Şimdi Ara

Sistemim nasıl ? Tavsiyeniz var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar donanımdan pek anlamam hazır bir sistem bulup bazı iyileştirmeler yaptım. Ekstra fan filan gerekir mi ? Ve sizce sistem nasıl uyuşmazlıklar var mıdır ? Genel olarak yorumlayabilcek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. Sistemi aşağıya bırakıyorum şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hazır sistem üzerinde ssd ve ram i yükselterek bu sistemi kurdum. Normal tek tek toplamaktan daha uyguna geldi. Fiyatı ortalama 25 bin tl ediyor. Sizce uygun bir sistem midir ? Önerileriniz var mı ?

1 - ) İşlemci :

INTEL Core i5 12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek Soket 1700 10nm İşlemci

Sistemim nasıl ? Tavsiyeniz var mı ?ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    INTEL Core i5 12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek Soket 1700 10nm Islemci | ITOPYA
    https://www.itopya.com/intel-core-i5-12400f-440ghz-18mb-onbellek-6-cekirdek-soket-1700-10nm-islemci_u16669

2 - ) Anakart :

MSI PRO H610M-E 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX Anakart

Sistemim nasıl ? Tavsiyeniz var mı ?ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    MSI PRO H610M-E 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX Anakart | ITOPYA
    https://www.itopya.com/msi-pro-h610m-e-3200mhz-ddr4-soket-1700-m2-hdmi-vga-matx-anakart_u20519

3 - ) Ram :

GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram

GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram| ITOPYA.COM
    https://www.itopya.com/gskill-32gb-2x16gb-ripjaws-v-siyah-3200mhz-cl16-ddr4-dual-kit-ram_u9697

4 - ) ekran kartı :

MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8GB OC GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı

MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8GB OC GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Karti | ITOPYA
    https://www.itopya.com/msi-geforce-rtx-4060-ventus-2x-black-8gb-oc-gddr6-dlss-3-128-bit-ekran-karti_u23701

5 - ) Kasa :

PowerBoost PB-P711B USB 3.0 Mesh FRGB Gaming ATX Mid Tower Kasa

PowerBoost PB-P711B USB 3.0 Mesh FRGB Gaming ATX Mid Tower Kasa | ITOPYA
    https://www.itopya.com/powerboost-pb-p711b-usb-30-mesh-frgb-gaming-atx-mid-tower-kasa_u26486

6 - ) Powersupply

PowerBoost Brio 80+ Bronze 600W 12cm Fanlı ATX PSU

PowerBoost Brio 80+ Bronze 600W 12cm Fanli ATX PSU | ITOPYA
    https://www.itopya.com/powerboost-brio-80-bronze-600w-12cm-fanli-atx-psu_u26276

7 - )

CORSAIR 1TB MP600 PCIe Gen4x4 NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 6200MB Yazma)

CORSAIR 1TB MP600 PCIe Gen4x4 NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 6200MB Yazma) | ITOPYA
    https://www.itopya.com/corsair-1tb-mp600-pcie-gen4x4-nvme-m2-ssd-7000mb-okuma-6200mb-yazma_u25233

• 25 bin lira pahalı. Sabahı bekleyin hazır sistem önerisi yapacaktır arkadaşlar, ben pek hakim değilim piyasa fiyatlarına. Bu sistemde ise PSU kötü; Seasonic, Corsair, Thermalthake, High power, MSİ, FSP, XPG gibi markalardan 550 watt veya üzeri ne olursa seçebilirsiniz.

• O poweri ve kasayı tavsiye etmem. SSD de tavsiye etmem.MSI Ventus serileride çok ısınır.Tavsiye etmem.

Bitfenix kalitesinde,şık bi kasa, 650 watt FSP power ve Kingston SSD ile ,şunu kesin öneririm İnventus çok sağlam bi firmadır ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 31 Ağustos 2024; 13:4:6 >
  • Psu da bi değer tablosu oluyor aradım bulamadım. bu değer tablosunda 12 volt çıkışda kaç amperlık akım verebildiği önemli.

Mesela 12 Volt 46Amper çıkış verebiliyor ise 12*46= 552 Watt oluyor. 12 volt 50Amper olsa 600Watt olur.

Bu değeri gösteren tablosunu bulamadım satıcı ya da üretici gözümüze sokmasi lazım bu degerler önemli çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ObjektifEye kullanıcısına yanıt

O psu 12 voltta 20A veriyordur tahminim. Ekran kartını 200w üstü güç isteyen almamalı. 115w görünüyor, +%50 desek 170w. Bence yeter.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Ben Gameforge GF600 Watt aldım, 12Volt çıkıştan 46Amper akım veriyor bana bol bol yeter mesela

Doğru hocamda yüksek kalitelilerin fiyatı çok yukarıya çıkıyor. F/P oranı, risk değerine görede bakmak lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mevcut Sistemim nasıl?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Haklisin tabiki ama ilerde baş ağrısına neden olacak parçaların başını çeker psu.

Evet. Bugün 300 watt psu ile ekran kartını aşırtayım biraz dedim. Belli bir yerde sürekli yeniden başlatıyor. Yarın yeni psum geliyor hayırlısıyla. Onlada olacakmı bakalım. Arkadaşınkiyle aynı marka.

Ben Gameforce GF600 den memnun kaldım. Kabloları kalite 12Volt çıkıştan 552Watt verebiliyor. Başarılı 👍🏼

Şimdi baktım fiyatı yukarıdakinden daha uygunmuş. Ben pahalıdır sandım. Bencede sizdeki ürünü tercih ederdim. İleride ekran kartını yükseltmeye daha uygun ve güvenli.

Aerocool VX Plus 600W Güç Kaynağı (AE-VXP600)

Ben normalde yukarıdaki psu'yu alacaktım. 1.6K (04.09.2024) fiyatı var. 12Volt 46Amper aynı şekilde ama 80+ Bronz sertifikası yok o yüzden almadım.

Aerocool Cylon 600W RGB 80+ Güç Kaynağı (AE-CYLNP600)

Aynı markanın 80+ Bronz sertifikalı modeli ise 1.8K fiyatı var (04.09.2024) ve 12Volt 45Amper.

Bu markanında psularindan kullandım ama artık Gameforce Markasından devam 👍🏼

• Arkadaşlar öncelikle kusura bakmayın çok geç girdim, tüm yorumları okudum, karar verip bir sistem aldım. Vakit ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.