Şimdi Ara

sistemin son hali son yorumlar lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci: INTEL Core i5-2500k, 3.30 GHz, LGA1155

Anakart: MSI P67A-GD55 (B3), P67, LGA1155, DDR3-2133,

Bellek: G.SKILL RipjawsX (F3-12800CL7D-4GBXM), 4 GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3

Dahili disk: WESTERN DIGITAL Caviar Black (WD5002AALX), 3.5", 500GB, SATA 6 GB/Sn (32mb)

Dvd yazıcı: LG GH22NS50 DVD Yazıcı, 22X, SATA, Siyah,

Güç kaynağı: SONIC SEA-SS-750AT, 750W, 80 Plus Bronze, 12cm,

Kasa: COOLER MASTER HAF 922 Plus, (Power Yok) eSata, Siyah Kasa -RC-922M-KKN1-GP

Ekran kartı: MSI R6950 Twin Frozr II/OC, HD6950, 2GB, GDDR5, 256Bit,

İşlemci soğutucu: SUNBEAM Core-Contact Freezer (SB-CR-CCTF1156), LGA1156

arkadaşlar forumu kaçgündür takip ediyorum ve son olarak bu sistemde karar verdim. eklenmesi değiştirilmesi gereken birşey varmı?.uyumsuzluk varmı? bütçe 2500 tl. Sadece kasa olacak ve özellikle parçalar eksenden seçilirse memnun olurum.Bilgisayarın amacı özellikle oyun-multimedia.

son soru: ana kartı MSI X58A-GD65, X58, LGA1366, DDR3-2133 olarak değiştirirsem çok performans farkı olurmu ve bu sisteme uyarmı?. çünkü bu kart LGA1366 işlemciyle işlemci sogutucu LGA 1155-1156. Çok teşekkürler.

• Söylediğiniz Anakart sisteme uymaz malesef,
    Topladığınız sistem gayet güzel fakat Kasa yerine biraz daha ekleyip HAF 932 advanced modelini alabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultra999

İşlemci: INTEL Core i5-2500k, 3.30 GHz, LGA1155

Dahili disk: WESTERN DIGITAL Caviar Black (WD5002AALX), 3.5", 500GB, SATA 6 GB/Sn (32mb)

Kasa: COOLER MASTER HAF 922 Plus, (Power Yok) eSata, Siyah Kasa -RC-922M-KKN1-GP

arkadaşlar forumu kaçgündür takip ediyorum ve son olarak bu sistemde karar verdim. eklenmesi değiştirilmesi gereken birşey varmı?.uyumsuzluk varmı? bütçe 2500 tl. Sadece kasa olacak ve özellikle parçalar eksenden seçilirse memnun olurum.Bilgisayarın amacı özellikle oyun-multimedia.

son soru: ana kartı MSI X58A-GD65, X58, LGA1366, DDR3-2133 olarak değiştirirsem çok performans farkı olurmu ve bu sisteme uyarmı?. çünkü bu kart LGA1366 işlemciyle işlemci sogutucu LGA 1155-1156. Çok teşekkürler.

Hocam sistem gayet güzel fakat kasa için çok masraf yapmana gerek yok kasanız gayet yeterlidir.

Fakat anakart benim yanlış hatırlamıyorsam bu P67 Li olan anakart AMD işlemciler için uygundu bu anakartınız eğer o anakart öyle kalacaksa o zaman Amd işlemci almalısınız örneğin X6 1055 T gibi örneğin ama işlemcinin değişme ihtimali yoksa o zaman anakartı intel uyumlu olarak alabilirsiniz onuda araştırabilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

Söylediğiniz Anakart sisteme uymaz malesef,
    Topladığınız sistem gayet güzel fakat Kasa yerine biraz daha ekleyip HAF 932 advanced modelini alabilirsiniz..

Çok teşekkürler. Haf 932 de çok gzl bir kasa fakat agırlıgı 14 kiloya yakın. Ben Kıbrıslıyım bilgisayarı Türkiyeden alıp buraya gelecegim Agırlıgı ciddi sıkıntı olur benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

Orijinalden alıntı: Ultra999

İşlemci: INTEL Core i5-2500k, 3.30 GHz, LGA1155

Hocam sistem gayet güzel fakat kasa için çok masraf yapmana gerek yok kasanız gayet yeterlidir.

Fakat anakart benim yanlış hatırlamıyorsam bu P67 Li olan anakart AMD işlemciler için uygundu bu anakartınız eğer o anakart öyle kalacaksa o zaman Amd işlemci almalısınız örneğin X6 1055 T gibi örneğin ama işlemcinin değişme ihtimali yoksa o zaman anakartı intel uyumlu olarak alabilirsiniz onuda araştırabilirsiniz..

şimdi siz soyleyince kontrol ettim. Anakartın bilgilerinde şu yazıyor:
    Yapı : ATX
    Soket Yapısı : Intel LGA1155
    Yonga Seti : Intel P67

intel uyumlu oldugunu dusunuyorum yanılıyormuyum?.

• @Ultra999

Sorun yok anakart intel destekli,arkadaş yanlış biliyor.
  • çok teşekkür ederim. Kafanızı şişirdim ama son bir soru daha sorayım.. yukarıdaki msi anakart yerine ASUS P8P67 Pro R3, P67, LGA1155, DDR3 2200, Anakart (P67 B3 Revizyon) bu kartı alsam daha iyi etmiş olurmuyum ve bir uyumsuzluk yaşarmyım? ..
  • Uyumsuzluk yaşamazsın zaten ikiside eş kart sayılırlar. O yüzden daha ucuz alanı almak en mantıklısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

Uyumsuzluk yaşamazsın zaten ikiside eş kart sayılırlar. O yüzden daha ucuz alanı almak en mantıklısı.

yardımların için çok sagol. Sayende sistemim tam olarak kafamda oluştu =) .
  • Ultra999 hocam ben özür diliyorum sizden şimdi the lost hocamızın söylediği gibi bende öğrenmiş oldum çünkü çoğu amdlerde anakart olarak p67 Geçtiğini yanlış hatırlamıyrosam diyordum ama neyse hata bende karıştırmıştım ikisinii..

ekran kartına gelince zaten o önemli olan bütçeye göre değişiyor ama anakarta vs kalırsak zaten hiç problem yok ama en iyi cevabı The lost hocamız vericektir. ama kasa konusunda işine karışmak gibi olmasın ama ağır bir kaas alma çünkü taşımakla ve uzak bir yerdesinsounçta taşımakla sıkıntı yaşarsın birde kasa boyut olarak çok büyük.. onu belirtmekte fayda vardır

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Ultra999 hocam ben özür diliyorum sizden şimdi the lost hocamızın söylediği gibi bende öğrenmiş oldum çünkü çoğu amdlerde anakart olarak p67 Geçtiğini yanlış hatırlamıyrosam diyordum ama neyse hata bende karıştırmıştım ikisinii..

ekran kartına gelince zaten o önemli olan bütçeye göre değişiyor ama anakarta vs kalırsak zaten hiç problem yok ama en iyi cevabı The lost hocamız vericektir. ama kasa konusunda işine karışmak gibi olmasın ama ağır bir kaas alma çünkü taşımakla ve uzak bir yerdesinsounçta taşımakla sıkıntı yaşarsın birde kasa boyut olarak çok büyük.. onu belirtmekte fayda vardır

Saygılar

estagfurullah ne özrü =) . Evet kasa biraz agır ve büyük.Mantıklı olan kasa almayıp parçaları Kıbrısta birleştirmek aslında. Ama Bilgisayarı orada test edip çalışır vaziyetde almak istiyorum. Çünkü garantiyi buraya gelince kullanamaycagım. Orada test edip hiç bozmadan alıp gelmek istiyorum sorunsuz. Artık bir çaresine bakacagız. İlginize teşekkürler =) ..

• Sistem gayet iyi. Sadece ekran kartini 1GB yapin, cunku 2GB'in getirisi 3D uygulamalarda ve coklu monitor ortaminda belli ediyor kendisini, onun disinda bosuna masraf demek. Bios mod yapilacaksa da baska 2GB'lik karta yonelmeli cunku Twin Frozr II Bios mod olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.