Şimdi Ara

Sisteme önerileriniz - sizce bu sistem nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemi iş amaçlı kullanacağım. Almışken uzun ömürlü olsun die düşündüm. İşletim sistemi olarak Pardus veya XP düşünüyorum. Sistem için 1500 YTL düşünüyorum.
    Sistem

İşlemci : Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
    Anakart : Giga-Byte P35C-DS3R Bearlake ICH9R PCI-E x16 FSB 1333 MHz (COMBO) LGA775
    Ekran Kartı : Sparkle Nvidia GeForce 8600GT 256MB PCI-E x16 SLI
    Ram : Twinmos 1GB PC6400 800Mhz DDR2 (TWINMOS CHIP)
    Monitör : Samsung 740N 17" 8ms LCD MONİTÖR (GÜMÜŞ)
    Hard Disk : Seagate 160GB 7200RPM 8MB NCQ SATA2
    ----------------------------------------------------------------------------
    DVD : LG 18X8X18 DOUBLE LAYER KUTUSUZ
    Klavye+Fare : Microfost Wireless Multimedia Q Klavye+Mouse B5Q-00024
    Kasa : Frisby EM08A-2BK 300W ATX Kasa

Linkler

İşlemci :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=83163&productid=bd95001 335 YTL
    Anakart :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=591&productid=bd49472 305 YTL
    Ekran Kartı :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=412&productid=bd49217 207 YTL
    Ram :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71099 65 YTL
    Monitör :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd60942 341 YTL
    Hard Disk :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100223&productid=bd46653 95 YTL
    DVD :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=719&productid=bd83035new 50 YTL
    Klavye+Fare :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=51&productid=bd61643 58 YTL
    Kasa :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd70561 42 YTL
    Toplam : 1498 YTL

Açıklamalar

İşlemciyi test sitelerinden gördüğüm kadarı ile yeterli buldum. Quad işlemciler bana göre şu an için pahalı. E6850 fiyat olarak biraz pahalı geldi (500 YTL). O parayı verdikten sonra insanın Quad lardan alası geliyo ve bu rakama Q6600 var ama onunda veri yolu hızı 1066 Mhz. Madem anakart 1333 destekliyo neden bunu aliim diye düşündüm.

Anakartı ileriye dönük sistem yükseltmesi için kombo seçtim. DDR3 ramlarin fiyatları şu an çok yüksek. Bi süre sonra onlarında fiyatları düşer o zaman alırım diye DDR3 destekleyen bu kartı seçtim. Üzerindeki ses kartı benim için yeterli.

Ekran kartı
    nı DDR3 lerin en düşüğünden seçmeye çalıştım. Kullanacağım sistem için yeterli bi ekran kartı. Bu arada arasıra oyun oynatacak kadar da iyi.

Rami seçerken şu an kullandığım sistemi baz aldım. Şöyle ki bende 256+512 = 768 ram var ve yetiyo. Bu arada ramlar arasında gördüğüm tek fark üzerlerindeki soğutucular. Seçtiğim ram da soğutucu falan yok. Kullandığım ramlarda da yok. Yani şimdiye kadar ramlarım yanmadıysa bunlar da yanmaz. A-Data nın ramları vardı 110 YTL civarında. Gördüğüm tek fark soğutucu ile kaplı olması idi.

Monitör samsung 770 P kullanıyorum ve memnunum. Samsung dan şaşmam ama 770 e çok para verdiğimi düşünüyorum. Çünkü 740 N i de gördüm arada pek bi fark yok. Gerçi 740N biraz pahalı ama olsun.

Hard disk alırken yine kullandığım sistemi baz aldım. Seagate den memnunum ve Vestel e güvenemiyorum.

DVD yazsın yeter.

Kasayı seçerken yine kullandığım sistemi baz aldım. Yıllardır kullandığım kasanın hiçbi yan etkisini görmedim. Power fanından başka fanı yok içinde ve parçalarda yanmadı şimdiye kadar. Bi ara power ın bi özelliği varmı die bakim dedim. Bişey bulamadım ama dandik bi power galiba. Bu power la bişey olmuyosa Frisby ile de olmaz

Sorular:

1) İşlemci için ne düşünüyorsunuz?
    2) Anakartın DDR2 ve DDR3 destekleyen başka modellerini önerir misiniz? Neden?
    3) SLI özelliği nedir?
    4) Bu ram dual mi? Değilse dual olan kullanımda çok fark eder mi?
    5) Monitör için 300 YTL düşünüyodum. Önereceğiniz başka marka var mı? Panelini kendi üreten bi marka olması daha iyi olmaz mı?
    6) HDD de şimdiye kadar Quantum (7 senedir) ve Seagate (4 senedir) kullanıyorum ve diğerlerini bilmiyorum. Vestelin HDD leri ucuz ama güvenemiyorum. Aceba bozulur mu? Yada 5-10 YTL için riske girmeye değmez mi diyosunuz?
    7) DVD di için soru yok
    8) Klavye için de soru yok
    9) Kasa nasıl?
    10) Sistem için diyeceğiniz başkaca şeyler varmı?
    11) Unuttuğum parça varmı?

İstediğiniz sorudan cevaplamaya başlayabilirsiniz.:) Başarılar 
    Biraz uzun oldu buraya kadar okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.

• eline saglık cidden bu kadar ozenilmis bir tavsiye taslagı uzun suredir bu forumda gormemistim.uzun uzun cevaplamak isterdim ama uykum geldi.umarım kusura bakmazsın.
    herseyden once arastırman cok guzel ama sana bir kac onerim olacak.islemci cok guzel bence f/p olarak intelin en iyi islemcisi.ama kasa ve psu problem cıkarabilir demeyecegim cıkarır.o psu gercek 300w degerini vermez...kasa ici fanların durumunu ise tahmin edebiliyorum.
    sectigin monitorde dvi cıkısı senin acından onemlimidir?bana o monitor o fiyata pahalı geldi.bence biraz daha aratırıp daha makul bir cozum bulabilirsin.229 dolar +kdv cok para.ben samsung 932b+ kullanıyorum.fiyatı sanırım 30 dolar daha pahalı...ve dvi...
  • kasadan başlıyım ters oluyo ama..
    bu sistemi ben şahsen frisbynin psu suna emanet etmem..asus kasa+fsp powerlı kasalardan alırım..asus kasa+500 w psu 140$
    işlemci :gayet iyi bencede..bende onu alıcam 4 çekirdeğin çokda gerekli oldunu düşünmüyorum..
    anakart :konusunda combo olması iyi..ztn piyasada 2-3 tane var sanırsam..asus unkini pek tavsiye etmem açıkcası..commando yu alırken araştırdım pek başarılı değilmiş..
    ram : ben 2 gb yapmanı oneririm..corsair veya yine senin seçtiğin ramlerden 2 gb almalısın..
    diğer parçalar iyi bence..
    sonuç olarak şole bi sistemi de düşünebilirsiniz..

İşlemci : CORE 2 DUO INTEL-E6750 C2D 199 USD + KDV
    Anakart :CORE 2 DUO GIGABYTE-P35C-DS3R 188 USD + KDV
    Ram : DDR2 SDRAM CORSAIR-1 GB XMS2 DDR2 675 x2 98 USD + KDV
    Ekran Kartı : PCIE XFX-8600GT XXX ED 139 USD + KDV
    HDD : SATA2 SAMSUNG-200 GB SATA2 NCQ 58.75 USD + KDV
    Monitor : TFT LCD SAMSUNG-740N 209 USD + KDV
    Dvd-Rw : DVD YAZICILAR LG-H44N 33.75 USD + KDV
    Kasa : COOLER MASTER-CENTURION 534+ BLACK 95 USD + KDV
    Klavye-Mouse : MICROSOFT-WIRELESS OPTICAL DESKTOP700 33 USD + KDV
    TOPLAM : 1053.5 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM : 1 243,13 USD

kasada bunu onerdim hem daha uygun fiyatlı hemde iyi bi model eğer bi 100 ytl daha koyabilirim diyorsanız ekrankartı olarak 8600gts alabilirsiniz..Yada o 100 ytl yi monitor bütcesine ekleyebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yiğit_1903 -- 8 Eylül 2007; 1:30:52 >

• Sistemi iş amaçlı kullanacağım. Almışken uzun ömürlü olsun die düşündüm. İşletim sistemi olarak Pardus veya XP düşünüyorum. Sistem için 1500 YTL düşünüyorum.
    Sistem

Anakart : Giga-Byte P35C-DS3R Bearlake ICH9R PCI-E x16 FSB 1333 MHz (COMBO) LGA775
    Ekran Kartı : Sparkle Nvidia GeForce 8600GT 256MB PCI-E x16 SLI
    Monitör : Samsung 740N 17" 8ms LCD MONİTÖR (GÜMÜŞ)
    Hard Disk : Seagate 160GB 7200RPM 8MB NCQ SATA2
    DVD : LG 18X8X18 DOUBLE LAYER KUTUSUZ
    Kasa : Frisby EM08A-2BK 300W ATX Kasa

kasa dandik aopen veya asusun 350w kaslarından birini seçmelisin.
    klaye mouse seti olrak logitech almalısın.
    lg nin son dvd yazıcıları pek iyi değil bence samsung 203b sata bağlantılı modeli daha iyi seçim.
    monitörü 19 inç almalısın atık ucuzladılar zaten.
    iş amaçlı kullanacaksan 8600gt ekran kartı olarak fazla ati x1550 gibi bir kart yeter.
    ileriye dönük anakart diye birşey yoktur. heray yeni anakart çıkıyor bence daha ucuz 965 ds3 gibi bir anakart işinizi görür.

kolay gelsin.

• İş için alınıyorsa harddiskin o kadar az tutlması ve 8MB ön bellekli seçilmesi bence yanlış. 100YTL'ye daha kıyıp şöyle birşey almak daha mantıklı.

• quote:

Orjinalden alıntı: cagann

İş için alınıyorsa harddiskin o kadar az tutlması ve 8MB ön bellekli seçilmesi bence yanlış. 100YTL'ye daha kıyıp şöyle birşey almak daha mantıklı.

evet güzel sistem
    hdd yi seagate olsa daha iyi olur.
  • Seagate ses çıkarma olasılığına karşı WD seçtim hocam. Sonuna dek WD!

• quote:

Orjinalden alıntı: cagann

Seagate ses çıkarma olasılığına karşı WD seçtim hocam. Sonuna dek WD!

hdd yi kasaya nonte etmiyeceksin kasanın boş yerinde plastik bir parçanın üzerine koy hiiiç ses mes glmez hacı..

• Sistemin son hali aşağıdaki gibi. Sisteme sadece kasayı seçemedim. Cooler Master Centurion 430 W 534 ü beğenmiştim, o da piyasada kalmamış. şimdi bu sisteme bi kasa tavsiyesi istiyorum. PSU ile beraber uygun bi kasa önerirmisiniz? 100-150YTL arası.

Ekran Kartı : Palit 8600GT Sonic+ 625 MHz / 1800 MHz x16 SLI
    Monitör : Samsung 740BF 17" 2ms LCD MONİTÖR SİYAH
    Hard Disk : Seagate ST3250410AS 250GB SATA300 Barracuda 7200.10 7200rpm; 16MB; NCQ

Kasa : ??????? (100-150 YTL arası)

DVD yazıcı silici

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.