Şimdi Ara

Sistemin iyi olmasına karşın oyunlardaki garip donma sonucu mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık biraz garip ama işin aslı böyle arkadaşlar, sistemim standart çok iyi değil ama online oyunlarda kullanılabilir seviyede.
    Cabal oyununu indirdim. Fps 150'lerde geziyor fakat sanırım ekran kartı kaynaklı tam da anlayamadım donuyor ekran gidip geliyor sonra oyun yanıt vermiyor diyor ve sonra tamamen donup mavi ekran veriyor.

Sorun biraz karmaşık bilgisayar(notebook) özelliklerini yazayım alta

Asus N55S modeli

8gb ram

intel core i7 işlemci

Gt555m 2gb ekran kartı

sorunun ekran kartı olmasını düşünmemim sebebi,

''görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu'' hatasını almam
    ve GeForce Experience'de eskiden optimizasyon yapıyodu fakat artık ekran kartı kısmında yetersizlik görüyor ve optimize etmiyor. Diğer oyunlarda da sıkıntı yaşıyorum fakat s4 league oyununda sıkıntı yaşamıyorum veya web tabanlı bi oyun olan darkorbitte sıkıntı yaşamıyorum. Ekran kartı güncel, ama belki devreye girmiyodur, biostan da yapamadım dahili ekran kartını devre dışı bırakmayı, öyle bi seçenek göremedim ama intel hd graphics ile ilgili olanları disable yaptım. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama karışık bi durum. Normalde araştıran biriyim pek konu açmam fakat bu durumda biraz çaresiz kaldım.

• arkadaşlar yardım edebilecek yok mu, intel hd graphics 3000 devre dışı bırakınca da yukarıdaki sorun olmuyor fakat bu seferde

nvidia ekran ayarları kullanılamaz

şu anda nvidia gpuya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz.

hatasını alıyorum.

oyuna girince fps 10'un üzerine çıkmıyor. Sistemim çok çok rahat kaldırabilecek seviyede kaldı ki grafikleri falan çok düşük halde oynuyorum.
  • İt iz a pensıl kullanıcısına yanıt
    sorunun aynisini googlede arat regedit icerisinden cozuluyor bu. ve evet sorun ekran karti surucusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.