Şimdi Ara

Site içi arama motoru hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese kolay gelsin, konu forumda onlarca deva geçmiş ama ya cevap alınamamış yada farklı alternatifler sunulmuş.

http://www.ilkyardimegiticiegitimi.org/ara=ilkyardim

bu scripti birçok yerde gördüm ancak buradaki arama motoru mantığını çözemedim, bu veya buna benzer birşey nasıl yapılır veya çalışma mantığı nedir. bildiğim kadarıyla bu google özel arama kodu değil.

şimdiden ilgilere teşekkürler

• texbox'ın içine yazılanı response redirect ile sonuç sayfasına gönderiyorsun ordada sql like ile sorgu yapıp sonuçları getiriryorsun onca konuda bu geçmemişse ilginç
  • amacın arama motoruna kelime yazıp onu forumda herhangi bir şarta göre aratmaksa yardımcı olayım mesela arama kutusuna "yardım" yazılacak bun kelime sitendeki konu başlıklarında aranacak veya makalende herhangi bir kelimde onları listeleyecek..
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    ortada da bir veri tabanı yoksa peki...
    arkadaşlar konu öyle veri tabanın git arattır olayı değil, kişi manuel olarak bir sayfayı siteye ekliyor ve burada arama yapıldığında o kelime hangi sayfalarda geçiyora o sayfa geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoDetail -- 2 Nisan 2015; 9:18:19 >
  • O halde yeni content eklendiginde girilen sayfayi index leyeceksin boylece yeni aramalara duyarli olacak. Arama sozcugu ve icerik map lemesini RAM de tutacaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    her sayfanın başına bir indexleme kodu ekleyip sayfaya kendini vt ye indexletebilirim mantık olarak. peki bu indexleme esnasında hadi sayfa adı, title, description, keyword değerlerini aldık diyelim peki body tag'in içindekileri html kodlarını ayrıştırarak nasıl alacağız salt metin olarak yani
  • Html kodlarini almak icin html agility pack diye bir sey olmasi lazimdi, bir bak istersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.