Şimdi Ara

Sıva altı ethernet priz önerileri ve diğer tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
9.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evi komple tadilata sokuyoruz. Ev 91 yapımı 150 m2 bir ev. 4+1.

İşte duvarlar,yerler vs derken komple yenilenecek.

Bu esnada odalara ethernet prizi koyayım diyorum. Modemin bulunduğu yerden odalara gitsin.

Kablosuz her zaman en iyi alternatif ama hazır yıkılmışken ortalık duvarın içine kabloyu gömmek iyi bir fikir gibi sanki...

Home Plus sayesinde elektrik hattı üzerinden de taşıyabilirim ama ne olur ne olmaz kabloda dursun kenarda

Şimdi toplamda 3 yere koyacağım. 2 odaya PC'ler için, 1 odaya'da uydu alıcısı için.

Mecburen 3 kablo çıkacak sanırım modemden. Peki bu sıva altı ethernet prizlerinden nerede bulurum? Ve onlara bağlantı nasıl oluyor? Bimel'de falan var ama arka tarafını göremedim ürünlerin...

İkinci sorum ise ev eski olduğu için telefon hattı sadece 1 yerde. Oda modemin değişik noktalara konmasını güçleştiriyor.

Merak ettiğim, şu an hat splitter ile telefon ve modeme dağılıyor. Paralel şekilde diğer odalara telefon hattı koysam, internette sıkıntı olur mu?

Yeni evlerde malum her oda da telefon oluyor. Ama o halde splitter ne görev görüyor? Anlam veremedim. Çünkü bir nevi paralel olmuş oluyor ve sanırım bu ADSL'de sıkıntı yaratan birşey idi?

Ekleme: Diğer odalara da telefon hattı çekersem şayet, taktığım her telefonu splitter ile birlikte kullanırsam sorun kalmıyor sanırım araştırdığım kadarıyla.. Öyle mi acaba?

• Splitter ses ile veri akışını birbirinden ayırıyor ondan dolayı modemden önce koyman gerekiyor splitter denen olayı...

Paralel bağlama olayını splitter'dan sonra koy yoksa bir işe yaramıyor. Şöyle diyelim dışarıdan gelen telefon kablosunu ilk önce splitter'a tak sonra modeme gitsin birisi sonra telefon olayını paralel olarak hallet. Ben ailemle yaşayamıyorum ama geçen yaz gittiğimde net bağlamıştım ve bu olay yüzünden annemden sürekli azar işitiyorum moden açıkkan anam telefonla düzgünce konuşamıyor hat çok karıncalı oluyor ve internet bağlantısı düzgün çalışmıyor.

Neyse aile işlerini bırakalım senin bahsettiğin sıva altı ethernet prizlerini normal ethernet prizleri gibi çakıyorsun bi farkı yok
    http://www.somut.net/tag/video-ders-kablo-ag-ethernet-pensesi-kullanimi bak burada videoları falan var... Eğer çok bilgin yoksa fazla uğraşma bunlarla kabloları falan her şeyi ölç biç bilgisayarcıya test ettirerek çaktır.

Herhalde sorularını ayrı ayrı olmasada toplu olarak yanıtladım... Birde eğer modemin eğer tek port destekliyorsa bir tane de switch al hub'la falan uğraşma kabloları switch'ten çıkar sonra switch'i modeme bağla.

kolay gelsin...

• Teşekkürler.

Modemin zaten 4 portlu.

Ethernetti, uyduydu herşeyi tüm odalara hazır taşıyayım diyorum ortalık kalkmışken.
  • Güncel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven
    Evi komple tadilata sokuyoruz. Ev 91 yapımı 150 m2 bir ev. 4+1.
    İşte duvarlar,yerler vs derken komple yenilenecek.

Merhaba,
    Evinizin altyapısında yenilemeler yapılacağına göre bu konuda bazı tavsiyelerde bulunmak isterim.
    Her odaya mutlaka ethernet, telefon, uydu TV hattını mutlaka çektirin.
    Mutlaka gurup prizler kullanın.
    Elektrik prizleri olabildiğince fazla olsun. Mesela guruplandırdığınız bir noktada 5-6 adet priz olsun. Aksi durumda çok sayıda cihaz bağlandığında ilave priz ihtiyacı kaçınılmaz olur.
    Evde pek kullanılmayan bir alan varsa (kiler vs. gibi) telefon dağılımını ve ethernet dağılımını bu noktadan başlatabilirsiniz. Bu sayede ortalıkta kablo vs. kalabalıklığı olmaz. İhtiyaç varsa dağılım noktasına bir switch koyarsınız ve ethernet dağılımını bu switch ile yapabilirsiniz. Sürekli çalışma odası olarak kullanılacak bir oda varsa o odayıda dağıtım noktası olarak dizayn edebilirsiniz. Alt yapıyı yapaken bunları planlamaz iseniz hem sorun çıkma ihtimali hemde ortalıkta kablo kargaşası kaçınılmazdır.
    Dışarıdan gelen telefon hattını dağıtım noktasına taşıyın ve buraya spliter yerleştirin. Spliter sonrasında diğer odalara dağıtın.
    Ethernet ve telefon kablosunu aynı kanal içinden taşıyabilirsiniz ve tek prizde hem ethernet hem telefon çıkışı alabilirsiniz.
    Evdeki altyapı durumu nedir bilmiyorum ama internet vs. için dışarıdan gelecek ethernet veya fiber kablo hattı için dağıtım odasından dışarıya çıkış kanalı döşemenizi öneririm.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 16 Eylül 2010; 22:59:46 >

• Teşekkürler.

TEKZEN'de gördüm uygun prizlerden Hem uydu hem ethernet için olanlardan.

Olabildiğince fazla sayıda priz yapmayı düşünüyorum.
  • Yaz başında bende sizin gibi evimi baştan aşşağı yeniledim ve söyle bir yol izledim.

Girişdeki portmantonun en alt rafına modemi koydum ve bu noktadan başlayarak zemine gömülü vaziyette 3 odaya telefon ve ethernet kablolarını çektim. Büyük yapı marketlerde çok güzel körüklü 3-4 cm çapında kablo hortumları var. İçerisinden 5-6 adet kabloyu çok rahat geçirebiliyorsunuz. Ufak bir tavsiye, yere veya duvara döşediğiniz kanalın üzerini kapatmadan önce mutlaka kabloyu içeri sonuna kadar sürüp deneyin.

Priz olarak schneider marka kullandım ama seneye değiştiricem hepsini hiç memnun değilim. Viko'ya iyi diyorlar ama başka tavsiyesi olan varsa bende memnun olurum. @ramazanyalcin'ın da dediği gibi ethernet ve telefonun aynı prizde bulunduğu grup prizlerden tavsiye ederim ve 3-5 adet yan yana prizi tek bir priz çerçeve ile kullanabilirsin. Yine yapı marketlerde kolayca bulabilirsin.

Özellikle en çok bilgisayarı kullanacağın odaya 2 adet ethernet hattı çekmeni öneririm. Kullandığında bir problem olursa ilerde yedeğini kullanırsın.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler.

Ek olarak CAT5 yerine CAT6 kullansam, ne gibi olumlu-olumsuz yönleri olur acaba?
  • CAT6 1GBITe kadar aktarıma izin verir.Geleceği düşünerek CAT6 kullanmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca sisteme kablosuz dahil ederseniz iki AP ile daha sağlam olur.
  • CAT6 yaparsam, uydu cihazında yada VoIP cihazında sorun çıkmaz değil mi? Şu an CAT5 kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Teşekkürler.

Ek olarak CAT5 yerine CAT6 kullansam, ne gibi olumlu-olumsuz yönleri olur acaba?

cat6 kullanırsanız fiyatı haricinde olumsuzluğu olmaz. odadan odaya gigabit hızında veri transferi yapabilirsiniz tabiki kullanıcağınız switch te gigabit olmak şartıyla.
  • Yani aynı şartlarda CAT6'yı CAT5 gibi kullanacağım. Uygun ekipmanlarla CAT6'nın tüm nimetlerinden yararlanacağım, öyle mi?

Farkları neler peki fiziksek olarak? Daha mı kalın, daha mı fazla tel içeriyor?
  • Fiziksel pek bir farkı yok belki daha kalın olabilir.
  • Anladım. O halde dizilim,çakılması vb. hep aynı CAT5 ile öyle mi?
  • Karar size kalmış CAT5 veya CAT6 konusunda.Ama yine söyliyim sisteme kablosuz eklemenizi tavsiye ederim.
  • Her odaya etherneti çektikten sonra AP işi kolay. Dilediğim yerden başlatırım kablosuz olayını,ki modemim zaten wireless.

Bauhaus'da falan baktım,Viko'nun her türlü prizi var ama kablo neresine, nasıl takılıyor anlamadım :)
  • Merhaba sana sole guzel bir plan yapalım madem baslıyorsun hiç olmazsa yardımımız olsun benim isim bu teknolojik altyapı sıfırdan sistem kurma oyuzden nerde sorun cıkar nerde cıkmaz sana bi yol cizeyim.

Oncelikle bir merkez nokta sec evin bir yerinde bir cok kablonun burda toplanacıgını hesap ederek yap bunu.

Bu merkezden her odana yatak odasıda dahil istersen tuvalet ve banyoda olabilir sana kalmıs.

Cat topraklı 6 kablo al bu kobloyu alınca anlarsın daha kalındır için soyarsan dıstan ice dogru 1 plastik kaplama dıs ceper 2 alimunyum folyo 3 seffaf pudralı kagıt 8 cift data kablosu bir toprak kablosu ve en ortada + seklinde plastik ayrac gorursun. Alt yapı için data hattı cekiyorsanız cat6 kacınılmazdır.

Her odaya yine 3 ciftli yada en az 2 ciftli telefon kablosu cektirin

Her odaya aynı sekilde uydu kablosu cektirin burda onemli nokta kaliteli kablo almanızdır mertesi 1 tl ye olan da var 10 tl olanda ne kadar kaliteli kablo alırsanız okadar net goruntu alırsınız burda masraftan kacınmayın altyapı saglam tutun

Her odaya Tercihe baglı evinize guvenlik sitemi kurmak isterseniz kamera vs için 2+1 cctv kablosu cektirin bulunsun ilerde lazım olabilir.

Her odaya ses kablosu da cektirebilirsiniz kapalı devre ses sistemi yapabilirsiniz.

Bence kesin olması gereken ama yine tercihe kalmıs bir olay ups hattı için kablo cektirin merkezden odalara 1 adet ttr elektrik kablosu olarak alınabilir 3x1-1,5 gibi

Priz grubları vikodan sasmayın ethernet prizlerini topraklı alın ve gruplanmıs halde olan 4lu modeller var onlardan tercih edin etherneti iki girisli alırsanız birisini cıkartıp yerine telefon modulunu takabilirsiniz boylece yerden kazanırsınız.Biraz pahalıdır ama olsun.Uydu prizleri içinde aynı sekilde viko tercih edin 2 girisli yada 3 girisli olan modeller mevcut.Ups prizleride aynı sekilde viko olsun ortasında bir demir cıkar toprak için pc fislerine bakarsanız ortasında bi delik vardır oraya girer.

Simdi sekilde butun odalara giden ethernet telefon uydu ups istege baglı ses ve cctv kablolarınız oldu.merkeze koyacagınız bir ups onemli cihazlarınızı eliktirik problemlerinden korur ve merkezi bi yapı sunar size boylece her odayada telefon hattı getirmis olursunuz.

Lutfen baglantıları yaparkende ethernetler için shilded uc kullanınki topraklamanın bi mantıgı olsun profesyonel birine yaptırırsanız duzgunce baglar sizin için.

SAYGILARLA

• İlginiz için teşekkürler.

1 haftaya başlayacağız banyo tarafından işe. Altyapı da artık dediğinize benzer birşey olacak.
  • Gelecegi dusunerek hareket ederseniz mantıklı olur ornegin kapıyada kucuk bir kamera lcd ile guvenligi attırabilirsin ve kapı calınca evin herhangi bir yerindeki tv veya bilgisayardan geleni gorebilirsiniz.Tv izlerken kim geldi diye dusunmeye son verebilirsiniz.

SAYGILARLA
  • Evet,mantıklı olabilir.

Varsa değişik düşünceler alabilirim böyle :)

Şimdi yapılacaklar:

Elektrik prizleri çoğaltılacak, ethernet prizleri yapılacak, uydu prizleri yapılacak, telefon prizleri çoğaltılacak...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.