Şimdi Ara

sithler kötü mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sithler kötü mü?
  • Bana göre Jedilar kötüdür(İzleyenler anlar).
  •  sithler kötü mü?

• Aslında filmler dışında hikayenin sürdürüldüğü diğer star wars genişletilmiş evren derlemelerinde (aslında expanded universe resmi kabul görenidir, sizin filmlerde izlediğiniz kısımları sadece olayların bi kısmıdır; esasında google ve biraz ingilizce bilen meraklılarınız araştırıp ilginç detaylarda yakalayabilir; [kısaca expanded universe,genişletilmiş evren, bütün star wars filmleri, kitapları, çizgi romanları, ve kısa hikayeleri de içine alan ve devam ettirilen hikayenin özüdür, ayrıca baknız: Lucas ve Lucas film]) bu konuya pek çok kez vurgu yapılmıştır.... (expanded universe özetlemek gerekirse, old republic; star wars filmlerinin geçtiği dönem; ve sonrası anlatılır)

Şimdi özetlemek gerekirse, ister mitolojik etkenlerden; isterse de teolojik vurgular üzerinden geliştiği ortaya atılsada; Star wars evreninin temelini oluşturan "Force" (yani güç) tıpkı ying-yang (90'ları sallayan o kolyeleri hatırlayın içinde siyah bir noktanın olduğu beyaz kısım, ve zıt şekilde diğer kısım; neyse konuyu saptırmayalım) felsefesinde olduğu gibi iki kutupa ayrılmış durumda...

Dark side, yani sithlerin savunduğu taraf "kötü" olarak anlamlandırılsada, burda kötüye yüklenen anlam önemli... Örneğin bir sith Lordun ve apprenticein herhangi bir masumu ve ya koskoca bir gezegeni yok etmesi onun kötüye yorulan bir özelliği gibi karşılansada, aynı zamanda bir jedi'ın insanı zayıflıkları tatması; sevdiklerini kaybetmekten korkması veya anakin'in yaşadığı gibi, bir sith lordundan aldığı öğtütleri dinlemesi de bu kötünün anlamı içine girebilir... Kısaca insanı yönlerde bu kısmın içindedir... Güçün light sideını kullananların dark side dan korkmasının en büyük sebeblerinden biri, dark side'ın bilinmezliğidir ayrıca...

Light side, gücün temelde sadece diğerlerine fayda amacıyla kullanılmasını öğütler, fakat bazı noktalarda çeliştiği de olur. Örneğin light side da bir kaç jedi, sırf kötü olmaktan korktukları için light side da kalırken, bazıları durumun farkındalığını bilir ve buna göre davranır...expanded universe bu konuda önemli, örneğin fimlerden yüzyıllar sonra, jedi academy tekrar kurulana kadar olan olaylar buna da benzer.

Fazla da detay vermek istemedim fakat, ben elimden geldiği kadar takip eden biri olarak aslında dark side'ın da mutlak kötülüğü diye (en azından) bişeyden bahsetmek yanlış olur diye düşünüyorum... Siz yine de "gülücüğe odaklan" modunda, filmlerde verilene odaklanın, esasında doğrusu da odur, dark side kötü light side iyidir. ;)

• Hepimiz Sith'iz!!!
  • sithler iyiydi de çevresi kötüydü
  • REVENGE OF THE SHIT
  • dün son bölüm vardı ya anakin tüm küçük jediları katletti. Ne kötüülük varmış be içinde o yüzden anakine değilde obi wana çok üzüldüm ya aslında anakinede üzüldüm çokkızda öldü ne acıklı bölümdü ya tüm jediler öldü.ne biçim filmdir insanı bağlıyor kendine. Bide şimdi yeniler bitti ya eski swleri izlerken bir hayal kırıklığı olur mu hani sonuçta eski filmler onun dışında çok sevdim sw yi.
  • kpssss olayına bayıldım
  • Hadi şimdi gidin ve bir ışın kılıcı daha alın
  •  sithler kötü mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: N. Flamel

sithler kötü mü?

kpssss do u want cookie
  • sithler büyü yapmak isteyen masum büyücülerdir,george lucas'un yanlış anlayışı sonucu,darkside olarak kaldılar,padowan'lar kötüdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XXS -- 8 Şubat 2010; 10:37:33 >
  • Dart Vader olurkenki ironi müthişti yaaw: Padme nasıl iyimi diye soruyor; palpatin de "sanırım öfkene yenik düşüp Onu da öldürdün diyor; herşeyi Padme'yi kurtarmak için yapmışken
  • bişi dicem şimdi 6. filmin sonuna doğru luke un yanına obi wan ve anakin geliyor ya anakin ilk üç filmde oynuyan anakin o dönemde kaç yaşında bu adam ya allah aşkına açıklayın çıldırcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tenth Doctor -- 8 Şubat 2010; 11:21:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr LoneLy

bişi dicem şimdi 6. filmin sonuna doğru luke un yanına obi wan ve anakin geliyor ya anakin ilk üç filmde oynuyan anakin o dönemde kaç yaşında bu adam ya allah aşkına açıklayın çıldırcam

bu soru benim de aklıma dün çok takıldı
  • quote:

bişi dicem şimdi 6. filmin sonuna doğru luke un yanına obi wan ve anakin geliyor ya anakin ilk üç filmde oynuyan anakin o dönemde kaç yaşında bu adam ya allah aşkına açıklayın çıldırcam

Montajlı versiyon o.
  • benzeyen birilerini buluyorlar arkadaşım kamera arkasını izlemek isteyen varsa linki burada ama izlemenizi tavsiye etmem filmin bütün etkileyiciliği kaçar

http://sw.cnbce.com/VideoGaleri.aspx#2-0
  • quote:

Yeni dvdlerde orayı montajlayıp Alec Guinness'in yerine Hayden Christiensen'i koymuşlar ki burda büyük bir saygısızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyükseltürk -- 8 Şubat 2010; 15:23:28 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.