Şimdi Ara

Sistem Yenileme İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Sezar döneminden kalma bir bilgisayar kasası var. 6-7 senedir kullanmıyorduk. Ne zamandır belki bir şeyler yaparım diye köşede bir yerde bekletiyordum. Şimdi ihtiyaç oldu ve kasayı biraz iyileştirmem gerekiyor. Tabi olabilirse. İşte bu konuda bilgilerinize başvurmak istedim. Sistem şu:

Anakart: Asus P4V8X-X

Ram: 256 + 512 mb ddr1 400 mhz

İşlemci: Intel Celeron 2,4 (2004 üretimi sanırım)

Psu: Everest 250w Psu

Gpu: Nvidia Fx5200 128 mb

Hdd: Samsung 40 gb

Bu sistem üzerinde bir müdahalede bulunabilir miyim? Değer mi?

Bilgisayarda XP yüklü ama Chrome'u bile zor açıyor. Youtube'a çoğu kez giremiyor. Video açsanız da takıla takıla oynatıyor. Acaba Psu mu çok yetersiz. Bana Youtube'a girebilen ve yazıcıya çıktı gönderebilen bir sistem şu an için yeterli olur.

Eğer olmazsa 400-500 TL bütçeyle 2. el parçalarla iş görür bir sistem toplayabilir miyim? Var mıdır tavsiyeleriniz? Mevcut kasayı değerlendirebilirim sanırım. HDD şu an için çok önemli değil. Anakart, ram, işlemci ve psu'ya ihtiyacım var sanırım. Belki işlemci soğutucusu da gerekebilir tabi.

Letgo'da bir satıcıda şu parçaları buldum.

i7 920 1. Nesil işlermci 150 TL (

3 tane 2 Gb ram 1333 mhz 150 TL (2 tane yetebilir. 100 TL diyebiliriz. Ancak işlemci 1066 mhz destekliyor. Burada ramler çalışır mı bilemiyorum?

450w Psu 140 TL

Burada işlemciye uyumlu 1366 soket bir de anakart lazım tabi. Bendeki 250w psu yeterli olur mu? Yeterse psu bütçesini anakart için kullanmış olurum. Yoksa 500 TL bütçeyi daha fazla geçmem gerekebilir. Mevcut ekran kartını da yine kullanabilirim diye umuyorum.

Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Ankara'da oturup elindeki parçaları tavsiye edecekler de iletişime geçebilirler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.