Şimdi Ara

Sitenin farklı ekran çözünürlüklerini desteklemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 22" ekranlarda iyi görünmesini düşündüğüm için 1600*1200'lük bir site tasarlamaya başladım ama sitemin 15" ekranlarda ve 800*600 px de dahi ortalı ve sağa sola çekiştirmeden görünmesini istiyorum.
    Bir süredir araştırmama rağmen tam bu konuda bir cevap bulamadım.
    önerilerden birisi sitenin tüm ekran görüntülerine göre kopyalarını oluşturmak sanırım. diyelim ki 1600*1200 olan sitemi 1024*780 ve 800*600 boyutlarına küçüklüp kopyaladım. Peki tüm bunları birbirlerine nasıl bağlarım tek bir images dosyası içine mi kaydetmem lazım ve scripti nasıl olacak.
    yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekam -- 2 Nisan 2011; 13:38:35 >

• eğer her tarayıcıda aynı görünsün istiyorsam % yada em hesabına uyacaksın.
  • Keşke biraz daha açıklasaydın. Pek anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekam

22" ekranlarda iyi görünmesini düşündüğüm için 1600*1200'lük bir site tasarlamaya başladım ama sitemin 15" ekranlarda ve 800*600 px de dahi ortalı ve sağa sola çekiştirmeden görünmesini istiyorum.
    Bir süredir araştırmama rağmen tam bu konuda bir cevap bulamadım.
    önerilerden birisi sitenin tüm ekran görüntülerine göre kopyalarını oluşturmak sanırım. diyelim ki 1600*1200 olan sitemi 1024*780 ve 800*600 boyutlarına küçüklüp kopyaladım. Peki tüm bunları birbirlerine nasıl bağlarım tek bir images dosyası içine mi kaydetmem lazım ve scripti nasıl olacak.
    yardımcı olursanız sevinirim

Sitelerin her ekranda düzgün gözkmesi imkansızdır. Eğer tasarımınız bu forum gibi ekrana yayılan bir sayfa olucaksa uzunluk olarak % li değerler kullanmalısınız. Ama sabit değer kullanıcaksanız tasarımınız maximum 960px genişliğinde olmalıdır. Sizin bahsettiğiniz ölçülerde bir tasarım standart dışı bir tasarımdır ve farkına vardığınız gibi farklı çöznrlüklerde yatay kaydırma çubukları çıkartır.

• cevanı buldum. Bilginin paylaşılması adına yazıyorum

CSSTURK sitesinde Ümit adlı arkadaş bunu nasıl yapabileceğimizi yazdı.

Bence en küçük çözünürlüğe göre tasarımını oluşturmayı düşünseydin daha iyi olurdu. Daha sonra ziyaretçilerinin ekran çözünürlüklerine göre siteni yapılandırabilirdin. Ancak, senin yapmak istediğini uygulayan birçok site mevcut ve çoğu da bu konu da iyi. Daha önceleri "Resolution Redirect" kullanılıyordu ama şu an için CSS ile daha iyi sonuçlar alınıyor. CSS ile bunu nasıl yapabileceğine dair araştırmalar yaparsan senin için daha kısa ve iyi çözüm olur diye düşünüyorum.

Google'da "Resolution Redirect" veya "Ekran Çözünürlüğüne Göre" 'Yönlendirme' 'Ortalama' olarak arama yapabilirsin.
    Dynamicdrive 'ınhttp://www.dynamicdrive.com/dynamicindex9/info3.htm'da vermiş olduğu script'i inceleyebilirsin.
    Fatih Hayrioğlu'nun derslerine göz atabilirsin.

Ümite ve burada yanıt veren arkadaşlara teşekkür ederim

• bilginin paylaşılması adına yazıyorum ümit adlı kullanıcı soruma başka bir sitede yanıt verdi
    http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?p=270660#post270660
    yanıt veren herkese teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.