Şimdi Ara

Sistemim Oblivion'a yeterli mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski bilgisayarıma Oblivion kurmak istiyorum ama sistemim yeter mi?

Pentium IV 1.8 ghz, 640 mb ddr ram, Ati Radeon 9550 ekran kartı

Eğer sistemim yeterliyse, oldblivion oyundan zevk alacak şekilde oynamamı sağlar mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saykomatriks -- 7 Eylül 2009; 20:17:39 >

• Grafikten çok şey beklemezsen zevkle oynarsın, çünkü şu anki sistemin oyunu ancak low ile medium arasında bir ayarda oynatır, ayrıca ram miktarı yüzünden de açık alanlarda kasılabilir makinan. Oynanamayacak halde olursa internetten Oldlivion isimli bir mod var. Onu bul indirip dene. Veya hiç kasma kendine yeni bir bilgisayar al.
  • herşeyi kısarsan belki açar ama o zamanda grafik hiç bir şeye benzemiyor.arkadaşın dediği modu indir onunla baya rahat oynarsın ama grafikten bişi bekleme tabi.
  • Grafik dediğin nedir ki, çok kasmasın, 2d olmasın bana yeter.

Cevaplar için teşekkürler.
  • Bence çok birşey bekleme çünkü ramin çok az ve grafikleri ne kadar kısarsan kıs oyun kasacaktır diye düşünüyorum. 9550ekran kartıyla ancak herşey lowda oynayabilirsin ama ramin ona bile izin vermeyebilir. İşlemcin de kötü durumda tabi. Sana önerim en azından 1gb daha ram eklemen bilgisayarına.
    Bana sorarsan yeni bilgisayar almanın vakti gelmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

Bence çok birşey bekleme çünkü ramin çok az ve grafikleri ne kadar kısarsan kıs oyun kasacaktır diye düşünüyorum. 9550ekran kartıyla ancak herşey lowda oynayabilirsin ama ramin ona bile izin vermeyebilir. İşlemcin de kötü durumda tabi. Sana önerim en azından 1gb daha ram eklemen bilgisayarına.

Yeni bilgisayar alacak durumum yok, RAM de pek fazla fark yaratmayacağı için ona para harcayamam.
    Oldblivionla bir denerim bakalım oynanacak mı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asimow

Grafik dediğin nedir ki, çok kasmasın, 2d olmasın bana yeter.

İşte sevdiğim cevap ...Bilhassa X-Box alaldan beridir x-box bölümünü takip ediyorum ve bazı tartısmları ağzı acık izlemekteyim...Yani gözün neredeyse farkedemeyeceği detaylara kadar yok PS 3 iyi yok X-Box tartısması sürüp gidiyor...Tamam bazı oyunlarda grafik önemlidir fakat bence oyununu cüzi bir kısmı icin önemlidir grafik...Bu benim görüsümdür tabi ki

• quote:

Orijinalden alıntı: egk11

quote:

Grafik dediğin nedir ki, çok kasmasın, 2d olmasın bana yeter.

İşte sevdiğim cevap ...Bilhassa X-Box alaldan beridir x-box bölümünü takip ediyorum ve bazı tartısmları ağzı acık izlemekteyim...Yani gözün neredeyse farkedemeyeceği detaylara kadar yok PS 3 iyi yok X-Box tartısması sürüp gidiyor...Tamam bazı oyunlarda grafik önemlidir fakat bence oyununu cüzi bir kısmı icin önemlidir grafik...Bu benim görüsümdür tabi ki

Hehe, o detayları kendilerinin keşfettiğinden bile şüpheliyim

• quote:

quote:

Bence çok birşey bekleme çünkü ramin çok az ve grafikleri ne kadar kısarsan kıs oyun kasacaktır diye düşünüyorum. 9550ekran kartıyla ancak herşey lowda oynayabilirsin ama ramin ona bile izin vermeyebilir. İşlemcin de kötü durumda tabi. Sana önerim en azından 1gb daha ram eklemen bilgisayarına.

Yeni bilgisayar alacak durumum yok, RAM de pek fazla fark yaratmayacağı için ona para harcayamam.

Öyle deme ram yetersiz olduğu durumlarda performansı inanılmaz düşürür.

Ve grafik önemli değil diyen arkadaşlara katılmıyorum. Grafik bence çok önemli ama grafik kadar önemli başka şeyler de var(bir rpg için oyunun içeriği ve oynanışı mesela.). Grafik önemsiz olsaydı millet neden Crysis oynuyor? Grafik bir oyundaki en önemli unsurlardan biridir,şu ana kadar herhangi bir oyun değerlendirmesinde grafiğe not verilmediğini gördünüz mü? Fakat nedense bizim forumlarda "grafik nedir ki içeriğe bakın " modası var ki okurken çok eğleniyorum Grafik atmosferin en önemli öğlerinden biridir. Hele ki bir RPG oynarken kendimizi oyunun dünyasında hssetmek isteriz değil mi?
    Not: Ben hala KOTOR oynayan biri olarak bunları söylüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Ve grafik önemli değil diyen arkadaşlara katılmıyorum. Grafik bence çok önemli ama grafik kadar önemli başka şeyler de var(bir rpg için oyunun içeriği ve oynanışı mesela.). Grafik önemsiz olsaydı millet neden Crysis oynuyor? Grafik bir oyundaki en önemli unsurlardan biridir,şu ana kadar herhangi bir oyun değerlendirmesinde grafiğe not verilmediğini gördünüz mü? Fakat nedense bizim forumlarda "grafik nedir ki içeriğe bakın " modası var ki okurken çok eğleniyorum Grafik atmosferin en önemli öğlerinden biridir. Hele ki bir RPG oynarken kendimizi oyunun dünyasında hssetmek isteriz değil mi?

Benim icin grafik atmosferin en önemli öğelerinden biri olsaydı benim icin en iyi rpg oyunları klasmanında Baldur's Gate Icewind Dale Arcanum gibi oyunlar olmazdı ki bu oyunlar inanılmaz atmosferi olan oyunlardır...Ha iyi grafikli oyunlarda bu yok mu...Tabiki bazı oyunlarda var...Ama onlarda iyi oyun olduğu icin var...Onun icin grafik o kadar önemli değil önemli olan oyunun bizi saran diğer kısımları diyorum(gectiği dünya,diyaloglar,karakter etkileşimleri vb)
    Grafiğin önemli olduğu oyunlar diğer türlerdir...Benim icin rpg oyunlarında grafik sadece süstür...Oblivion'da bir rpg oyunu olduğu icin grafiğin pek de önemli olmadığını düsünüyorum...

Not:Mesela en cok zevk alınan Roleplay masaüstü roleplay'dir ve ortada ne grafik ne de baska birsey vardır...Sadece biz ve zarlarımız vardır...

• Verdiğiniz örneklerde bir mantık bulamadım çünkü zaten hepsi çıktığı dönemlerde iyi grafikli oyunlar olarak anılmışlardır.Crysis bundan 10 yıl sonra kötü grafikli bir oyun olarak görülecektir ama biri 10 yıl sonra çıkıp "Eğer grafikler önemli olsaydı Crysis'i sevmezdim" diyebilir mi? Diyemez çünkü Crysis zaten zamanının en iyi grafikli oyunuydu.Demek istediğim şu, her oyun çıktığı döneme gre değerlendirilir. Bana hala AoE'nin grafiklerinin iyi geliyor olmasının sebebi de bu. İyi bir oyun herşeyiyle iyidir.
    Oblivion için(ya da herhangi bir RPG için) grafik önemli değilse Bethesda niye uğraşıp o zmanın en iyi grafikli oyununu yapmış pek? Buna bir cevabınız varsa,paylaşın lütfen(bütün TES oyunları zamanının en iyi grafiklerine sahiptir. Mass effect,Dragon Age,Age of Connan,Fallout 3 ve çok daha fazlası hep güzel grafikli oyunlardır)..
    Bir oyunun içeriği çok iyi olabilir ama grafikleri kötüyse hep bir şeyler eksik kalacaktır. Eski bir oyunun kimse grafiklerini bu güne göre değerlendirmez tabi...
    Masaüstü oyunlarını bu işin içine katmanız ise beni gerçekten güldürdü. Kitap da okuyoruz onlarda da grafik yok. Hadi bu örneği de verin. Burda bilgisayar oyunlarını karşılaştırıyoruz hatırlatayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisno_spoon -- 7 Eylül 2009; 21:29:13 >

• quote:

Verdiğiniz örneklerde bir mantık bulamadım çünkü zaten hepsi çıktığı dönemlerde iyi grafikli oyunlar olarak anılmışlardır.Crysis bundan 10 yıl sonra kötü grafikli bir oyun olarak görülecektir ama biri 10 yıl sonra çıkıp "Eğer grafikler önemli olsaydı Crysis'i sevmezdim" diyebilir mi? Diyemez çünkü Crysis zaten zamanının en iyi grafikli oyunuydu.Demek istediğim şu, her oyun çıktığı döneme gre değerlendirilir. Bana hala AoE'nin grafiklerinin iyi geliyor olmasının sebebi de bu. İyi bir oyun herşeyiyle iyidir.
    Oblivion için(ya da herhangi bir RPG için) grafik önemli değilse Bethesda niye uğraşıp o zmanın en iyi grafikli oyununu yapmış pek? Buna bir cevabınız varsa,paylaşın lütfen(bütün TES oyunları zamanının en iyi grafiklerine sahiptir. Mass effect,Dragon Age,Age of Connan,Fallout 3 ve çok daha fazlası hep güzel grafikli oyunlardır)..
    Bir oyunun içeriği çok iyi olabilir ama grafikleri kötüyse hep bir şeyler eksik kalacaktır. Eski bir oyunun kimse grafiklerini bu güne göre değerlendirmez tabi...
    Masaüstü oyunlarını bu işin içine katmanız ise beni gerçekten güldürdü. Kitap da okuyoruz onlarda da grafik yok. Hadi bu örneği de verin. Burda bilgisayar oyunlarını karşılaştırıyoruz hatırlatayım.

Ya, Diablo, Baldur's Gate çıkalı kaç yıl oldu hala oynuyoruz ama sen Fallout 3, Mass Effect veya ısrar ettiğin gibi Crysis' i 10 yıl sonra oynamayacaksın.

Bir de, grafik önemsiz demiyorum, benim için o kadar da önemli değil diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saykomatriks -- 7 Eylül 2009; 22:13:56 >

• Çok kasar oynadığınızdan da birşey anlamazsınız.
  • quote:

quote:

Verdiğiniz örneklerde bir mantık bulamadım çünkü zaten hepsi çıktığı dönemlerde iyi grafikli oyunlar olarak anılmışlardır.Crysis bundan 10 yıl sonra kötü grafikli bir oyun olarak görülecektir ama biri 10 yıl sonra çıkıp "Eğer grafikler önemli olsaydı Crysis'i sevmezdim" diyebilir mi? Diyemez çünkü Crysis zaten zamanının en iyi grafikli oyunuydu.Demek istediğim şu, her oyun çıktığı döneme gre değerlendirilir. Bana hala AoE'nin grafiklerinin iyi geliyor olmasının sebebi de bu. İyi bir oyun herşeyiyle iyidir.

Ya, Diablo, Baldur's Gate çıkalı kaç yıl oldu hala oynuyoruz ama sen Fallout 3, Mass Effect veya ısrar ettiğin gibi Crysis' i 10 yıl sonra oynamayacaksın.

Ben bir RPG oyuncusuyum. Crysis'i grafikleri iyi olduğu için örnek olarak verdim... Yazımı anlamadan yorum yapmazsanız sevinirim. O çok beğenilen Baldur's Gate ile Mass Effect'in yapımcıları aynı. Obivion ile de Fallout 3'ün. Bu iki oyunu yıllar sonra oynayamayacaksam ne oynayacağım merak ettim... Çok şey istemiyorum,okuyup,anlayıp öyle yorum yapın ve yrumlarınız da mantıklı olsun.

• quote:

1)Baldur's Gate cıktığı dönemlerde en iyi grafikli oyunlardır biridir diyorsun yani...Baldur's Gate 1998 yılında cıkmıştır ve Half Life 1'de 1998 yılında cıkmıştır...2 sinin grafiklerini kıyaslamanı istiyorum...

2)Crysis ile NWN2'i hemen hemen aynı dönem cıkmıstır fakat ikisisin grafikleri bir değildir...Bir Crysis'in kaplamalarına bak bir de NWN2'ın...Ama bana atmosfer olarak hangisi iyi dersen NWN 2 derim hic duraksamadan...İşte burada bir ayrım olusuyor...Bazı oyuncular (benim gibi olanlar) grafiğe değil oyunun atmosferine ve türüne bakıyor ve RPG türünde grafiklerin önemi cüzi bir yer kaplıyor...Simdi coğu RPG oyuncusu su an hem Fallout 3'ü hem Fallout 1'i oynasalar coğu kişi Fallout 1 beğenir...Ya da Oblivion yerine Morrowind'i oynasalar aynı anda Morrowind'i severler cünkü serbestliği Oblivion'a göre cok daha fazladır...

3)Keşke Bethasta cok uğrasmayıp Fallout 3'ü de grafik kasacaklarına eskisi gibi icerik kassalardı ki bunun farkına varıp izometrik görünüse gecicekler yeni Fallout oyununda...Dediğim gibi bazı kişiler icin RPG oyunlarında grafik önemli değildir ve hala aynısını söylüyorum...Ve ayrıca ben Fallout 1'i yeni oynamaya başlamıs biriyim ve Fallout 3'den cok daha fazla zevk alıyorum bu oyunu oynarken...

4)Burda bilgisayar oyunlarını karsılastırdığımı biliyorum..Masaüstü oyunlarda coğu RPG oyununun kurallarına ilham olmuştur ve ondan hicbir albenisi olmadığı halde en güzel Roleplay oyundur...ama sonucta oyundur bilgisayar oyunları gibi...O yüzden o örneği verdim grafiği olmayan bir RPG oyunu bile albenili bilgisayar RP'lerinden daha cok zevk veriyor anlamında...Aslında ben kitap örneği sokuşturmanı anlamadım...

5)Ne güzel cok güldürmüşüm seni...Mutlu etmişim bu mübarek ramazan ayında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeaCulpa_27 -- 7 Eylül 2009; 22:24:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: egk11

quote:

1)Baldur's Gate cıktığı dönemlerde en iyi grafikli oyunlardır biridir diyorsun yani...Baldur's Gate 1998 yılında cıkmıştır ve Half Life 1'de 1998 yılında cıkmıştır...2 sinin grafiklerini kıyaslamanı istiyorum...

2)Crysis ile NWN2'i hemen hemen aynı dönem cıkmıstır fakat ikisisin grafikleri bir değildir...Bir Crysis'in kaplamalarına bak bir de NWN2'ın...Ama bana atmosfer olarak hangisi iyi dersen NWN 2 derim hic duraksamadan...İşte burada bir ayrım olusuyor...Bazı oyuncular (benim gibi olanlar) grafiğe değil oyunun atmosferine ve türüne bakıyor ve RPG türünde grafiklerin önemi cüzi bir yer kaplıyor...Simdi coğu RPG oyuncusu su an hem Fallout 3'ü hem Fallout 1'i oynasalar coğu kişi Fallout 1 beğenir...Ya da Oblivion yerine Morrowind'i oynasalar aynı anda Morrowind'i severler cünkü serbestliği Oblivion'a göre cok daha fazladır...

3)Keşke Bethasta cok uğrasmayıp Fallout 3'ü de grafik kasacaklarına eskisi gibi icerik kassalardı ki bunun farkına varıp izometrik görünüse gecicekler yeni Fallout oyununda...Dediğim gibi bazı kişiler icin RPG oyunlarında grafik önemli değildir ve hala aynısını söylüyorum...

4)Burda bilgisayar oyunlarını karsılastırdığımı biliyorum..Masaüstü oyunlarda coğu RPG oyununun kurallarına ilham olmuştur ve ondan hicbir albenisi olmadığı halde en güzel Roleplay oyundur...ama sonucta oyundur bilgisayar oyunları gibi...O yüzden o örneği verdim grafiği olmayan bir RPG oyunu bile albenili bilgisayar RP'lerinden daha cok zevk veriyor anlamında...Aslında ben kitap örneği sokuşturmanı anlamadım...

5)Ne güzel cok güldürmüşüm seni...Mutlu etmişim bu mübarek ramazan ayında...

1.Oyunların kamera açıları aynı mı? AoE ile de karşılaştıalım o zman HL1'i..
    2.İlk cevabın aynısı. NWN2 izometrik açıdan oynanmaya göre tasarlanmış bir oyun. Kaplamalarının aynı olmasını nasıl bekleyebiliriz ki? NWN2'nin grafikleri kötü mü?Bence gayet hoş.
    3.Bethesda Fallout 3 için grafikleri süper olsun diye kasmadı. Oblivion'ın motorunu kullandı. Oblivion'ın içeriği hakkında bir tartışma da yapmayacağız heralde. Bir MMO oyunu gibi nerdeyse. Hatta kendisine devasa offline oyun diynler var ve grafikleri dönemin en iyisi. Yani hem güzel grafikli hem de geniş içerikli oyunlar da olabiliyor.
    4.Buna bir cevabım yok,kitap örneği masaüstü oyunları ile bilgisayar oyunlarının farkını belirginleştirmek içindi. Konumuzla pek alakası yok.
    5. Teşekkürler

• ANVIL taraflarında ram leri bayağı bi ısıtırsın. o sarı otlar yokmu. 4 gb ramli bilgisayarı kastırıyor mubarek. gerçi ayarlarda gördüğüm bütün ibreleri sağa yasladım o ayrı tabii.
  • quote:

quote:

quote:

Grafikler gerçekten önemli olsaydı, insanlar yıllardır Ultima Online oynamıyor olurdu...

• Ya dediklerimi anlayıp da cevap verenlerle konuşmak bir yere kadar iyi de AlperXp arkadaşım neyi tartıştığımızdan habersiz ortaya 1 cümle koymuş gitmiş. Yani ne yapabilirim UO oynayan "çok az" insan varsa? Her oyunu oynayan birkaç kişi mutlaka vardır. UO oynayan mı kaldı allah aşkına ne diyorsunuz... Bir oyunun oynanması onun iyi olduğunu mu gösterir? Civilization 4 oynayan kaç kişi var çevrenizde? Muhteşem bir oyun ama çok kişi oynamıyor. UO kendi çapında bir devrim yaptı,grafiklerinin iyi olmamasının çok makul bir sebebi de var ( bir mmo olmasını gösterebiliriz,kimse de itiraz etmez). Ama yani şimdi çok az kişinin oynadığı bir oyunu "oynanıyor" olarak göstermenin de hiçbir mantığı yok. Mutlaka oynanıyordur da piyasada ondan daha çok oynanan o kadar MMO var ki.. UO da kim şu an? Laf olsunn maksat...
  • Bence Crysis grafik pompası bir oyun, bir grafikleri birde türkçe olduğu için bitirdim o oyunu, yoksa pek bişi kattığını söyleyemem, bi Call of Duty 4'ün etkisini yaratamaz asla, Call of Duty 4 ilk oynadığımda suratıma tokat gibi inmişti, o takım oyunu, o gerçekten savaşma hissiyatı yok malesef ve Crysis ile Call of Duty 4 aynı zamanlarda çıktı ancak Crysis grafik olarak fark atar.. Yinede Crysis'in içi boş grafikleri benim için bişi ifade etmiyor.

Bu arada 2001'de tanışabildim UO ile o zamandan bu zamana oynarım, ilk kalitesi kalmadı, ilk ortamı kalmadı ancak hala onun hissiyatını ve ayrıntılarındaki mükemmelliği hiç bir MMORPG yaşatamadı bana, evet çok kişi oynamıyor artık UO yu ancak, Knight-Silkroad-Metin2 oynayan çoğu bebe zaten UO çıktığında altına pisliyordu. Yani o muhteşem zamanları ile tanışamadılar UO'nun bu yüzden şimdikileri bişi sanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 7 Eylül 2009; 23:49:04 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.