merhaba iyi akşamlar. aklıma takılan bir soru var buna yanıt verirseniz çok memnun olurum. baştan söyleyeyim de linç etmeyin, hiç bilgim yok bu konularda.
bir heves ettim hem gelecekte iş hayatımda daha iyi olur, hem de güzel resmi bir e posta adresim olur amacım. mesela iletisim@adsoyad.com diye bir mail sahibi olmayı istiyorum. :)
aşamaları biliyorum domain aldım diyelim 10 dolara (attım kafadan). sonra bunu yandexin kurum mail servisine taşıdım. mail sunucuları artık yandexte oluyor sanırsam. mail adresi oluşturdum yandexten buna ulaşabiliyorum her şey kusursuz. ama hala sorumu sormadım, sorumsa şu: diyelim ki ben bu alan adını sadece 1 yıllık aldım ve süresi doldu. ben her şeyi yandexe aktardığım için süresi dolduktan sonra hala kullanmaya devam edebilir miyim? yoksa tekrar satın almam mı gerekir ömrüm boyunca? adsoyad.com çok spesifik bir alan adı olduğundan (ve ismim de biraz uzun :D) benden sonra alan olmaz diye düşünüyorum. gerçi belli olmaz bu. :) sorum dediğim gibi süresi dolsa bile kullanabilir miyim?
teşekkür ederim. iyi forumlar.
Merhaba, Süresi dolunca kullanamazsınız rağbet görürse domain pazarına düşer alanadınız ile kullandığınız mailleri kullanamazsınız herşeyden ötesi bu yıl ali@ali.com şeklinde açtığınız mailler ile önemli üyelikler oluşturdunuz seneye yenileme yapmadınız diye bir senaryo uyduralım 2. sene sizin adınıza olan domaini ben kaydedip aynı maili ben kullanabilirim buda sizin tüm hesaplarınıza erişmiş olduğum anlamına gelir.
Mail için alacaksanız biraz uzun soluklu kullanmayı düşünmek zorundasınız.