Şimdi Ara

Sistemim Oblivion'a yeterli mi? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

Neyse yanlış anlama sonucu bu hale geldi tartışma o zaman ama sana yönelik alay etmek gibi bir amacım yoktu ona emin olabilirsin.
    Ben de X360 sahibiyim bu arada,2007 sonunda almıştım,2 kere 3K hatası verdi ama kaç aydır taş gibi çalışıyo maşallah Gidici sanırım,3k hatasından sonra çok dayanmıyorlar genelde,benimki yine iyi dayandı. Natal'ı görecek kadar vaktim olsa bari.

Valla alıcaksan Jasper Board'lu al bundan sonra...Su ana kadar pek vermedi 3k diyorlar ama bakalım kısmet benim ki ne kadar dayanacak...Bende seni kırdıysam kusura bakma...İnsan günde 7 saat adliyelerde davalarla uğrasınca acaip alıngan oluyor...İyi aksamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeaCulpa_27 -- 8 Eylül 2009; 1:06:43 >

• Bende katılıcam yakında aranıza, bu ayki maaşları bilgisayar + monitör + çevre birimleri ne verdik, gelicek ayda Xbox 360'a gidicek.
  • Ben de bayramdan sonra düşünebilirim 360 almayı Jasperlarda 3k görülmüyorsa, bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egk11

quote:

Neyse yanlış anlama sonucu bu hale geldi tartışma o zaman ama sana yönelik alay etmek gibi bir amacım yoktu ona emin olabilirsin.
    Ben de X360 sahibiyim bu arada,2007 sonunda almıştım,2 kere 3K hatası verdi ama kaç aydır taş gibi çalışıyo maşallah Gidici sanırım,3k hatasından sonra çok dayanmıyorlar genelde,benimki yine iyi dayandı. Natal'ı görecek kadar vaktim olsa bari.

Valla alıcaksan Jasper Board'lu al bundan sonra...Su ana kadar pek vermedi 3k diyorlar ama bakalım kısmet benim ki ne kadar dayanacak...Bende seni kırdıysam kusura bakma...İnsan günde 7 saat adliyelerde davalarla uğrasınca acaip alıngan oluyor...İyi aksamlar

X360'a kendimden iyi bakıyorum bu kadar şımartıldığı için bozulmaz umarım
    Bu arada avukatsın heralde zor meslek olmalı haklısın, bir de benle uğraştın akşam akşam
    İyi akşamlar
    TheSarp,X360 gerçekten çok güzel bir platform.Achievement olayı ( bilgisayarda da var ama x360daki kadar kullanışlı değil) ve live bile yeter. Bilgisayarda oyun oynamak istemeyeceksin uyarayım seni
    Tekrar iyi akşamlar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisno_spoon -- 8 Eylül 2009; 1:29:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egk11

quote:

Verdiğiniz örneklerde bir mantık bulamadım çünkü zaten hepsi çıktığı dönemlerde iyi grafikli oyunlar olarak anılmışlardır.Crysis bundan 10 yıl sonra kötü grafikli bir oyun olarak görülecektir ama biri 10 yıl sonra çıkıp "Eğer grafikler önemli olsaydı Crysis'i sevmezdim" diyebilir mi? Diyemez çünkü Crysis zaten zamanının en iyi grafikli oyunuydu.Demek istediğim şu, her oyun çıktığı döneme gre değerlendirilir. Bana hala AoE'nin grafiklerinin iyi geliyor olmasının sebebi de bu. İyi bir oyun herşeyiyle iyidir.
    Oblivion için(ya da herhangi bir RPG için) grafik önemli değilse Bethesda niye uğraşıp o zmanın en iyi grafikli oyununu yapmış pek? Buna bir cevabınız varsa,paylaşın lütfen(bütün TES oyunları zamanının en iyi grafiklerine sahiptir. Mass effect,Dragon Age,Age of Connan,Fallout 3 ve çok daha fazlası hep güzel grafikli oyunlardır)..
    Bir oyunun içeriği çok iyi olabilir ama grafikleri kötüyse hep bir şeyler eksik kalacaktır. Eski bir oyunun kimse grafiklerini bu güne göre değerlendirmez tabi...
    Masaüstü oyunlarını bu işin içine katmanız ise beni gerçekten güldürdü. Kitap da okuyoruz onlarda da grafik yok. Hadi bu örneği de verin. Burda bilgisayar oyunlarını karşılaştırıyoruz hatırlatayım.

1)Baldur's Gate cıktığı dönemlerde en iyi grafikli oyunlardır biridir diyorsun yani...Baldur's Gate 1998 yılında cıkmıştır ve Half Life 1'de 1998 yılında cıkmıştır...2 sinin grafiklerini kıyaslamanı istiyorum...

2)Crysis ile NWN2'i hemen hemen aynı dönem cıkmıstır fakat ikisisin grafikleri bir değildir...Bir Crysis'in kaplamalarına bak bir de NWN2'ın...Ama bana atmosfer olarak hangisi iyi dersen NWN 2 derim hic duraksamadan...İşte burada bir ayrım olusuyor...Bazı oyuncular (benim gibi olanlar) grafiğe değil oyunun atmosferine ve türüne bakıyor ve RPG türünde grafiklerin önemi cüzi bir yer kaplıyor...Simdi coğu RPG oyuncusu su an hem Fallout 3'ü hem Fallout 1'i oynasalar coğu kişi Fallout 1 beğenir...Ya da Oblivion yerine Morrowind'i oynasalar aynı anda Morrowind'i severler cünkü serbestliği Oblivion'a göre cok daha fazladır...

3)Keşke Bethasta cok uğrasmayıp Fallout 3'ü de grafik kasacaklarına eskisi gibi icerik kassalardı ki bunun farkına varıp izometrik görünüse gecicekler yeni Fallout oyununda...Dediğim gibi bazı kişiler icin RPG oyunlarında grafik önemli değildir ve hala aynısını söylüyorum...

4)Burda bilgisayar oyunlarını karsılastırdığımı biliyorum..Masaüstü oyunlarda coğu RPG oyununun kurallarına ilham olmuştur ve ondan hicbir albenisi olmadığı halde en güzel Roleplay oyundur...ama sonucta oyundur bilgisayar oyunları gibi...O yüzden o örneği verdim grafiği olmayan bir RPG oyunu bile albenili bilgisayar RP'lerinden daha cok zevk veriyor anlamında...Aslında ben kitap örneği sokuşturmanı anlamadım...

5)Ne güzel cok güldürmüşüm seni...Mutlu etmişim bu mübarek ramazan ayında...

1.Oyunların kamera açıları aynı mı? AoE ile de karşılaştıalım o zman HL1'i..
    2.İlk cevabın aynısı. NWN2 izometrik açıdan oynanmaya göre tasarlanmış bir oyun. Kaplamalarının aynı olmasını nasıl bekleyebiliriz ki? NWN2'nin grafikleri kötü mü?Bence gayet hoş.
    3.Bethesda Fallout 3 için grafikleri süper olsun diye kasmadı. Oblivion'ın motorunu kullandı. Oblivion'ın içeriği hakkında bir tartışma da yapmayacağız heralde. Bir MMO oyunu gibi nerdeyse. Hatta kendisine devasa offline oyun diynler var ve grafikleri dönemin en iyisi. Yani hem güzel grafikli hem de geniş içerikli oyunlar da olabiliyor.
    4.Buna bir cevabım yok,kitap örneği masaüstü oyunları ile bilgisayar oyunlarının farkını belirginleştirmek içindi. Konumuzla pek alakası yok.
    5. Teşekkürler

95 yılından beri bilgisayar kullanıyorum. Grafiksel gelişimi bizzat gördüm, sayısız makine değiştirdim. Bundan 3 - 4 yıl öncesine kadar bende bir grafik canavarlığı vardı. Poligon sayısı en fazla olan oyun gözümde iyi oyun oluyordu. Daha sonra zamanında oynamadığım, daha sonra da grafikleri yüzünden bu da oynanır mı dediğim oyunları birer birer oynamaya başladım. (Genelde RPGler tabiki) Ve neler kaçırdığımı görüp, keşke daha önce, süslü grafikli oyunlara vakit harcayacağıma, bunları oynasaydım dedim. Şu an örnek verecek olursam Soulbringer isimli 2000 yılında piyasaya çıkmış bir oyunu oynuyorum. Ve oyunda ilerledikçe oyunun nasıl derinleştiğini görüp şaşırıyorum. Grafikler basit görününce insan sanki oynanış da basitmiş diye algılıyor, ama öyle değil gerçekten. En azından RPGler için bu böyle.

Artık oyun grafikleri belirli bir doyuma ulaştı. Eskiden 1995 yapımı bir oyun ile 1997 yapımı bir oyun arasında dağlar kadar fark olurdu. Ancak şimdi o kadar bir fark kalmadı. Ben artık grafikleri sanatsal açıdan değerlendiriyorum. Çünkü yeteneksiz bir grafikere milyon tane poligon verin yine ortaya güzel birşey çıkaramaz. Yeteneklisi ise elindeki kıt kaynaklar ile harikalar yaratabilir. Bu yüzden benim için halen Planescape Torment'in grafikleri süperdir.

• quote:

TheSarp, %100 katılıyorum. En başından beri bunu anlatmaya çalışmıştım,teşekkürler Ama görünen o ki hala bazıları bizi anlamak istemiyor. Fallout 1 bugün çıksa o grafiklerle,acaba oyunu alıp dener miydi o arkadaş çok merak ediyorum. Muhemelen yüzüne bakmazdı. Hala neyi iddia ediyorsa...

Bir oyun Fallout 1 ve 2 kadar derinliğe sahip olduğunu iddia etsin, ve o ayarda grafiklere sahip olsun alıp oynarım valla. Hatta keşke böyle daha çok oyun olsa. Mesela Arcanum 2 duyurulsa... Şu an bunu iddia eden tek oyun var: Age Of Decadence. Dört gözle bekliyorum. Grafik namına pek bir şeyi yok, ama vaat ettikleri harika. Merak eden arkadaşlar google'dan araştırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheSarp

Tamam bakın kardeş kardeş konuşuyoruz

@Asimow

Dostum senin konuda arada kaynadı hayırlı olsun, yerinde olsam 55TL ye bi P4 3.0Ghz işlemci birde 30TL ye 512 MB ram eklemeye çalışırdım.

Muhtemelen makinasında DDR1 ram kullanıyordur ve DDR1 ramler piyasada ya bulunmuyor ya da çok pahalı.
  • Rahat bulunuyor, hatta DDR1 öncesi yani SDRAM bile bulabilirsin.

örnek:http://www.exa.com.tr/oem/bellekler/oem_512-326-1448.html
  • Oblivion'a yavaş yavaş başladım ama pek sevdiğimi söyleyemem, en azından başka kamera açısını bulamazsam.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.