Şimdi Ara

Sistemim çok iyi fakat oyunlar kasıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gün önce teknosa'dan Acer Aspire 5745G aldım. Sistemin özellikleri şunlardır:

İşlemci Teknolojisi: Intel® Core™ i7
    İşlemci Hızı: 1.73GHz Turbo ile 2.93GHz
    İşlemci Numarası: 740QM
    İşlemci Ön Bellek: 6 MB

Hafıza (RAM): 4 GB (anakartta 4 ram slotu mevcut. üzerinde Samsung marka 2 tane 2gb DDR3 1333mhz ram var. 2 slot boş.)
    Bakınız: ACER 5745G Ram ekleme (video)http://www.youtube.com/watch?v=qYNmZDkw7cY
    Desteklenen max. ram modülü: Herbiri 4GB'dan. 4x4GB toplam 16GB'a kadar yükseltilebilir.
    Hafıza (RAM) Tipi: DDR3 (1333mhz, 1066mhz)

Sabit Disk Kapasitesi: 500 GB (Western Digital WD5000BEVT)
    HD Dönüş Hızı: 5400 Rpm

Ekran Kartı: NVIDIA GT420M 2GB paylaşımsız(harici) olmak üzere toplam max. 3807mb DirectX 11 , Turbo Cache® , Physx®

Ekran Boyu(inch): 15.6"
    Monitör Tipi: Acer® CineCrystal HD 15.6" (1366 x 768) TFT LCD 16:9 aspect ratio, LED backlight, High-brightness (200-nit)

Optik Sürüdcü: TSSTcorp DVD±RW Dual
    Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu, MultiMediaCard™, Secure Digital card, Memory Stick®, Memory Stick PRO™ or xD-Picture Card™
    Mobil Özellikler: BlueTooth, Wireless, Kamera
    İşletim sistemi: Win 7 Home Premium Tr 64 Bit
    Ağırlık: 2.8 KG

Bu bilgisayarı kullananlar çok memnun, fakat ben hiç değilim. Mount&Blade Warband oyununu oynarken takılmalar oluyor. Oyunun grafiklerini en düşüğe alınca zar zor geçiyor. Geçen GTA IV kurdum ve oyun o kadar çok takılıyordu ki oyundan çıkmak 5 dakikamı aldı. Daha sonra Counter Strike: Source yükledim, oyunda smoke greandelerin içine girince fps 20'lere kadar düşüyor. Alanların bu kadar memnun olduğu bu bilgisayarda, neden ben böyle sorunlar yaşıyorum ?

• Aklıma ısınmadan başka bir şey gelmiyor... Veya virüs felan da olabilir...
  • Tam detaylı bilemiyorum ama bazı cihazlarda optimus denilen bi özellik var. o-b ekran kartı ile harici ekran kartı arasında geçiş yapmaya yarayan bi özellikmiş. Yani tasarruf amaçlı o-b ekran kartı devreye giriyor, performans amaçlı da harici ekran kartı devreye giriyor. Sen bios ayarlarına bi bak bakalım. Pc hangi ekran kartında çalışıyor. Birde güç seçeneklerini yüksek performansa getirerek dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frk_Plt

Tam detaylı bilemiyorum ama bazı cihazlarda optimus denilen bi özellik var. o-b ekran kartı ile harici ekran kartı arasında geçiş yapmaya yarayan bi özellikmiş. Yani tasarruf amaçlı o-b ekran kartı devreye giriyor, performans amaçlı da harici ekran kartı devreye giriyor. Sen bios ayarlarına bi bak bakalım. Pc hangi ekran kartında çalışıyor. Birde güç seçeneklerini yüksek performansa getirerek dene.
    Sağlam(özellikleri iyi) olan ekran kartının devreye girmesi için biosu kurcalamaya gerek yok. Nvidia denetim masasında uygulamaları tek tek seçebiliyorsunuz. Hangi uygulamanın nvidia GPU'yu kullanacağını vs...

Edit : Bu cihazda optimus var mıki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jigs4w -- 7 Temmuz 2011; 2:22:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jigs4w

Sağlam(özellikleri iyi) olan ekran kartının devreye girmesi için biosu kurcalamaya gerek yok. Nvidia denetim masasında uygulamaları tek tek seçebiliyorsunuz. Hangi uygulamanın nvidia GPU'yu kullanacağını vs...

Alıntıları Göster
    Yazdığımı iyi oku orda devreye girmesi için kurcala diye bi kelime görüyor musun? Yazılanlar sana değil sorunu olan insana. Kendi okur kendi yorumlar!
  • quote:

Yazdığımı iyi oku orda devreye girmesi için kurcala diye bi kelime görüyor musun? Yazılanlar sana değil sorunu olan insana. Kendi okur kendi yorumlar!

Alıntıları Göster
    Arkadaşım tam detaylı bilmiyorsan niye yazıyorsun o zaman ? Hem de bu modelde optimus var mı ki dil döküyorsun ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Birkaç farklı foruma da aynı konuyu yazdım fakat günlerdir cevap gelmedi. Donanım haber farkı olsa gerek :) Arkadaşlar ben bilgisayarı alır almaz direk ekran kartı driverlarını kurdum.

http://forum.donanimhaber.com/m_44138759/tm.htm

Bu konuda oyunlardan görüntüler alınmış. Performans gayet iyi. Ben Mount&Blade: Warband gibi o kadar çok iyi bir sistem istemeyen bir oyunu çalıştıramıyorum, fakat başkaları Crysis 2 'yi çalıştırıyor. Bilgisayarın 2 yıllık garantisi var. Galiba servise götüreceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykans90 -- 7 Temmuz 2011; 2:25:00 >

• quote:

Alıntıları Göster
    ekran kartının en güncel driver ını indir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bankotron

ekran kartının en güncel driver ını indir

Alıntıları Göster
    Aha sen tam detaylı biliyorsun ya çözdün işi hadi bakalım!!!
    Ben zaten kesin bilir gibi yazmamışım sana ne oluyor!?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar lütfen kavga etmeyin herkes kendi bildiğini yazıp bana destek olursa belki sorunumu çözebilirim.

@Beko44,

Bende Nvida Denetim Masası açık. Daha iyi performans alabilmek için hangi ayarları yapmam gerektiğini söyleyebilir misin ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Vela havle ... Arkadaşım ben sana ters bişey mi söyledim sen hemen terslendin ?

Ben de optimus kullanıcısıyım diye yazdım. Yoksa bilmediğim şey hakkında konuşmam.

Optimuslarda ayrıntılı ayarlar nvidia kontrol panelinden yapılır :

Ekle ye basıp mount & blade'nin .exe sini seç ve grafik işelmcisi olarak nvidia'yı ata. Bazen işlemesi için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Oyun açıldığında alta al ve sağ alttaki ikonlarda Nvidia Gpu Etkinliği diye bir ikon var. Ona tıkla orada mount blade'nin exe si varsa nvidia devrede demektir.

Eğer tüm bunlara rağmen sorun çözülmüyorsa başka nedenler aramamız gerekecek.

• quote:

Ben de optimus kullanıcısıyım diye yazdım. Yoksa bilmediğim şey hakkında konuşmam.

Ekle ye basıp mount & blade'nin .exe sini seç ve grafik işelmcisi olarak nvidia'yı ata. Bazen işlemesi için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Oyun açıldığında alta al ve sağ alttaki ikonlarda Nvidia Gpu Etkinliği diye bir ikon var. Ona tıkla orada mount blade'nin exe si varsa nvidia devrede demektir.

Alıntıları Göster
    Gerçekten çok sağolasın. Bu foruma kaydolduğum için gerçekten mutluyum. Dediğini deniyorum. 2-3 Dk sonra sonucu yazarım.

• quote:

Alıntıları Göster
    Peki ciğerim beko

• quote:

Orijinalden alıntı: aykans90

Gerçekten çok sağolasın. Bu foruma kaydolduğum için gerçekten mutluyum. Dediğini deniyorum. 2-3 Dk sonra sonucu yazarım.

Alıntıları Göster
    Performans için benim ayarlarım böyle :

• quote:

Performans için benim ayarlarım böyle :

Alıntıları Göster
    Genel performans açısından dediklerini yaptım. Sonra Ekle'ye basıp M&B Warband' seçtim fakat grafik işlemcisi olarak nvidia'yı ata seçeneğini bulamadım. Hemen bilgisayarı yeniden başlatıp geliyorum.

• quote:

Genel performans açısından dediklerini yaptım. Sonra Ekle'ye basıp M&B Warband' seçtim fakat grafik işlemcisi olarak nvidia'yı ata seçeneğini bulamadım. Hemen bilgisayarı yeniden başlatıp geliyorum.

Alıntıları Göster
    nvidia kontrol panelini aç. Solda 3D ayarlarının yönetilmesine gir. Sonra program ayarlarına gir. Ordan ekleye bas ve mount blade nin exesini seç. Daha sonra birazcık aşağıda "Bu program için tercih edilen grafik işlemciyi seçin" diye bir şey göreceksin. Oradan Yüksek performanslı nvidia işlemcisini seç. Uygula de. Sonra oyuna gir kasma yoksa olmuş demektir, olmazsa res at öyle dene.

• quote:

Alıntıları Göster
    Az önce dediklerinizi yaptım, oyunun görüntüleri daha da kötüleşti ve takılma maalesef devam ediyor :( Uzun zamandır konulara kimse yardım etmeyince sizi de yormak istemiyorum aslında

• quote:

Az önce dediklerinizi yaptım, oyunun görüntüleri daha da kötüleşti ve takılma maalesef devam ediyor :( Uzun zamandır konulara kimse yardım etmeyince sizi de yormak istemiyorum aslında

Alıntıları Göster
    http://hizliupload.com/img/94084216368843970337.png

O seçenek bende yok sanırım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykans90 -- 7 Temmuz 2011; 2:59:06 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Performansa yönelik ayar yaptığımız için grafikler kötüleşecektir. Ama performansın artması lazımdı en azından... Optimusun devreye girdiğinden emin miyiz ? Oyun açıkken sağ altta nvidia gpu etkinliği simgesine tıklayın. Orada oyunun .exe si yazıyorsa nvidia devrede demektir.

• quote:

Performansa yönelik ayar yaptığımız için grafikler kötüleşecektir. Ama performansın artması lazımdı en azından... Optimusun devreye girdiğinden emin miyiz ? Oyun açıkken sağ altta nvidia gpu etkinliği simgesine tıklayın. Orada oyunun .exe si yazıyorsa nvidia devrede demektir.

Alıntıları Göster
    Herkes bir problemden bahsetmiş ama atladıkları birşey var; ekran kartınız giriş seviyesi bir ekran kartı. GTA IV gibi bir oyunda kasması çok olağan.
    Kullanmakta olduğum ekran kartı sizin ekran kartınızın bir jenerasyon üst modeli. NVidia GeForce GT520M.
    Çoğu oyunda performans düşüklüğü mevcut.
    Bu ekran kartı yeni nesil oyunlarda üst seviye performans göstermezken, multimedya özellikler için yeterlidir. Yüksek kalitedeki 1080p filmler buna örnektir.
    "Mount&Blade Warband" oyununu oynamadığım için 'oynayamamanız normaldir ya da anormaldir' diyemeyeceğim.
    CS:S oyununu bende denedim ve çok düşük FPS alınıyor bu ekran kartı ile.
    Tekrar söylüyorum; o ekran kartı giriş seviyesi bir ekran kartı olup, güncel oyunları oynamak için yeterli bir ekran kartı değildir. Galiba herkes işlemciye aldanıp ekran kartı performansı gibi önemli bir detayı atlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 7 Temmuz 2011; 5:12:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.