elden satip; üzerine koyup yeni anakart, islemci, ram alinabilir. (istersende elde tutarsin bu sisteme bir power, bi hdd ikinci bilgisayar yaparsin, artik ikincieldende pek para etmeyebilir bu durumda elde tutmak daha iyi)

yeni alinacaklar icin bir bütce düsünmen lazim. Gelecege yönelik mi olacak, hangi oyunlar agirlikli olacak güzelce bir anlatirsan, arkadaslar daha cok yardimci olabilirler..
  • merhaba

http://www.hepsiburada.com/amd-fx-8300-x8-3-3ghz-soket-am3-islemci-p-BD305307

http://www.hepsiburada.com/asus-m5a78l-m-lx3-amd-760g-1866mhz-ddr3-soket-am3-matx-anakart-p-BD303256

senin için en uygun secim linkdeki parcaları alıp elindeki ramlerle bunları kullanmandır

toplam 750 tl gibi bir bütceyle tüm sorunlarından kurtulursun.

• 2. Elden 4690K + Z97 al en ucuz bu şekilde halledersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ddy34 D kullanıcısına yanıt
    Purple ne alaka şimdi? Bu kamera kayıt cihazları için değil miydi?

Mor rengi seviyorsnuz galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Ocak 2018; 12:47:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • senolince kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ilgilendiğin için sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim. İşlemci apu değil demi. Sadece işlemci istiyorum. Bir de bu işlemci 500 tl civarında diyorsanki bak kardeşim 700 800 e bu var bu çok çok daha iyi dersen onuda düşünebilirim. Alternatifin var mı acaba. Birde attığın anakart 1866 mhz yazıyor ancak benim ramler 2400 mhz. Acaba sorun olmaz mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hdd'yi de en azından 7200 rpm blue yap, hissedilir bir hızlanma olur. Purple hdd kamera kayıt cihazları için tasarlanmıştır. Yazma performansı yüksekken okuma performansı düşüktür. Ayrıca donuş hızı da daha düşüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Ocak 2018; 23:19:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    merhaba, ramlerinize en uygun parcalar size yukarda yazdığım parcalar, anakart mhz olayına gelince ramlerin anakartın desteklediği maximum frekansta yine çalışmaya devam eder. yani anakart 1866 mhz destekliyorsa ramler 1866 mhzde çalışırki yukarda verdiğim işlemci ile 1866 mhz hiçbir sorun cıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolince -- 16 Ocak 2018; 0:32:1 >
    Hocam peki vermiş olduğunuz işlemci şuanki işlemcimin ne kadar üzerinde. Bf1 i low ayarlarda zor oynuyorum. Verdiğin işlemciyse 1080 de değil 720 low ayarda min 65 70 fps alır mıyım
    FX islemcilere iyi anakart kullanarak randiman aliyorlar, dikkatinde bulunsun. Bu tip bir anakartla problem yasama ihtimalin yine cok yüksek. Nedir onlar, fps düsmeleri, shuttering, drop lar.. FX zaten suan kimse önermez diye tahmin ederken bir kisi, "en ucuz yolu" adi altinda öneriyor.. Birsey demiyorum yine karar verecek olan sensinde hocam, ben bu saatten sonra FX in sifirina para vermezdim, zaten FX te almazdim. Eldekileri satar, bekler bir film uydurur, parayi biriktirir öyle alirdim. Almiskende iyi birseyler alir, cag atlardim.
  • fx e neden para verilmez ? kaç kez fx kullandında böyle konuşuyorsun? allah bilir fxi hiç kullanmadsın bile. 3 yıldır yukarda tavsiye etmiş olduğum sistem bileşenlerini kullanıyorum suana kadar bir sorun yaşamadım istediğim her hertürlü oyunuda oynadım oynamayada devam ediyorum

ha bu arada yukardaki bileşenleri neden yazdın diyeceksin, arkadaş öneri istedi bende uygun fiyatlı birşeyler yazdım. elindeki ramlerle kullanabileceği uygun bileşenler, ama arkadaşın durumu yerindeyse daha iyilerinide alabilir o kısmıda beni ilgilendirmez oda ayrı konu.
    Kullandiginiz sistem burada anlattiginiz sistem degil mi?https://forum.donanimhaber.com/yeni-almis-oldugum-dis-kasam--130821481#130824878

Amd Fx 6300 X6 3,5 GHz
    MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+
    Kingston ValueRam 4GB 1333MHz DDR3 Ram (KVR1333D3N9/4G) 3adet toplam 12gb
    Kingston SSDNow UV400 120GB 550MB-350MB/s Sata3 2.5" SSD SUV400S37/120G
    MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB
    ZALMAN Z3 PLUS
    Thermaltake Litepower Black Edition 500W
    Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB

bunlari kullanmiyor musunuz? Arkadasa önerdiginiz anakart ile lütfen kendi anakartinizi bir mukayese edermisiniz, sonra gelin benimle tekar konusun. FX neden alinmaz kismini tartismam icin bu forumda epeyce vakit gecirip, epeyce sorun ile karsilasmaniz gerekli ki bu birincisi ama en önemli sebebi degil. Ryzen gelmis, ryzen+ gelicek yeni apular görücüye cikicak, intel B360 serisi ucuz anakart cikartacak, piyasada ikinci el bir sürü "daha iyi" alternatif varken "bence" alinmaz

zaten "en ucuz yolu" olarak önerdigini belirttim. Aslinda isim vermeden konustum ya neyse :)

kizmaniza gerek yoktu hocam, tabikide siz daha iyisini biliyorsunuzdur, ayrica tabiki kendi sisteminizi dilediginizce kullanmakta özgürsünüz. fx serisi kullanmadim dogru, lakin phenom x4 945 kullandim bir zamanlar, sonra 2600k ya terfi ettim, ardindan 3930k ya gectim. aslinda elimden sizin ki kadar cok olmasada, oldukca fazla sistem geldi gecti. Suan Amd cephesinden r7 1700 mevcut. Hani bununla nereye varmaya calistiginizi bilmmiyorum ama ben düsüncemi arkadasa belirttim.

• evet suan sizin belirttiğiniz anakartı kullanıyorum, keşke daha iyi bir araştırma yapıp kendi hatam yüzünden anakart değiştiştirdiğimide öğrenseydiniz. biraz küçük bir araştırmayla bunuda öğrenip kendinizi burda boş yere maskara etmezdiniz.

evet suan kullandığım anakar msi 970 gaming ondan öncede yukarda arkadaşa önerdiğim
    http://www.hepsiburada.com/asus-m5a78l-m-lx3-amd-760g-1866mhz-ddr3-soket-am3-matx-anakart-p-BD303256? anakartı kullanıyordum kendi hatam yüzünden anakartı yakınca msi970 gaminki aldım. ben işkembeden atıpta bilmediğim şeyi kimseye önerip adama parasını boş yere harcatacak biri değilim.

ayrıca arkadaşın ilk mesajını okusaydınız arkadaş uygun fiyatlı bişeler aramış bugün en ucuz ryzen işlemci + anakart 1000 tl.

neyse bu konuda sizinle daha fazla tartışmıycam kim ne isterse onu alıp kullansın. ben sistemimi 3 yıldır kullanıyorum herhalde bir 5 yıl daha rahatca yeter bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolince -- 17 Ocak 2018; 3:12:5 >

maskara? Baskasina saygi duymazsan, sanada saygi duymazlar.

"allah bilir fxi hiç kullanmadsın bile. 3 yıldır yukarda tavsiye etmiş olduğum sistem bileşenlerini kullanıyorum" 3 yildir kullaniyorum diyorsun, anakart yaniyor degistiriyorsun, peki niye aynisini almiyorsun? daha ucuz degil mi? paran cebinde kalirdi. Anlattiklarin bana cok celiskili geliyor suan, kafami daha fazla yormak istemiyorum bu konuyla. Gerekli mesaj yerine ulasmistir zannediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

FX islemcilere iyi anakart kullanarak randiman aliyorlar, dikkatinde bulunsun. Bu tip bir anakartla problem yasama ihtimalin yine cok yüksek. Nedir onlar, fps düsmeleri, shuttering, drop lar.. FX zaten suan kimse önermez diye tahmin ederken bir kisi, "en ucuz yolu" adi altinda öneriyor.. Birsey demiyorum yine karar verecek olan sensinde hocam, ben bu saatten sonra FX in sifirina para vermezdim, zaten FX te almazdim. Eldekileri satar, bekler bir film uydurur, parayi biriktirir öyle alirdim. Almiskende iyi birseyler alir, cag atlardim.

Katılıyorum. 760 çipset anakart önermiş. O anakart 95w olan FX serisini destekliyor. FX 8350 taktın mı sonuç şöyle olur:
    https://forum.donanimhaber.com/fx-8350-ani-frekans-dususleri--130389701

Fx 8300 95w olduğu için bu anakarta takabilirsin ama 8 çekirdekli işlemcimi 970 çipsetli anakartla kullanırdım.

• AMD alacaksan yeni am4 sistem toplamalısın. FX serisi alacaksan 970 le bile o ramlara yazık olur. İşlemci Bulsan bile Asus formula serisi bir anakart bulman gerekiyor.

Anakart+işlemci+ram üçlüsünü sat bence.

Ryzen 3+b250 anakart+ ddr4 ram+ 128 GB SSD almanızı tavsiye ediyorum. Hem ileri dönük bir sistem olur hem de farkı hissedersiniz. Hacı Murat tan inip Passat a binmek gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart ve işlemciyi satıp, üçüncü veya dördüncü nesil bir i7 + anakart araştırmanızı tavsiye ederim. DDR4 RAM aşırı pahalı. El birliği yapıp almayalım, düşsün.
  • yav he he... işi gücü braktık adama laf anlatmaya çalışıyorum... arkadaşım durumum müsaitti gittim daha iyi anakart aldım paramın hesabını sanamı vereceğim?

o arkadaşda benim tavsiye ettiğim anakartı almak zorunda değil parası varsa durumu iyiyse gider daha iyisini alır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.