Şimdi Ara

site lisanslama yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Ben kendime web site açtım nasıl lisanslayacagım ? Acil yardımlarınızı bekliyorum

• Siteyi açarken kullandığın araçlar neler?

Örneğin sitenin grafik kısmını photoshop ile yaptıysan ve photoshop programının lisanslı versiyonuna sahip değilsen, yaptığın resimlerin properties'lerinde kullanılan programın photoshop olduğu ve photoshop'un hangi versiyonu olduğu yazar. Lisanssız photoshop kullanıyorsan, sitendeki gömülü resimler aracılığı ile bu öğrenildikten sonra BSA tarafından yasal süreç başlatılabilir.

Ya da siteni yaparken ücretli bir CMS sistemini crackli olarak kullanırsan, CMS sisteminin üreticileri kendi sistemlerine kurulan site hakkında bilgi veren bir modül ekledilerse ve bunun aracılığı ile senin sitenin crackli olduğunu öğrenirlerse savcılığa suç duyurusunda bulunarak yasal süreci başlatabilirler

Buradaki arkadaşların soruna yanıt verebilmesi için siteni yaparken kullandığın araçlar hakkında bilgi vermen gerekli.

Örneğin, NETBEANS kullandım dersin, bu ücretsiz bir IDE dir. Lisans gerektirmez.

Detay vermeden kimsenin yardımcı olabileceğini sanmıyorum

• Ayrıca siteni barındırdığın bilgisayar kendine ait ise, yani siteni bir hosting firmasında değil de, evinde ya da şirketinde kendi sunucunu kurduysan, bu sunucudaki işletim sistemide önemli. Windows server kullanıyorsan evinde, bunun lisansına sahip olman gerek. Yani lisanslama kullanılan programların ücretli mi ücretsiz mi olduğuna bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Programmer -- 1 Temmuz 2013; 18:58:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

quote:

Orijinalden alıntı: Last Programmer

Ayrıca siteni barındırdığın bilgisayar kendine ait ise, yani siteni bir hosting firmasında değil de, evinde ya da şirketinde kendi sunucunu kurduysan, bu sunucudaki işletim sistemide önemli. Windows server kullanıyorsan evinde, bunun lisansına sahip olman gerek. Yani lisanslama kullanılan programların ücretli mi ücretsiz mi olduğuna bağlı.

hocam lisanslar tamam diyelim, patent almak mümkün mü peki fikri?

Sitenizin domain (alan) adı sizin üzerinize tescillenir. Bu alan adından 2 tane olmaz.

Örneğin siz aa.com adresini alırsanız başkası alamaz. Ancak aa.net, aa.tv, aa.biz vb. bunları alabilirler.

Sizin aa adında bir ürününüz var ve bu patentli diyelim. Başka biri sizden önce aa.com'u aldıysa, patentinizle bu kişiden siteyi alamazsınız.

Ancak tr uzantılı sitelerde durum farklı. Sizinle bağlantısı olmayan bir adresi alamazsınız.

Sitenin tasarımını, içeriğini, kaynak kodlarını patentletebilirsiniz sanırım (Emin değilim bu konuda)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ayrıca siteni barındırdığın bilgisayar kendine ait ise, yani siteni bir hosting firmasında değil de, evinde ya da şirketinde kendi sunucunu kurduysan, bu sunucudaki işletim sistemide önemli. Windows server kullanıyorsan evinde, bunun lisansına sahip olman gerek. Yani lisanslama kullanılan programların ücretli mi ücretsiz mi olduğuna bağlı.

hocam lisanslar tamam diyelim, patent almak mümkün mü peki fikri?

Sitenizin domain (alan) adı sizin üzerinize tescillenir. Bu alan adından 2 tane olmaz.

Örneğin siz aa.com adresini alırsanız başkası alamaz. Ancak aa.net, aa.tv, aa.biz vb. bunları alabilirler.

Sizin aa adında bir ürününüz var ve bu patentli diyelim. Başka biri sizden önce aa.com'u aldıysa, patentinizle bu kişiden siteyi alamazsınız.

Ancak tr uzantılı sitelerde durum farklı. Sizinle bağlantısı olmayan bir adresi alamazsınız.

Sitenin tasarımını, içeriğini, kaynak kodlarını patentletebilirsiniz sanırım (Emin değilim bu konuda)

hocam domain konusundaki sorularım sormadan cevaplanmış oldu çok sağolun

internet sitesi fikrinden bahsetmiştim, örneğin hiç arama motoru yok daha, google'ı kurup arama motorunu veya motorun kullandığı algoritmayı patentliyebiliyor muyuz gibi bir şey sormak istemiştim fakat yazarken saçma geldi, yoktur öyle birşey büyük ihtimal?

Arama motoru algoritması benzerlik gösterebilir. Tahminimce patentleme olamaz.

Open source olan linux'un kodunu biri alıp patentlese, o zaman linux kodunu kimse kullanamazdı.

Karışık bir konu aslında :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedava web sitesi kurma.YARDIM!!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.