Şimdi Ara

Sitem yarım gözüküyor f5 yapınca düzeliyor[ÇÖZÜLDÜ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    her menüye <div style="height:**px;"> komutu ekledim manuel olarak ayarladım sayfa boyutlarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsr1903 -- 28 Ağustos 2012; 3:38:09 >

• javascript dosyalarında bir hata olabilir mi çünkü sayfanın boyunu ayarliyamıyor gibi geldi bana yani sayfanın yüksekliğini ayarlayan scriptte bir problem var bence
  • Eğer js dosyasında bir hata olsaydı sayfayı f5 yaptıktan sonrada sorunun devam etmesi gerekirdi öyle değil mi ?
  • site bende sağlam çalıştı

not: mac os x mountain lion safari

belki explorerda sıkıntı çıkarıyordur. chrome ya da firefox denedin mi?
  • evet explorer firefox hepsinde aynı sorun var nasıl düzelitcem peki
  • F5 yapmama rağmen düzelmedi bende
  • #content > ul > li elemanında "display: block" özelliği var.
    Onu "display: table" şeklinde değiştirirseniz düzelir.

Bir de header 'in yüksekliği fazla olmuş sanırım; 220px... Bu da içeriği (#content) aşağıya itiyor.
    40-50 px arası iyi gibi bence. Açılan sayfalar biraz daha yukarda olmalı gibi.
    Tabi bunu yapınca açılır menü elamanlarının altta kalmaması gerek.
    Bunun için de "#menu > li {" içerisine 'z-index: 99999' gibi bir ekleme yapın. (50. satır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blufer -- 20 Ağustos 2012; 1:39:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgin

#content > ul > li elemanında "display: block" özelliği var.
    Onu "display: table" şeklinde değiştirirseniz düzelir.

Bir de header 'in yüksekliği fazla olmuş sanırım; 220px... Bu da içeriği (#content) aşağıya itiyor.
    40-50 px arası iyi gibi bence. Açılan sayfalar biraz daha yukarda olmalı gibi.
    Tabi bunu yapınca açılır menü elamanlarının altta kalmaması gerek.
    Bunun için de "#menu > li {" içerisine 'z-index: 99999' gibi bir ekleme yapın. (50. satır)

Hocam malesef olmadı.
    #content > ul > li{ position:relative; background:url(../images/bg_content.png) repeat; width:100%; overflow:hidden}

burda block diye bi özellik yazmıyor ben manuel olarak ekledim ama olmadı yinede.

header ı en fazla 120 ye cekebıldım dedıgın ayarı yaptım alt menu ıcın ama 2 tabanda beyaz renk oldugu ıcın cok kotu durdu 220den 120ye cektım. yardımın ıcın cok sagolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsr1903 -- 23 Ağustos 2012; 1:16:44 >

• Hocam bide şöyle bişey var ki bu site local de çok güzel çalışıyor hiç bi sorunu yok ama hostinge upload edince böyle oluyor. yani benim aklıma css probleminden çok tarayıcılarla ilgili bi sıkıntı olduğu geliyor. ne diyorsun?
  • Site değişmiş sanırım.

Ben Chrome ile display özelliğini table olarak değiştirdiğimde düzelmişti.
    display:block özelliği jquery ile verilmiş gibiydi.

index içinde ya da index'e import edilen bölümlerden birinde (header, footer, content gibi) şuna benzer bir satır olmalı:
    $ (content ul li).css(display, block)

"block" özelliğini "table" olarak değiştirin.

Sunucuya atınca düzgün çalışmaması dosya yollarının yanlış verilmesinden kaynaklanır.
    Lokalde diskten okutuyorsunuz. "C:/www/site/css/style.css" gibi bir yol sunucuda tanınmaz.
    Aynı şekilde jquery, font gibi dosyaların yollarında da dikkat etmeniz gerek.

- <link href, <link rel, @import, <script src - gibi satırları bir kez daha gözden geçirin.
  • Sorunu çözdüm hocam. Her menü için <div style="height:**px;"> komutu ekledim manuel olarak ayarladım sayfa boyularını şuan da düzgün çalışıyor. Yardımların için çok sağolasın emeğine sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.