Şimdi Ara

Sistem Yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler sistemimle 5 yılı devirdim sistemim şu şekilde

Asus Rog Strix 970 Ekran Kartı
    Asus h97m plus intel h97 soket 1150 ddr3 1600 mhz Anakart
    Kingston Hyperx Fury Ddr3 1600mhz 8x2 Ram
    WD Black 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
    Asus Vento TA-KB2 350W ATX Mid-Tower Kasa

Bu sistemim ile 3 sene bu şekilde kullandım sonra ilk işim kasamı değiştirmek oldu. Hem kasam çok küçük geliyordu hemde güç kaynağı düşüktü sonra Thermaltake view 27 600w 80 plus 4x120mm fanlı Mid ATX Kasa ve birde ssd ihtiyacım vardı Samsung 860 250gb ssd aldım.
    Şimdi ise anakart ram ve işlemcimi komple değiştirmek istiyorum. Aşağıda paylaşacağım resimdeki ürünleri almayı düşünüyorum. Birkaç ay sonrada ekran kartını yenileyeceğim. Gtx 970 bugün bile beni hala üzmeyen canavar gibi bir kart olsada oda artık yoruldu. Sizin önerileriniz nedir ne tavsiye edersiniz ?
    Sistem Yenileme

• İşlemciyi 3600 alıp 2200 liralık anakart almanıza şahsi fikrim gerek yok işlemciyi 3700x e upgrade edip daha uygun fiyatlı x570 bir anakart yada b550 chipsetli üst seviye bir anakart tercih etmeniz yönünde
  • Seçimleri gözden geçirmekte fayda var

r7 3700x işlemci
    Msı b550 tomahwak

Bu iki modele yönelin
  • onr1818 kullanıcısına yanıt
    İlk başta zaten asus rog b450 f gaming modeline bakıyordum ama biraz araştırıp forumda baktıktan sonra b450 yerine z veya x serilerini tercih etmek daha mantıklı olur gibi birçok konu vardı bende biraz araştırınca çıkabiliyorken x serilerine bakayım dedim diğer x serileride var ama ben asusun rog serisi ürünlerini daha çok beğeniyorum, birde şuanda ekran kartını değiştirmeyeceğim için bu sefer anakarta yatırım yapmak istedim o yüzden x 570 seçtim hem görsel olarak hemde gücü olarak tercih ettim, işlemciyide araştırdım ilk kez amd tarafına geçiş yapıcam zaten ryzen 5 3600 sanırım herkeste olan kemik bir kart haline gelmiş sanırım hiç kötü bir yorumda almadım bu kart için yani çok nadir, şuan kullanmış olduğum intel 5 imden çok daha iyi olduğu bir gerçektir.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ürünlerimi asustan yana kullanıyorum ama b550-f rog strix ile x-570f gaming arasında ne gibi bir fark var ?
  • Sadece oyun için ise 10400f z490 ve 3000mhz cl15 ram yeterli gelir drop yasatmaz
  • anil52 kullanıcısına yanıt
    İki anakartta benzer kaliteye sahiptir fiyatı ve az buçuk bellek frekans desteği üstünlüğü ile b550f tercih edilebilir.
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    şansımı amd yana kullanmak istiyorum sadece oyunda oynamıyorum render photoshop gibi grafik gerektiren programlarıda kullanıyorum ama ağırlık olarak oyun elbette.
    b550f 1629 TL x570 2209 TL b550f frekans değeri biraz daha iyi olmasından dolayı neden x570 den daha ucuz arada 600tl lik bir fark var ?
  • anil52 kullanıcısına yanıt
    Bu tamamen var olan yonga ile alakalı bir durum fakat b550 yongasını tüm anakart üreticileri ciddi bir mesai harcadı benzer kaliteyi daha alt fiyat seviyesinde sunmayı başardılar bana kalsa b550 lerde pahalı ama en azından x570 yonganın tüm getirilerini bir paket halinde 500-600TL daha aşağı fiyatlara sunuyorlar.
    Anladım hocam öneriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
  • Anakart olayi cok abartiliyor, cunku insanlar sanki en ust seviye donanimlarla islemci her core'da saatlerce %100'de kullanilacakmis gibi inceleme yapiyor, halbuki bunu yapacak neredeyse kimse yoktur forumda.

b450 va b550 incelemelerinde bile full load ile 2 saat calistiriyorlar, ustune fark daha iyi anlasilsin diye havalandirmasi cok iyi degilken de bu testleri yapiyorlar. İncelemecilerin bu yaptigi iyi bir sey, cidden boyle kullanacaklara bilgi sagliyorlar, ama sizin icin bir onemi var mj? Asla. Burada x570 e ihtiyaci olan bir kisi bile olacagini dusunmuyorum. A320 serisi bile ryzen zen 2 islemciler icin ayni performansi veriyor. Bence b450, en fazla b550 alin.

Ayrica onemli bir nokta da monitor olarak ne kullanacaginiz. Bu ASİRİ onemli, ama nedense fazla konusulmuyor. Mesela 4k kullanacaksaniz islemci inanilmaz onemsiz oluyor, cunku zaten ekran karti deli gibi limitliyor, 60 fps anca aliyorsunuz, islemci kullanimi %20-30 oluyor en fazla. 1440P ise onemi biraz artiyor, ama hala 3600 FAZLASİYLA yeterli oluyor. 1080P monitor olacaksa ve butce varsa 3600 yeterli olsa da 3700x dusunulebilir.

Gecen ay 1440P ye gecmis bir insan olarak siddetle oneriyorum, kesinlikle 1080P den cok daha guzel gozukuyor ve oyundan da ote uzerinde calismak cok daha kolay 1440P 27'' bir monitor ile.

Ben b450 tomahawk, ryzen 5 3600 ve rtx 2070 super kullaniyorum, hicbir sikayetim yok.

Son olarak, bence elinizde cok da fena olmayan bir sistem varken birazcik bekleyin. Hem yeni islemciler, hem de yeni ekran kartlari geliyor, suan alip da pisman olmayi goze almayin, birkac ay disinizi sikin, guncel donanimlari gorup oyle karar verin.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Hocam yazını harfi harfine okudum yorumun için öncelikle teşekkür ederim. Dediğim gibi ben en son 5 sene önce bu sistemimi toplamıştım, parçalarımı yurtdışından getirtmiştim TL çevirdiğimde 3800 TL felan geliyordu 5 sene önce. O zaman önceliğim ilk ekran kartım olmuştu direk 970 yapıştırmıştım diğerlerini kısmıştım, yıl oldu 2020 benim ekran kartım birçok oyunu hala normal high ultra 3 lüsü arasında 50 60 fps arası gidiyor.(son 1 2 senedir güncellemelerden dolayı olabilir fps düşüşleri yaşatıyor.) şimdi yenileme ihtiyacı duyuyorum sistemimi. Ekran kartını en sona tercih edicem aslında sizin kullandığınız 2070s serisi aklımda ama bekleyeceğim için 3000 serilerinide tercih edebilirim ama diğer parçaların yenisinin gelmesi çokta bir şey ifade ediceğini düşünmüyorum şuandaki piyasada araştırıp alabileceğim bütçeme göre 3 parçayı 5000 tl geçmicek ürünleri seçtim ileriye dönük olacak şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: anil52

Hocam yazını harfi harfine okudum yorumun için öncelikle teşekkür ederim. Dediğim gibi ben en son 5 sene önce bu sistemimi toplamıştım, parçalarımı yurtdışından getirtmiştim TL çevirdiğimde 3800 TL felan geliyordu 5 sene önce. O zaman önceliğim ilk ekran kartım olmuştu direk 970 yapıştırmıştım diğerlerini kısmıştım, yıl oldu 2020 benim ekran kartım birçok oyunu hala normal high ultra 3 lüsü arasında 50 60 fps arası gidiyor.(son 1 2 senedir güncellemelerden dolayı olabilir fps düşüşleri yaşatıyor.) şimdi yenileme ihtiyacı duyuyorum sistemimi. Ekran kartını en sona tercih edicem aslında sizin kullandığınız 2070s serisi aklımda ama bekleyeceğim için 3000 serilerinide tercih edebilirim ama diğer parçaların yenisinin gelmesi çokta bir şey ifade ediceğini düşünmüyorum şuandaki piyasada araştırıp alabileceğim bütçeme göre 3 parçayı 5000 tl geçmicek ürünleri seçtim ileriye dönük olacak şekilde.
    Anlıyorum, ekran kartını beklemeniz de bence güzel, ama x570'in yine de bir esprisi yok, b550 tomahawk alırsınız çok daha ucuza, 4 sene sonra aynı anakarta güncel işlemci de takabilirsiniz, her türlü çok iyi. Yani kısacası önerdiklerimiz de anca yeten parçalar değil, şuan için fazla olan parçalar zaten, yoksa 700 liraya da her şeyinize gayet yetecek anakart alırsınız, performans da tamamen aynı olur. Gerçekten faydası dokunmayacak x570'in. O x570'e vereceğiniz fazladan parayı da ekran kartı alacağınız zaman ona verebilirsiniz, ya da alternatif olarak 3700x alabilirsiniz işlemciyi, çok uzun süre gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Anlıyorum, ekran kartını beklemeniz de bence güzel, ama x570'in yine de bir esprisi yok, b550 tomahawk alırsınız çok daha ucuza, 4 sene sonra aynı anakarta güncel işlemci de takabilirsiniz, her türlü çok iyi. Yani kısacası önerdiklerimiz de anca yeten parçalar değil, şuan için fazla olan parçalar zaten, yoksa 700 liraya da her şeyinize gayet yetecek anakart alırsınız, performans da tamamen aynı olur. Gerçekten faydası dokunmayacak x570'in. O x570'e vereceğiniz fazladan parayı da ekran kartı alacağınız zaman ona verebilirsiniz, ya da alternatif olarak 3700x alabilirsiniz işlemciyi, çok uzun süre gider.

Alıntıları Göster
    Benim x570f tercih etmemin nedeni aslında asusun mouse kampanyası yapması 400 TL civarındaki Rog Gladius 2 bu anakarta hediye olarak vermesi en büyük etkisi bu aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: anil52

Benim x570f tercih etmemin nedeni aslında asusun mouse kampanyası yapması 400 TL civarındaki Rog Gladius 2 bu anakarta hediye olarak vermesi en büyük etkisi bu aslında.

Alıntıları Göster
    O biraz işleri değiştirir tabi. Her türlü yıllarca kullanacaksınız, o anakart muhtemelen en az 1 değişim görecek, o yüzden bütçe çok dar değilse, yani bu ekran kartını olabileceğinden daha kötü almanıza yol açmayacaksa almakta sorun olmayacaktır. Burada kesinlikle esnemeyen bütçeli konular çok olduğu için alışmışız herhalde optimal sistem toplamaya

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Sıfırdan toplamadığım için biraz geniş tuttum, kasa, harddisk, ssd, monitör gibi parçalarım mevcut dedim sistem toplama fiyatına max 5000 tl anakart ram işlemci üçlüşü ondan seçtim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.