Arkadaşlar okul dönemi boyunca paramı biriktirdim ama şimdi bilgisayarım zayıf noktalarını öğrenince tıkanıp kaldım... Kısacası bana ekran kartı lazım ama sorun sadece ekran kartı da değil; - PSU - EKRAN KARTI - MONİTÖR(ekran kartı eğer 768p uyumlu ise gerek yok)
Lütfen en mükemmel aklınıza ne geliyorsa önerilerinizi bekliyorum.
Bütçe; 1300 TL
Neden PSU; araştırmalarıma göre ekran kartı için lazım olan e malum benim bilgisayardada zayıf olan parçalardan biri.. Neden Ekran Kartı; Oyun(Oyunları spesifik belirtmek istemiyorum çünkü oynadığım oyun tarzları genellikle değişiyor bu aralar ekran kartı yetmediği için dota2, cs:go vb. oyunlar oynuyorum) için Neden Monitör; Ekran kartıyla uyumlu olması için (şuanki 768p ama 768p yerine 1080p ile birlikte bütçeye uygun ekran kartı fikriniz varsa tabii) Neden İşlemci yada başka bir parça değil?; Reddit le birlikte yaklaşık 5 tane konu oluşturdum ve hepside ekran kartı almam gerektiği söylendi.
Bu kadar araştırma yapmışsın hala bulamadın mı yahu?; Bir sürü ekran kartları var ama monitörün sorun olacağı aklıma gelmemişti o yüzden tıkandım kaldım ve birazda sabırsızım.(lütfen rx480, rx470 yada rx460 önerisi yapmayın)
kısacası istediklerim bütçeyle ve birbirleriyle de uyuşan monitör, ekran kartı, PSU önerileri....
Bilgisayarınız oldukça güçlü. Corsair VS650 + 300 civarına sadece vga çıkışı olmayan bir monitör + 850 liraya da 3 gün beklersem ölürüm derseniz 4GB R9 380/960 alabilirsiniz.İkinci el 970/390X alabilirsiniz.Ama ısrarla RX480 için beklenir diyorum.