Şimdi Ara

Sıva altı ethernet priz önerileri ve diğer tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
9.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim amcaoğlum kat karşılığı arsasını muteahhite verdi insaat kara bina bitmek uzere bir sure sonra elektrik uydu telefon vs hatlar cekilecek . sozlesme yapilirken ben amcaoğluna sozlesmeye her odaya ethernet hattı da cekilecek diye ekle demistim vs bunda sorun yok gecen gun muteahhite kablolar cekilirken ethernet adsl cat5 kablo unutulmasin diyince ben internet etherneti pek bilmiyorum elektrik hatlari vs kablolama yapildiginda sirket gelince ben sizi gorusturecegim nasil nereye kablo isterseniz cat5 cat 6 soyleyin hepsini yaptiririm sorun yok dedi simdi soruma geliyorum bu kadar aciklamadan sonra :)
    biz dairelerimizde modemi salona koymayi dusunuyoruz bu nedenle modemi salona bagladiktan sonra 4 portlu modemden lan dan bir kabloyu duvardaki ethernet prizine taktigimizda diger odalarda ethernet prizinden adsl gelmis olacak degil mi istedigimiz sistem bu her odada internet olsun wireless ti cekti cekmedi derdi olmasin simdi kablolari cekmeye geldiklerinde biz bu istegimizi nasil anlatacagiz her odada adsl cat 6 kablo cekilecek duvardada uydu - telefon ve ethernet prizi olacak bu kadar soylememiz yeter mi ? yoksa modemi salona koyacagiz ethernet burdan dagitilacak dememiz mi gerekir ?
    yanlis kablolama yapmasinlar :)
    birde hem uydu (sat ) hem telefon hem ethernet in hemde bir elektrik prizinin oldugu boyle kompakt bir duvar prizi var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2001
    biz dairelerimizde modemi salona koymayi dusunuyoruz bu nedenle modemi salona bagladiktan sonra 4 portlu modemden lan dan bir kabloyu duvardaki ethernet prizine taktigimizda diger odalarda ethernet prizinden adsl gelmis olacak degil mi istedigimiz sistem bu her odada internet olsun wireless ti cekti cekmedi derdi olmasin simdi kablolari cekmeye geldiklerinde biz bu istegimizi nasil anlatacagiz her odada adsl cat 6 kablo cekilecek duvardada uydu - telefon ve ethernet prizi olacak bu kadar soylememiz yeter mi ? yoksa modemi salona koyacagiz ethernet burdan dagitilacak dememiz mi gerekir ?
    yanlis kablolama yapmasinlar :)

Merhaba,
    Duvar içine döşenecek ethernet hattı ile basitce internet dağıtımı yapamazsınız. Dağıtım için bir switch kullanmanız gerekmektedir. Bu nedenle odalara dağıtılıcak ethernet kablolarının hepsinin bir noktada toplanması gerekmektedir. Mesela modemi koyacağınız yerde bu kabloları toplayabilir ve switche takabilirsiniz. Ancak salonda o kadar kablo ve cihazlar ortada kalabalıklık oluşturacaktır. Bu nedenle modemi, kabloları vs. kıyıda köşede ortalıkta görünmeyen bir yerde toplamakta fayda var.

• hocam modemin disinda ayri bir switch daha mi kullanmak gerekecek bu switch icin bir link verebilir misiniz ?
    o zaman modemi kucuk bir oda ya da hol de giriste bir yere koymak daha mantikli sizin dediginiz gibi ? ben etherneti dagitmayi normal telefon hattı gibi sandim her odada bir ethernet prizi ve olay tamamdir diye :) o zaman modemin baglanacagi yerde bir de switch olacak ordan baslayacak dagitim islemi biz modemin bagli oldugu yerin disinda aslinda 3 yerde daha ethernet olsun istiyoruz o zaman nasil bir switch almamiz gerekecek ? bu arada modem airties rt 211 buna uygun nasil bir switch gerekecek ?
    teşekkürler .
  • Kullanmış olduğunuz modemde 4 port ethernet switch mevcuttur. Dolayısı ile eğer evde sadece 4 noktada kablo üzerinden internet dağıtımı yetecek ise mevcut modemdeki 4 port ethernet switch sizin için yitirli olacaktır. Dolayısı ile switch almanıza gerek kalmayacaktır. Ama siz yinede alt yapıyı switch takacakmış gibi ayarlayın.
    Switchler zaten görece ucuz cihazlardır ve 8 port için 12 TL civarından başlar.
    http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?CategoryId=121&sc=8
    Bu linkte örnekler mevcut.
    Modemi/switchi koyacağınız yere birkaç adet elektrik prizi yaptırın.
    Hatta imkan varsa ileride lazım olabilir düşüncesi ile cihazın konacağı yere daire dışından boş bir kablo kanalı çektirin.

• hocam şimdi benim sormak istediğim ister modemden kullanayım ister switchten bu ethernet kurulumunu baslatacagim yerden mesela evin hol girisinde bu ilk yerde diger odalara giden ethernetler icin mesela 3 odaya daha ethernet gidecek bu ilk yerde holde butun kablolar duvarda icerde kalsa dahi yine de bu 3 adet rj45 soketli kablo disarda kalacak degil mi modeme ya da switche giris olacak diye ? bunu uygulamada mesela 3 adet rj45 icin uclu bir priz varsa uclari buna baglansa bende modemden ya da switchten kısa 3 adet lan kabloyla baglanti saglasam ya da boyle mi olacak burasini tam anlayamadim cahilligimi bagislayin su data ethernetten pek anlamiyoruz :)
    teşekkürler.
  • "Hatta imkan varsa ileride lazım olabilir düşüncesi ile cihazın konacağı yere daire dışından boş bir kablo kanalı çektirin."

hocam bu ne için gerekli olabilir ?
    saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Gelecegi dusunerek hareket ederseniz mantıklı olur ornegin kapıyada kucuk bir kamera lcd ile guvenligi attırabilirsin ve kapı calınca evin herhangi bir yerindeki tv veya bilgisayardan geleni gorebilirsiniz.Tv izlerken kim geldi diye dusunmeye son verebilirsiniz.

SAYGILARLA

bu kamera icin nasil bir kablo cekilmesi gerekir salondaki tv icin ya da oturma odasindaki pc icin pcden evdeki tv den kamerayi nasil gorecegiz :)
  • quote:

"Hatta imkan varsa ileride lazım olabilir düşüncesi ile cihazın konacağı yere daire dışından boş bir kablo kanalı çektirin."
    hocam bu ne için gerekli olabilir ?

Şu an için evlerin genelinde internet için ADSL kullanılmaktadır. Teknoloji sürekli gelişmekte ve yeni teknolojiler farklı alt yapı gerektirmektedir. Mesela superonine firmasının satışını yaptığı fiberinternet. Fiberinternet olayında internet dağıtımı firmanın bina girişindeki cihazından evlere ethernet kablosu ile yapılmaktadır. Eğer alt yapı buna uygun olursa yani bina bodrumundan daireye ileride kullanılmak için bir boru çeklirse firma oralara da bu hizmeti götürdüğünde kır-dök işlemi olmadan kanal içinden kablo geçirilebilir. Mesela benim kullandığım evde alt yapı buna uygun değildi ve ancak havalandırma boşluğundan ve duvarı delerek eve internet alabildim. Hatta şunu yapabilirsiniz: her bi daireden bodruma ayrı ayrı kanal çekmek yerine bodrumdan geniş bir kanal katlara döşenir ve her bir daireden bu kanala borular bağlanabilir.

Odalardan ana merkez olarak yapacağınız yere ethernet kabloları gelecek ve burada oda sayısı kadar kablo birikecektir. Ve bu her bir kablo kullanacağınız modem veya switche bağlanacaktır. Dolayısı ile ister istemez ortalıkta bir kablo yığıntısı olacaktır. Bu kötü görüntüyü örtmek için benim önerim şudur: Evde ücra bir yerde mesela çalışma odası varsa onun bir kenarında duvarda mesela 50*50 cm'lik bir niş yapın. Ethernet kablolarını vs. bu noktada toplayın yani odalardan gelen hatlar bu noktada toplansın. Sonra buraya kapaklı bir dolap yaparsınız ve modemi vs. de buraya kayarsınız. Dolayısı ile kablolar vs. duvarda gizlenmiş olur.

• hocam su an bina kara bina halinde o yuzden işleri yapmak kolay dediginiz boş bir kablo kanalı cektirecegiz.
    fakat su modem işinde benim düşüncem daireye girer girmez holde gömme portmanto olacak dolabin icinde modemi koymayi dusunuyorum ama ben duvar icinde butun kablolar cekildikten sonra iki adet cat6 girisi olan prizden 2 adet duvara sıva ustu koyalim diyorum yani modemi koyacagimiz yere denk gelen duvarda 2 priz sayesinde 4 adet rj45 girisi olmus olacak duvarda modemi de oraya koyduktan sonra 4 adet kısa standart ethernet kabloyu modemden duvardaki prizlere taktigimda bu 4 kabloyu 4 yerede ethernet gitmis olur degil mi ? yani bu baslangic yerinden 4 adet kablo diger odalara dagilmis olacak bu bu baslangic yerindede butun kablolar duvarda gizlenince sadece duvarda iki adet prizle dekoratif olarak da guzel bir sekilde bitirmis oluruz diye dusunuyorum teoride bu uygun mudur hocam bu son şekil ?

saygılar.
  • Dediğiniz bağlantı şeklini yapabilirsiniz. Teknik olarak bir sıkıntı yoktur. Yani her odadan gelen kabloları ethernet prizlerinde sonlandırabilir ve modem/switchten etheret prizine kısa bir ethernet kablo linki yapabilrsiniz. Ama mutfak vs. dahil tüm odalardan bu noktaya hat çekin, gün gelir lazım olur.
    Aşağıda resmini eklediğim tarzda duvara ethernet prizi monte edebilirsiniz.

http://img830.imageshack.us/img830/5206/resim1va.jpg

Sıva altı ethernet priz önerileri ve diğer tavsiyeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 5 Ocak 2011; 12:33:04 >

• evet hocam şimdi tam istediğimiz gibi bir sistem oldu hole bu resimdeki gibi iki priz yan yana olacak bir tane de elektrik prizi modem icin burdan 4 yere de internet gitmis olacak. hocam yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

simdi son bir sorum daha var :)
    bu birinci dairede birinci katta boyle bir sistem kurduk modemi de bu birinci kata yerlestirdik ve odalara internet gidiyor buraya kadar tamam.
    simdi ikinci katta da aynı sistem olacak holde yine bu iki prizden yan yana ve bir elektrik prizi olacak simdi ikinci kata bir 4 portlu access point koysak tp linkin 40 -50 liralık access pointlerinden elektrigi bagladik access pointte internet geldi notebookla vs test ettik sonra access pointten 4 kablo ile prize bagladik ikinci katta da bütün bu 4 yere interneti dagitabilir miyiz yani asagidan 1.kattaki wireless modemden gelen sinyali 2.kata access pointe alip burdan da ikinci kattaki bütün odalara internet verebilir miyim ?

teşekkürler.

• quote:

simdi ikinci katta da aynı sistem olacak holde yine bu iki prizden yan yana ve bir elektrik prizi olacak simdi ikinci kata bir 4 portlu access point koysak tp linkin 40 -50 liralık access pointlerinden elektrigi bagladik access pointte internet geldi notebookla vs test ettik sonra access pointten 4 kablo ile prize bagladik ikinci katta da bütün bu 4 yere interneti dagitabilir miyiz yani asagidan 1.kattaki wireless modemden gelen sinyali 2.kata access pointe alip burdan da ikinci kattaki bütün odalara internet verebilir miyim ?

Bu şekilde bir bağlantı mümkündür. TP-Link WR543 modeli var, bu bir router olup AP client router özelliği vardır. Bu özellik sayesinde kablosuz olarak aldığı internet bağlantısını 4 ethernet portundan dağıtabilmektedir.
  • çok teşekkürler. dediğiniz access pointe bakacağım.
    saygılar.
  • Rica ederim. Kolay gelsin...
  • TP-LINK TL-WR741ND İLE UYDU ALICISNA İNTERNET CEKMEK İSTİYORUM KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞ VARMI

ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER
  • TP-LINK TL-WR741ND cihazında client router özelliği yok. Dolayısı ile sanırım bu cihazla istediğinizi yapamazsınız. Ama TP-Link WR543 ile mümkün.
  • ethernet işini hallettik birde daire kapısına bir guvenlik taktirmayi dusunuyorum ileride o zaman simdi kapıda bir kablo borusu salona kadar gelsin istiyorum ileride guvenlik kamerasi taktirdigimda bu kablo kanalindan kapidan salona kadar kabloyu getirebilirim degil mi salonda lcd den karasal giristen kamerayi gormek istiyorum olur degil mi ?
    teşekkürler.
  • Biraz daha ilerisini düşünüp kapıdan modemin olduğu yere ethernet hattı çekin. Olaki analog kamera yerine IP kamera kullanmak istersiniz.
    Tabiki kapı girişinden TV'nin olduğu yere hat çekmekte fayda var. Basit bir analog (kompozit çıkışlı) kamerayı TV'nin analog (SCART vs.) girişinden bağlayıp görüntü alabilirsin.
  • aslında su kablosuz ip kamera fiyatlari ne kadar ? ve calisma presipleri nasıl bu kablosuz ip cameralarin ? mesela hic kablo vs cekmeden kapi onune bir ip kamera ile lcd den bunu gorme imkanim var mi acaba ?
    saygılar.
  • Kablosuz IP kamera da kullanılabilir ama ağ ortamında ne kadar çok kablosuz iletişim o kadar çok sorun çıkma ihtimali demektir. Ayrıca kablosuz IP kamera için zaten elektrik tesisatı gerekecek. Toplam maliyet çok daha yüksek olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.