1) Sistemi Nova Bilgisayar'dan almayı düşünüyorum; ama bazı parçalar yok. Parçaları değişik yerlerden alarak (kendim toplayamam ama) bir yerde toplatabilir miyim? Başka bir firma tavsiye eder misiniz? 2) Bilgisayarı çoğunlukla oyun oynamak ve film seyretmek için alıyorum. Hız aşırtmadan da anlamam. Bu bilgisarın parçaları iyi mi yoksa Q6600, x38 gibi parçalarla başka bir sistem mi kurmalıyım? (Bütçem en fazla 1000 YTL) 3) Ramlari Hepsiburada'da kampanya olduğu için almıştım. İdare eder mi? 4) Ekran kartını Gigabyte 8800 GT (Zalman fanlı type B modeli) almayı düşünüyordum fakat stoklarda yok. Onun yerine SPARKLE Calibre P888+ 8800GT alsam çok fark eder mi? 5) Asıl önemli sorum: Ekran kartı olarak 8800 GT düşündüm. Bunun yerine HD4850'yi beklemeli miyim? Buna değer mi? Nova Bilgisayar'da Gecube HD4850 23 Haziran'da stoklarda ve fiyatı da 199$+KDV. 6) Hız aşırtma yap(a)mayacağım için kasa yeterli olur diye düşünüyorum. Haksız mıyım? 7) Anakartı EP35-DS3R yerine (stoklarda olmadığı için Nova'da) P35-DS3R alsam çok fark eder mi? 8) Bu sabit diskin performansı hakkında çelişkili ifadeler okudum forumlarda. Sizlerin başka bir tavsiyesi olur mu? Raid için daha düşük kapasitede iki HDD mi almalıyım yoksa? 9) Son olarak bu bilgisayar beni birkaç yıl idare eder mi? İşletim sistemim XP SP2, Vista'ya geçmeli miyim performans için? 10) Cevap veren vermeyen herkese teşekkür ederim şimdiden. Umarım sorularım ve cevaplarım başka insanlara da yardımcı olur. (Sorular uzun oldu, kusura bakmayın)
1) kendin de toplarsın atla deve değil 2)seçtiğin ğarçalar güzel x38 falan gerek yok 3)ramlarin güzel 4)sparkle calibre daha iyi zaten 5)hd 4850 bilmiyorum test sonuçları olmalı ki bakalım 6)kasa yeterli 7)harketmez ep serisi energysaver ile geliyo . çok da önemli diil 8)hd güzel raide gerek yok bence 9)seni 2-3 belki 4 sene götürür , şu an oyunlarda xp daha iyi performans veriyo 10)rica ederim...
Cevabın için teşekkür ederim speedy_.
Başka yorumu olan varsa fikirlerini bizimle paylaşırsa çok sevinirim. Sanırım bu parçaları Nova'dan pazartesi günü alacağım ve bir tanıdığa monte ettireceğim. O kadar para verip sistemi mahvetmeyeyim.
sistem güzel iyi toplamışsın. problem yok ama az beklersen ekran kartı fiyatları biraz düşebilir die tahmin ediorum. ama beklemek istemezsende hemen alabilirsin. ayrıca kendin toplama konusunu gelincede toplamak kolay iş %90 problemsiz yaparsın ama yapamicanı düşünüosan çoğu yerde 25-30 ytl ye topluolar die biliorum. kolay gelsin