Şimdi Ara

Sistemim Oblivion'a yeterli mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TheSarp dediklerine katılıyorum. Benim anlatmaya çalıştığım şey grafiklerin oyunlar için önemli bir unsur olduğu. Tek başına tabii ki birşey ifade etmez ama önemli bir unusr. Ama insanlar anlamadan etmeden yok şu oyunun grafikleri kötü oynuyoruz yok şu böyle yok bu böyle deyip duruyorlar. Yazdıkları okusalar pek de farklı şeylerden bahsetmediğimizi anlayacaklar. Ben Civilization 4,Rise of Nations,Fallout 3,Oblivion oynuyorum bu aralar hiçbiri de günümüz standartlarının üstünde grafikler sunmuyor. Grafik arsızı oyun istemiyorum yani ama yine de grafikler önemli işte.
    Benim Crysis için "muhteşem bir oyun,oynamaya doyamadım" dediğimi okuyan oldu mu? Aksine yeni ekran kartı almıştım bu yüzden o gazla bitirdim ve bir kenara atıp eski oyunlarıma döndüm. Ama görüldüğü gibi iyi grafik de obir oyunu oynama sebebimiz olabilir. Tek anlatmaya çalıştığım buydu ve insanlar anlamadan yorum yaptıkları için bu kadar uzadı inanamıyorum...

• zamanında 2 fps de açmıştım 9550 ile herşey low..
  • Haklısın modern oyunlarda grafikler önemli ancak oyun eskimeye başladıkça o oyun tarihin sayfalarında kalır yani oyun ilk çıktığında grafikleri için oynanıyorsa bir süre sonra grafikleri için değil ortamı için oynanır, şimdi burdaki arkadaşlar bu bu oyunlarda grafik rezalet ama oynanıyor diyor ancak, hepside zamanının iyi grafiklerini yansıtıyorlardı, şu dakika aynı atmosferi veren ama grafik olarak 0 olan bir oyun çıksa oynanmaz ancak eski oyunlar ile bir geçmişimiz, bir bağımız oluyor bizi içine çeken bir nebzede bunlar oluyor. Yani bi Crysis 10 sene sonra Counter-Strike gibi 10 yıldır hatırlanıyor olmaz, yada GTA 4 bi GTA Vice City gibi olamaz, yada şimdiki al eline kılıcı-silahı saldır şeklindeki RPG ler bi Diablo gibi olamaz.

Diyceğim o ki, grafikler bir oyunu bir yere kadar ayakta tutar, hissiyatı gafiklere tercih ederim ancak 0 grafik ile hissiyat işe yaramaz, pompa grafik ilede hissiyat olmaz.
  • Ya arkadasım ben diyorum Fallout 1'i su anda oynuyorum ve yeni bitirdiğim Fallout 3'den daha cok zevk veriyor ve daha iyi bir oyun olduğunu düsünüyorum sen bana ne diyorsun...Neyse tamam zevkler ve renkler diyelim...Hatta sen haklısın diyeyim...Grafik cok önemlidir...
  • Benimkisi kedi ciğere pis der hesabı esasında. Bilgisayarım oyunları en azından orta ayarında çalıştırabilse veya 360' ım olsa TheSarp'ın dediklerini derdim sanırım
  • TheSarp, %100 katılıyorum. En başından beri bunu anlatmaya çalışmıştım,teşekkürler Ama görünen o ki hala bazıları bizi anlamak istemiyor. Fallout 1 bugün çıksa o grafiklerle,acaba oyunu alıp dener miydi o arkadaş çok merak ediyorum. Muhemelen yüzüne bakmazdı. Hala neyi iddia ediyorsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisno_spoon -- 8 Eylül 2009; 0:17:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

TheSarp dediklerine katılıyorum. Benim anlatmaya çalıştığım şey grafiklerin oyunlar için önemli bir unsur olduğu. Tek başına tabii ki birşey ifade etmez ama önemli bir unusr. Ama insanlar anlamadan etmeden yok şu oyunun grafikleri kötü oynuyoruz yok şu böyle yok bu böyle deyip duruyorlar. Yazdıkları okusalar pek de farklı şeylerden bahsetmediğimizi anlayacaklar. Ben Civilization 4,Rise of Nations,Fallout 3,Oblivion oynuyorum bu aralar hiçbiri de günümüz standartlarının üstünde grafikler sunmuyor. Grafik arsızı oyun istemiyorum yani ama yine de grafikler önemli işte.
    Benim Crysis için "muhteşem bir oyun,oynamaya doyamadım" dediğimi okuyan oldu mu? Aksine yeni ekran kartı almıştım bu yüzden o gazla bitirdim ve bir kenara atıp eski oyunlarıma döndüm. Ama görüldüğü gibi iyi grafik de obir oyunu oynama sebebimiz olabilir. Tek anlatmaya çalıştığım buydu ve insanlar anlamadan yorum yaptıkları için bu kadar uzadı inanamıyorum...

Senin bana verdiğin alaycı cevapda ben ne demişim bi bakalım ;

Bilhassa X-Box alaldan beridir x-box bölümünü takip ediyorum ve bazı tartısmları ağzı acık izlemekteyim...Yani gözün neredeyse farkedemeyeceği detaylara kadar yok PS 3 iyi yok X-Box tartısması sürüp gidiyor...Tamam bazı oyunlarda grafik önemlidir fakat bence oyununu cüzi bir kısmı icin önemlidir grafik...Bu benim görüsümdür tabi ki

Yani bir oyunun tamamını grafik olusturmaz diyorum...%25 atmosfer %25 oynanabilirlik %25 grafik %sesler efektler vb seyler olusturur diyorum...Ama sen bu cevaba alaycı bir sekilde gülüyorumlarla cevap verip simdide grafikler tek basına birsey ifade etmez diyorsun....Eee bastan da ben bunu dedim...İkimiz ayn ıseyi söyleyip birbirmizle tartısıyoruz gibi birsey oldu...Hem ben ilk bastaki mesajımda ki maksat x-box bölümü ile ps 3 bölümünde ki neredeyse gözün göremeyeceği grafik kavgasıdır...Bir okursan görürsün...Yok PS 3 iyiymiş yok X-box iyiymiş...Umarım artık anlatabilmişimdir ve anlasabilmişizdir...

• quote:

TheSarp, %100 katılıyorum. En başından beri bunu anlatmaya çalışmıştım,teşekkürler Ama görünen o ki hala bazıları bizi anlamak istemiyor. Fallout 1 bugün çıksa o grafiklerle,acaba oyunu alıp dener miydi o arkadaş çok merak ediyorum. Muhemelen yüzüne bakmazdı. Hala neyi iddia ediyorsa...

Fesupallah...Ben diyorum su an oynuyorum zaten!!! Ve ilk defa oynuyorum...Fallout 3 cıktıktan sonra merak ediğ ilk oyununa basladım ve daha cok sardı daha cok zevk verdi...Oyun iyiyse simdi cıksa neden oynamayayım...Nerden biliyorsun oynamayacağımı...Müneccim misin???
    Aksam aksam ahkam kesmeyin tanımadığınız insanlar hakkında...Biz burada rencide etmeden tartısıyoruz,bu tartısma kakaya dönmesin

• Arkadaşlar sakin olun, gerginliğe gerek yok.. K.çı kırık bir konu tartışıyoruz, böyle bir konuda bile gerginlik çıkıyorsa siyaset falan düşünmeyin. Rica ediyorum sakin..

@egk11

Yok arkadaşım grafikler çok önemli demedim bak ne yazmışım hatta ''hissiyatı grafiklere tercih ederim'' ancak grafikler de oyun ile iletişime geçiren bir araçtır, tabiiki oyunun içi boş ise grafik fayda etmez onu demek istedim. Velakin yine yukarıda belirttiğim gibi bizi eski oyunlara çeken şey o zirvedeki zamanları, o zamanları yaşamak istememiz. Yani bende eski oyunları çok oynarım, hala Counter-Strike 1.5 oynarım, hala Warcraft III oynarım, hala UO da oynarım.. Şimdi ben bu oyunları oynuyorum ama benim oyunculuğa yeni yeni başlayan arkadaşlarım var adam crysis ve cod4 öncesini bilmiyor, o adam için bu eski oyunlar bişey ifade etmiyor ancak zamanında o oyunları oynamış olsaydı, o oyunların nasıl duygu yüklü olduğunu anlardı.

Edit: Yada en azından çoğunlukta böyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 8 Eylül 2009; 0:31:01 >

• Şu an oynamanın sebebi o oyunun zamanında büyük başarı elde etmesi(ya da değilse değildir tamam sıkıldım senle tartışmaktan zaten). Burda herkes saygı çerçevesinde konuşuyor ve şu ana kadar sen de buna dahildin ama sanırım saygısızlığa başlamak üzeresin, ya da öyle bir imaj veriyorsun bilmiyorum. Yine dediklerimi anlamamışsın. Oyun yeni çıkmış olsa dedim,sen yeni oynuyor olsan demedim. Eski ve zamanında çok başarılı olmuş bir oyunu oynamak ( yani senin yaptığın şey) çok farklı benim dediğimden. zaten sen de demişsin F3'ü oynamışsın ve onu beğenip ilk oyuna dönmüşsün. Çoğu insan çok güzel grafikli kötü bir oyunu oynar ama çok az kişi çok kötü grafikli güzel bir oyunu oynar (fallout 1 falan demeyin. oyunun çıktığı dönemdeki grafik kalitesini sorgulayın. HL1 zamanında iyi,Crysis zamanında iyi gibi).
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSarp

Arkadaşlar sakin olun, gerginliğe gerek yok.. K.çı kırık bir konu tartışıyoruz, böyle bir konuda bile gerginlik çıkıyorsa siyaset falan düşünmeyin. Rica ediyorum sakin..

@egk11

Yok arkadaşım grafikler çok önemli demedim bak ne yazmışım hatta ''hissiyatı grafiklere tercih ederim'' ancak grafikler de oyun ile iletişime geçiren bir araçtır, tabiiki oyunun içi boş ise grafik fayda etmez onu demek istedim. Velakin yine yukarıda belirttiğim gibi bizi eski oyunlara çeken şey o zirvedeki zamanları, o zamanları yaşamak istememiz. Yani bende eski oyunları çok oynarım, hala Counter-Strike 1.5 oynarım, hala Warcraft III oynarım, hala UO da oynarım.. Şimdi ben bu oyunları oynuyorum ama benim oyunculuğa yeni yeni başlayan arkadaşlarım var adam crysis ve cod4 öncesini bilmiyor, o adam için bu eski oyunlar bişey ifade etmiyor ancak zamanında o oyunları oynamış olsaydı, o oyunların nasıl duygu yüklü olduğunu anlardı.

Edit: Yada en azından çoğunlukta böyle..

Yok zaten sana bir lafım yok,hatta tartısmaya da bir lafım yok ama bastan beri yazılanları okursan beni tanımayan birinin alaycı bir uslupla konusması ya da ahkam kesmesi bilip bilmeden insanı kızdırıyor...Olay o haklı,bu haklı değil...Arkadas da haklı olabilir sonucta tartısıp birseyler öğrenmeye calsıyoruz ki ben grafikler hic önemsiz de demedim yazılanları bastan asağı okursan hele ki bana ilk verdiği cevapda ki mesajıma bakarsan x-box-ps 3 bölümünde ki gerginlikten bahsettim...Ama böyle ben düzgün konusmaya calısırken labali konusmalarla cevap alırsam tabi ki kırılırım...

• Bu iş böyle olmayacak, kılıçları kuşanın yarın arenada buluşalım.
  • quote:

Şu an oynamanın sebebi o oyunun zamanında büyük başarı elde etmesi(ya da değilse değildir tamam sıkıldım senle tartışmaktan zaten). Burda herkes saygı çerçevesinde konuşuyor ve şu ana kadar sen de buna dahildin ama sanırım saygısızlığa başlamak üzeresin, ya da öyle bir imaj veriyorsun bilmiyorum. Yine dediklerimi anlamamışsın. Oyun yeni çıkmış olsa dedim,sen yeni oynuyor olsan demedim. Eski ve zamanında çok başarılı olmuş bir oyunu oynamak ( yani senin yaptığın şey) çok farklı benim dediğimden. zaten sen de demişsin F3'ü oynamışsın ve onu beğenip ilk oyuna dönmüşsün. Çoğu insan çok güzel grafikli kötü bir oyunu oynar ama çok az kişi çok kötü grafikli güzel bir oyunu oynar (fallout 1 falan demeyin. oyunun çıktığı dönemdeki grafik kalitesini sorgulayın. HL1 zamanında iyi,Crysis zamanında iyi gibi).

Kim cirkinleştirmiş arkadasım bir cevaplarına bak bir benim verdiğim cevaplara bak...Gülüyorumlar, Fallout 1 bugün çıksa o grafiklerle,acaba oyunu alıp dener miydi o arkadaş çok merak ediyorum. demeler,ahkam kesmeler benim hakkımda birsey bilmeden...İkinci ben su an cıksa da oynarım nerden biliyorsun demişim...Okumuyorsun galiba tamamını...

• Tamam bakın kardeş kardeş konuşuyoruz

@Asimow

Dostum senin konuda arada kaynadı hayırlı olsun, yerinde olsam 55TL ye bi P4 3.0Ghz işlemci birde 30TL ye 512 MB ram eklemeye çalışırdım.
  • Tamam oynardım diyorsan diyecek bir şeyim yok,zaten soru sordum,oynamazsın demedim. "Oynamazdın!" demem saçma olduğuna göre bu konu kapandı heralde.
    Tabii ki tamamını okuyorum bundan şüphen olmasın,niye eksik okuyayım ki?
    Ve gülüyorum olayına gelince,bu kadar alınacağını düşünmemiştim açıkçası.
    "Aksam aksam ahkam kesmeyin tanımadığınız insanlar hakkında...Biz burada rencide etmeden tartısıyoruz,bu tartısma kakaya dönmesin " dmenden yola çıkarak ilerde tartışmanın alacağı yön hakkında tahminde bulundum,"çirkinleştin" diye birşey hiç demedim ki. Hatta o zamana kadar saygılı olduğunu bile söyledim.
    Oyunla ilgili bu tartışmanın nsıl kişisel bir tartışmaya döndüğünü de anlayamadım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSarp

Tamam bakın kardeş kardeş konuşuyoruz

@Asimow

Dostum senin konuda arada kaynadı hayırlı olsun, yerinde olsam 55TL ye bi P4 3.0Ghz işlemci birde 30TL ye 512 MB ram eklemeye çalışırdım.

Tamam sağol, hafif de olsa yenilemenin zamanı geldi kanımca.
  • quote:

Tamam oynardım diyorsan diyecek bir şeyim yok,zaten soru sordum,oynamazsın demedim. "Oynamazdın!" demem saçma olduğuna göre bu konu kapandı heralde.
    Tabii ki tamamını okuyorum bundan şüphen olmasın,niye eksik okuyayım ki?
    Ve gülüyorum olayına gelince,bu kadar alınacağını düşünmemiştim açıkçası.
    "Aksam aksam ahkam kesmeyin tanımadığınız insanlar hakkında...Biz burada rencide etmeden tartısıyoruz,bu tartısma kakaya dönmesin " dmenden yola çıkarak ilerde tartışmanın alacağı yön hakkında tahminde bulundum,"çirkinleştin" diye birşey hiç demedim ki. Hatta o zamana kadar saygılı olduğunu bile söyledim.
    Oyunla ilgili bu tartışmanın nsıl kişisel bir tartışmaya döndüğünü de anlayamadım zaten.

Ben de hic anlayamadım aslında...Hatta yine burada ki bir mesajımda okursan aslında hemen hemen aynı seylerden bahsettiğimizi ve hatta su cevabı yazdım;
    'Yani bir oyunun tamamını grafik olusturmaz diyorum...%25 atmosfer %25 oynanabilirlik %25 grafik %sesler efektler vb seyler olusturur diyorum...Ama sen bu cevaba alaycı bir sekilde gülüyorumlarla cevap verip simdide grafikler tek basına birsey ifade etmez diyorsun....Eee bastan da ben bunu dedim...İkimiz ayn ıseyi söyleyip birbirmizle tartısıyoruz gibi birsey oldu...Hem ben ilk bastaki mesajımda ki maksat x-box bölümü ile ps 3 bölümünde ki neredeyse gözün göremeyeceği grafik kavgasıdır...Bir okursan görürsün...Yok PS 3 iyiymiş yok X-box iyiymiş...Umarım artık anlatabilmişimdir ve anlasabilmişizdir...'

Zaten sıfır grafiğe önem veriyorum deseydim kendime parayı kıyıp X-Box 360 almazdım...

• Neyse yanlış anlama sonucu bu hale geldi tartışma o zaman ama sana yönelik alay etmek gibi bir amacım yoktu ona emin olabilirsin.
    Ben de X360 sahibiyim bu arada,2007 sonunda almıştım,2 kere 3K hatası verdi ama kaç aydır taş gibi çalışıyo maşallah Gidici sanırım,3k hatasından sonra çok dayanmıyorlar genelde,benimki yine iyi dayandı. Natal'ı görecek kadar vaktim olsa bari.
  • quote:

Neyse yanlış anlama sonucu bu hale geldi tartışma o zaman ama sana yönelik alay etmek gibi bir amacım yoktu ona emin olabilirsin.
    Ben de X360 sahibiyim bu arada,2007 sonunda almıştım,2 kere 3K hatası verdi ama kaç aydır taş gibi çalışıyo maşallah Gidici sanırım,3k hatasından sonra çok dayanmıyorlar genelde,benimki yine iyi dayandı. Natal'ı görecek kadar vaktim olsa bari.

360lar 3k'dan sonra çalışıyorlar mı?
  • Bazı mağazalar tamir ediyorlar 120 TL civarında ücret ödüyorsun fakat tekrar bozulma riski yüksek bu yüzden 3 ay gibi bir süre garanti veriyorlar. Ama yeni modellerde 3k olayı çok azalmış diye duydum,benimki eski model.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.