Şimdi Ara

Sistemime Kapasitör gereklimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oncelıkle sistemimi yazıyım aracımda
    1 adet m.acostic 1000d mono bass amfi
    1 adet jameson usa 505 streo amfı
    1 adet jbl t-5 subwoofer 275 rms
    1 takım 16cm jbl mid takımı
    1 takım pioneer oval 450watt

sımdı sormak ıstedgım konu su bılgıgımız uzere sıstem akunun omrunu kısaltıyor maksadım bunu onlemek ve bass tonlamalarında amfının gucunu tam almak yanı voltaj dusmelerıne ugramamak sızce bır kapasitor gereklımı gereklıyse bu akümün omrunun kısalmasını engellermı??

Hepinize şimdiden tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: celikbey

S.a arkdaslar hepinize iyi forumlar..

sımdı sormak ıstedgım konu su bılgıgımız uzere sıstem akunun omrunu kısaltıyor maksadım bunu onlemek ve bass tonlamalarında amfının gucunu tam almak yanı voltaj dusmelerıne ugramamak sızce bır kapasitor gereklımı gereklıyse bu akümün omrunun kısalmasını engellermı??

şimdi öncelikle araba çalıştıkça sıkıntı olmaz fakat araba durduğu yerde çalıştırmadan müzik dinlersen aküden çeker ve zamanla akü yıpranır onunla da kalmaz ömrü yavaş yavaş azalır sistemin çok büyük değil sıkıntı olucağını sanmıyorum ben 2 senedir 72 amper mutlu akü de kullanıyorum 4 adet oval 2 adet amfi 1 adet pioneer 400 watt rms sub ve şuana kadar hiç bittiğini görmedim tabi ben araba çalışmadığı sürece gidip müzik dinleyen birisi değilim

yinede istersen şekil olsun hem for-x 2 farad kapasitör al sana kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygamer -- 1 Mart 2013; 7:09:45 >

• quote:

S.a arkdaslar hepinize iyi forumlar..

dostum sistemin güzel ve dediğin doğru kapasitörsuz akü zorlanır fakat öyle kapasitör takcan diye bi kural yok senin sistemede gerekte yok ve hatta m acoustici bile söksen olur..
    ama illa kapasitör takcam diyosan 2 farad ayarında kapasitör takabilirsin daha rahat çalışır... akünün bakımlarını yap eğer akü değiştircek olursan eğer aklında olsun..
    72 amper kuru inci - mutlu ve çelik akü kesinlikle tavsiye ederim..

• Arkdaslar bilgilendirmeleriniz icin tesekkurler jameson amfim yetiodu woofera ama ben kaliteli bass alabilmek icin mono amfi aldim zaten asiri sese hic yuklenmedim yuklenmemde o yuzden voltaj kaybi yasadigimi dusunmuyorum kapastor takmamin amaci akuyu oldurmemek daha yeni celik aku aldim akuyu mafetmk istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapasitör ihtiyacı için en ilkel deneme yöntemi araç çalışırken akşam sese yüklen araç farları kısılıp geri açılıyorsa kapasitör alman fayda sağlayacaktır. Tabii ki bunun dışında güç / amper hesabı yaparak daha opjektif hesaplarda çıkartılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diviks_ci

Kapasitör ihtiyacı için en ilkel deneme yöntemi araç çalışırken akşam sese yüklen araç farları kısılıp geri açılıyorsa kapasitör alman fayda sağlayacaktır. Tabii ki bunun dışında güç / amper hesabı yaparak daha opjektif hesaplarda çıkartılabilir.

aynen arkadaşa katılıyorum çok doğru söylemiş arabada müzk dinlerken bass vurduğundan vs farlar falan kısılıyorsa kapasitör takıcaksın ama birşey olmyorsa takma
  • Kisilma filan yok farlarda tmm o zmn sonra bakarz kapasitor isine hepiniz cok saolun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kisilma filan yok farlarda tmm o zmn sonra bakarz kapasitor isine hepiniz cok saolun :)

ama alıcak olursan for-x al şekil durur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.