Şimdi Ara

Sistem Yenileme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır piyasadan uzak kaldım o nedenle karar vermekte zorlanıyorum. İlk aşamada işlemci + anakart + ram değiştirmeyi planlıyorum bütçeyi kasmamak için. Her zaman ASUS anakart kullandığım için o yönde karar verme eğilimindeyim.

Anakart olarak Asus P8P67 PRO Intel P67 DDR3 2200MHz(O.C.)
    İşlemci olarak Intel Core i5 2500K 3.3Ghz 6Mb Cache Sandy Bridge
    Ram olarak ise CORSAIR 8GB (2-4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit düşünüyorum.

O.C. yapmak isteğindeyim. Sizin önerebileceğiniz daha performanslı modeller var ise onlarıda düşünmek isterim.

Ayrıca sistemde HDD olarak, halen kullandığım 2 adet WD 3.5" 1.5TB Caviar Green SATA 2.0 diski ve eski ekran kartım olan 256 MB MSI NX8600GTS ekran kartı olacak. Ekran kartınıda bütçe yaratınca değiştireceğim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Anakartı MSI P67A-GD65 yapıp aradaki fark ile işlemci için soğutucu fan alabilirsiniz, GD65'in de Pro'dan aşağı kalır yanı yoktur, yok derseniz de Pro'da iyi anakarttır kalabilir.

Ramleri değiştirin ve gereksiz yere çok para vermeyin...

150 TL 8gb Sandy B. uyumlu 4gb*2

http://www.netsiparis.com/detay/12283364049/GSKILL-F3-12800CL9D-8GBXL-RIPJAWSX-DDR3-1600MHZ-CL9-8GB--2X4GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Anakartı MSI P67A-GD65 yapıp aradaki fark ile işlemci için soğutucu fan alabilirsiniz, GD65'in de Pro'dan aşağı kalır yanı yoktur, yok derseniz de Pro'da iyi anakarttır kalabilir.

Ramleri değiştirin ve gereksiz yere çok para vermeyin...

150 TL 8gb Sandy B. uyumlu 4gb*2

http://www.netsiparis.com/detay/12283364049/GSKILL-F3-12800CL9D-8GBXL-RIPJAWSX-DDR3-1600MHZ-CL9-8GB--2X4GB

Doğrusu MSI'da kullandım ama daha çok AMD işlemcilerle. Intelde ASUS her zaman bana daha stabil gelmiştir ama yeni modellere uzağım epeydir o nedenle yorumda bulunamıcam. Tavsiyenizi göz önüne alıcam teşekkürler.

• arkadaşım, neden intel, inteli kötülemiyorum aksine seviyorumda çok pahalı bence, bence amd seçsen daha iyi olur, birde bilgisayarı ne için kullanacaksın, alacağın parçalar için bütçen ne kadar, ona göre karar verelim.
  • Bilgisayarı ağırlıklı HD ve Bluray film izlemek ve oyun için kullanıcam. Doğrusu Bende Amd Athlon Xp kullanıcısydım ve inteli sevmezdim eskiden pek. ama daha sonraki serilerin performansını birebir görünce AMD'den soğudum. Uzun zamandırda core 2 duo kullanıyorum ve çok memnunum.

İşlemci + anakart + ram için bütçem 1000tl civarı. Daha altı olurda üstüne biraz daha ekleyip vga'da alırsam ne ala. Ama vga alıcam diye diğer parçalardan kısmayı düşünmüyorum.
  • CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili) 212 $ ( 353,83 TL)
    ANAKART: MSI P67A-GD65 B3, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2133Mhz 185 $ ( 308,77 TL)
    BELLEK - RAM: G.SKILL RipjawsX 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu 105 $ ( 175,25 TL)

TOPLAM : 837,84 TL
    KDV (%18) : 150,81

NAKİT / HAVALE (TL) : 988,65 TL

ben bu fiyata en uygun 3 lünün bu olduğunu düşünüyorum ki leon-x de galiba aynı şeyler söylemiş, alcaksan bu 3 lü iyi. Arkadaşım eğer istersen sana muhteşem 4 lüde satabilirim, amd phenom II 925 X4 2.8 GHZ 8 MB, SIFIR kutusunda asus eah5870 1gb 256 bit gddr5 868/4800 oc edition, gigabyte 990xa-ud3(sıfır), gskill ripjawsx 2x2 4gb cl7 1600 ram(sıfır), parçalar hiç kullanılmadı işlemci dışında o da 1 yıllık, pc işinden kurtulmak için satıyorum, çok pahalıya gelior artık :D(anakartı daha almadım sen alırsın artık:D)

• quote:

Orijinalden alıntı: RYAN7R

CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili) 212 $ ( 353,83 TL)
    ANAKART: MSI P67A-GD65 B3, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2133Mhz 185 $ ( 308,77 TL)
    BELLEK - RAM: G.SKILL RipjawsX 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu 105 $ ( 175,25 TL)

ben bu fiyata en uygun 3 lünün bu olduğunu düşünüyorum ki leon-x de galiba aynı şeyler söylemiş, alcaksan bu 3 lü iyi. Arkadaşım eğer istersen sana muhteşem 4 lüde satabilirim, amd phenom II 925 X4 2.8 GHZ 8 MB, SIFIR kutusunda asus eah5870 1gb 256 bit gddr5 868/4800 oc edition, gigabyte 990xa-ud3(sıfır), gskill ripjawsx 2x2 4gb cl7 1600 ram(sıfır), parçalar hiç kullanılmadı işlemci dışında o da 1 yıllık, pc işinden kurtulmak için satıyorum, çok pahalıya gelior artık :D(anakartı daha almadım sen alırsın artık:D)

Valla ay sonuna doğru ikramiyeler yatınca alıcam parçaları. Ve de Intel ısrarım sürüyor halen :) Teklifinde Intel işlemci olsa düşünürdüm tabiki ama AMD şu an için düşünmüyorum sağolasın :)) Bu 3lü benimde aklıma yattı. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Yükseltme
    4 yıl önce açıldı
    sistem yenileme önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Sistem yükseltme tavsiyesi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • intellerin sandybridge işlemcileri amd x6lardan bile daha iyi,o yüzden daha pahallı

unutmayınki amd 4 senelik teknoloji ile intelin 1 senelik teknolojisine kafa tutmaya çalışıyor

bütçe sıkıntın varsa amd yoksa intel kullanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonkeySpeed

intellerin sandybridge işlemcileri amd x6lardan bile daha iyi,o yüzden daha pahallı

unutmayınki amd 4 senelik teknoloji ile intelin 1 senelik teknolojisine kafa tutmaya çalışıyor

Amd'de buldozeri duyurduğunda kaç sene önce çıkmış i7 950 ile kıyaslıyordu o yüzden bir sıkıntı yok.
  • quote:

quote:

intellerin sandybridge işlemcileri amd x6lardan bile daha iyi,o yüzden daha pahallı

Amd'de buldozeri duyurduğunda kaç sene önce çıkmış i7 950 ile kıyaslıyordu o yüzden bir sıkıntı yok.

sıkıntı yok zaten,amd BE işlemciler bütçeye göre gayet iyiler
    bulldozer'in rakibi yeni çıkacak 1366'nın devamı 2011 socket olacak,bakalım nasıl olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonkeySpeed -- 13 Temmuz 2011; 1:08:36 >

• quote:

CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili) 212 $ ( 353,83 TL)

Üstat birde bu fiyatlar nerenin fiyatları onu da öğrenebilir miyim

• quote:

Yok hocam bütçe olarak bi problemim yok. Ne çok yüksekte gözüm ne de çok aşağılarda. Benim için orta sınıfın biraz üzeri kalıyo bu işlemci.
  • Fiyatlar buradan;

http://www.novabilgisayar.com
  • quote:

Fiyatlar buradan;

http://www.novabilgisayar.com

Teşekkürler. Nova'dan ilk alışverişimizi yapıcaz o zaman :)
  • woheyyyy dur ankarada oturuyorsan daha ucuza alabilirsin ve de daha iyi garanti muamelesi görebilirsin :D(sebil bilgisayar demek istemiştim :D)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Productor

quote:

Yok hocam bütçe olarak bi problemim yok. Ne çok yüksekte gözüm ne de çok aşağılarda. Benim için orta sınıfın biraz üzeri kalıyo bu işlemci.

o zaman hem güç tüketimi hem performans açısından sandybridge daha iyi,overclock kesinlikle yapmayacağım diyorsan i5-2400/2500 overclock yapacağım/yapabilirim diyorsan i5-2500k al,mühendislik/modelleme programları kullanmaycaksan i7-2600/2600k almana gerek yok,oyunlar hyperthreading özelliğini kullanmıyor

aynı şekilde 4gb ram oyun için gayet yeterli,daha fazlası aynı anda 20 program çalıştırma veya gene mühendislik/modelleme programları için gerekli,cl7 cl9 çok farketmez,düşük voltaj olanlar tercihtir

anakart alırken AHCI özelliği olmasına ve B3 revizyonlu olmasında dikkat et,onun dışında ihtiyaçlarına göre seç,internette sağlamlığını araştır zira h67 ve p67 anakartlarda stabil olmayanlar var

ekran kartı olarak 6850,6870,6950,nvidia fiyatları türkiyede nedense uçtu,kasa dışına hava veren soğutucusu olanlar tercihtir

ncq özelliği olan bir hdd ,navtive command queuing:hdd'ye yollanan emirleri yollanma sırasına göre değil en hızlı işlemden en yavaş işleme sırasında gerçekleştirme,çoğu sata2 tüm sata3 hdd'lerde var bildiğim kadarıyla,bunu kullanamk için ahci özelliği olan anakart lazım,ssd alıp işletim sistemi diski yapmayacaksan black drive yoksa blue/green drive

68xx aldıysan 500 69xx aldıysan 600 watt veya üstü bir psu al,verimlilik sertifikalı olanlar elektrik faturası açısından iyi,bilindik bir marka al,yapım kalitesi akım koruması iyi oluyor,modüler olanlar kullanım kolaylığı ve kasa içinde gereksiz kablo olmaması açısından tercihtir

overclock yapmayacaksan stock soğutucu işini görür,yapacaksan ısı borulu kaliteli bir tane almak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonkeySpeed -- 13 Temmuz 2011; 1:39:45 >

• INTEL i7 2600K 3.40 GHz Quad Core Socket 1155 8MB, 32nm, 95W, OverClock (616 TL)
    Ecs P67H2-A3 Intel P67 Crossfire Lga 1155 2133 MHZ DDR3 Pin Anakart (210 TL)
    G.SKILL 1333Mhz CL7 8GB (2x4GB) DUAL Sandy Bridge(155 TL)

Toplamda 981 TL

Ecs anakartın oc performansı :http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=949039

Anakartın genel özellikleri:http://www.hizlial.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/ecs-p67h2-a3-intel-p67-ddr3-soket-lga-1155-pin-anakart_30.007.1307.0130.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 13 Temmuz 2011; 1:41:36 >

• quote:

woheyyyy dur ankarada oturuyorsan daha ucuza alabilirsin ve de daha iyi garanti muamelesi görebilirsin :D(sebil bilgisayar demek istemiştim :D)

Yok valla İzmir'deyim :))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Productor

quote:

o zaman hem güç tüketimi hem performans açısından sandybridge daha iyi,overclock kesinlikle yapmayacağım diyorsan i5-2400/2500 overclock yapacağım/yapabilirim diyorsan i5-2500k al,mühendislik/modelleme programları kullanmaycaksan i7-2600/2600k almana gerek yok,oyunlar hyperthreading özelliğini kullanmıyor

aynı şekilde 4gb ram oyun için gayet yeterli,daha fazlası aynı anda 20 program çalıştırma veya gene mühendislik/modelleme programları için gerekli,cl7 cl9 çok farketmez,düşük voltaj olanlar tercihtir

anakart alırken AHCI özelliği olmasına ve B3 revizyonlu olmasında dikkat et,onun dışında ihtiyaçlarına göre seç,internette sağlamlığını araştır zira h67 ve p67 anakartlarda stabil olmayanlar var

ekran kartı olarak 6850,6870,6950,nvidia fiyatları türkiyede nedense uçtu,kasa dışına hava veren soğutucusu olanlar tercihtir

ncq özelliği olan bir hdd ,navtive command queuing:hdd'ye yollanan emirleri yollanma sırasına göre değil en hızlı işlemden en yavaş işleme sırasında gerçekleştirme,çoğu sata2 tüm sata3 hdd'lerde var bildiğim kadarıyla,bunu kullanamk için ahci özelliği olan anakart lazım,ssd alıp işletim sistemi diski yapmayacaksan black drive yoksa blue/green drive

68xx aldıysan 500 69xx aldıysan 600 watt veya üstü bir psu al,verimlilik sertifikalı olanlar elektrik faturası açısından iyi,bilindik bir marka al,yapım kalitesi akım koruması iyi oluyor,modüler olanlar kullanım kolaylığı ve kasa içinde gereksiz kablo olmaması açısından tercihtir

overclock yapmayacaksan stock soğutucu işini görür,yapacaksan ısı borulu kaliteli bir tane almak lazım

sağol dostum önerilerin için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.