Şimdi Ara

Sistemim bu şekilde.. Sizce güncellemem gereken bir şey var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasa : Cooler master cm 693 ve seidon 120v sıvı soğutma
    işlemci : intel core i7 4790k
    ekran kartı :zotac gtx970 amp extreme edition
    harddisk:1 tb disk
    ssd:128 gb (windows)
    ram:gskill 8 gb ripjaws (2x4gb)
    monitör:asus mx279h
    power:astro lite 750w
    klavye-mouse:logitech mk710

monitörü samsung 4k monitör ile güncellemek istiyorum . başka diğer ürünlerle ilgili önerisi olan var mı ?

• Anakart eklemeyi unutmuşsun dostum Oraya GIGABYTE G1.Sniper B7 ekledin mi tadından yenmez
  • anakartı eklemeyi unutmuşum doğru
    anakart : asus z97-pro gamer
  • mmgurkan kullanıcısına yanıt
    Tek gtx 970 ile 4k monitor isine falan girilmez belki amacin is ise alinabilir

Eger 4k dahilinde butun ayarlari acamiyorsan 4k cozunurlugun ne anlami var bunu anlamak lazim

4k da low da akicilik alacagina 1080p de yuksek detayda akicilik almaya calisin 4k suan icin pazarlamadan ibaret donanim sattirmak icin tek kartlarin dayanamadigi Bir seviyede gereksinimleri var.

(970 ram den falsolu zaten 4k da vram ihtiyaci daha fazla gucunu bir kenara biraksak bile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Mart 2016; 12:49:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kart 4k için yeterli değil. Ayrıca 3,5gb sorunu 4k da ayrıca bir sorun yaratacaktır.

• almayı planladığım model bu samsung lu28e590ds
    öyle çok aşırı oyun oynayan biri değilim pes 16 nba 2k16 ve gta 5 var sadece
    bir de arada cs go o kadar ama masada tasarımı hoşuma gidiyor
  • Ram olarak gskill 2x4 gb sniper 1600 mhz almayı planlıyorum bugün
    Ekran kartını değiştirmeme gerek var mı sizce ?
    Yok mu yardım edecek :)

• 970 e aşırı oc yapıp 4k da gta 5 de 30-40fps alan birisi vardı forumda ama o şekilde o oyun oynanırmı bide onu düşünmek lazım bence, şu anlık 4k oyun fantazi gibi geliyor bana
  • zotac sitesinden baktım şimdi zotac gtx 970 amp! extreme core edition 4k da 60 hz çalıştırır yazıyor arkadaşlar
    yani o kart yetersiz diyenler oldu da şimdi boşuna kartı değiştirmeme gerek var mı ?
    Ekran karti 4k da 60 hz demek o cikisa sahip demek o kapasite de demek degil karismasin hz demek fps demek degildir
    Ayar dusurursen zaten yuksek fps alabilme yetenegin var anlaman gereken sen ayar kistiginda 4k kalitesini almiyorsun dusuk kaplamayi genis cozunurluge yayiyorsun

1600 mhz oclanmis (dibine kadar overclock yemis) 970 30 40 fps arasi verebiliyor gta v de anlasilan forumda 1 kisi yapabilmis istersen o konuya bak.Ama o değeri her kart yemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 5 Mart 2016; 15:12:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Ekran karti 4k da 60 hz demek o cikisa sahip demek o kapasite de demek degil karismasin hz demek fps demek degildir
    Ayar dusurursen zaten yuksek fps alabilme yetenegin var anlaman gereken sen ayar kistiginda 4k kalitesini almiyorsun dusuk kaplamayi genis cozunurluge yayiyorsun

1600 mhz oclanmis (dibine kadar overclock yemis) 970 30 40 fps arasi verebiliyor gta v de anlasilan forumda 1 kisi yapabilmis istersen o konuya bak.Ama o değeri her kart yemez.

çok sağol dostum mesajın için
    msi gtx 980 gaming 4g sence işimi görür mü peki ?
    970 980 arasinda ucurum yok ama fiyat farki fazla parayi israf etmis olacaksin ve 4gb ramli bir karta mahkum olacaksin eger gercekten 4k icin zorlayacaksan sabredip biraz bekle yeni nesil kartlar gelsin.Onlara bakarsin

970 den gececegin kart 980 ti olur ancak.980 e gecilmez bence .bu bile hovardalik olur. Onu bile 60 fps altinda kalacagi durumlar var ve dahada olacak

http://www.tested.com/tech/pcs/529725-testing-geforce-gtx-980-ti-4k-benchmarks/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 5 Mart 2016; 15:30:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

970 980 arasinda ucurum yok ama fiyat farki fazla parayi israf etmis olacaksin ve 4gb ramli bir karta mahkum olacaksin eger gercekten 4k icin zorlayacaksan sabredip biraz bekle yeni nesil kartlar gelsin.Onlara bakarsin

970 den gececegin kart 980 ti olur ancak.980 e gecilmez bence .bu bile hovardalik olur. Onu bile 60 fps altinda kalacagi durumlar var ve dahada olacak

http://www.tested.com/tech/pcs/529725-testing-geforce-gtx-980-ti-4k-benchmarks/

Hocam asus gtx 980 ti 4k destekliyor diye biliyordum ben. O yüzden onu alacaktım da eğer desteklemiyorsa tekrar düşünürüm. Ayrıca gtx970deb 980e geçmek mantıksız biraz ama 980 ti ye geçmek mantıklı

• mornings kullanıcısına yanıt
    980 ti 4k desteklemiyor anlamını nerden çıkardın anlamadım burda konuşulan her kart 4k çözünürlüğe çıkabiliyor. Önemli olan gpu gücünün hem 4k da hem kaplama kalitesini Yüksek detayda verebilmesi v ek olarak bunu akıcılıkdan ödün vermeden yapması gerekiyor

60 hz monitör için akıcılık deneyimi (yırtılma olmaması ve rahatsızlık vermemesi için ) genel olarak 60 fps değerini yakalamaktan bahsedilir. (özellikle hareketli sahneler içeren oyunlar için ve bir yarış oyununda da bahsedilebilir.)

Bak Bu oyun yeni çıkacak bir oyun (beta olmasına rağmen çıkmaya yakın bir aşamada)https://www.youtube.com/watch?v=j1CCLK4eYfc ne en yüksek de ne bir alt seviyede 60 fps den bahsedilemez. Fakat 1440p de bahsedilen değerler yakalanabiliyor.Eski veya yakın zamandaki 4k destekleyen oyunlar için 980 ti ile elbette güzel değerler yakalanabilir ama Yeni AAA yapımlar çıktıkça donanıma binen yük artıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=lUZzVy8tTUY tek 980 ti ile yeni farcry primal oyunu çözünürlük yüksek olduğu için işlemciye binen yük bir hayli azalıyor. Tabi oyunu yüksek fps oynanabilecek ayarlara getirmek 60 fps yakalamak da mümkün olabiliyor.Önemli olan kıstığın ayarın 4K görsellik kalitesini balta vurmaması.

4k da yüksek detay (Özellikle kaplama kalitesi gibi görselliğe doğrudan etkisi olabilecek ayarların) ve yüksek FPS değerleri için tek gpudan daha fazlası lazım görünüyor. 4k donanım sattıracak bir teknoloji yarın bir gün elindeki kart yetmediğinde yanına sli cf ekleyemiyorsan veya anında yeniliyemiyorsan güç bela birikmiş sabit bütçeyle iş yapıyorsan Özetle çok paran yoksa 4k için mantıklı diyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 5 Mart 2016; 19:00:14 >

• Geleceği düşünerek iki ekran kartı sli yapacak bir anakart almak mantıklı mı hocam sizce? Şimdi asus 980 ti alacağım ama uzun vadeli olsun istiyorum. Bir iki yıl sonra bir ekran kartı takmayı düşünmek mantıklı mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.