Şimdi Ara

Sıva çatlağı mı yoksa kolon çatlağı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
47
Cevap
4
Favori
44.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

O kadarda çıkmaz, sizde salladınız yani. C10 bir betonun üzerine standart bir 5 kat apartman dikme ihtimaliniz yok. Zaten bu betonlar ile yapılan apartmanların temelden önce balkonları ve konsol çıkmaları yıkılmaya başlar. Harç dayanımı bile C8 civarıdır. Bir karot alınsa en azından C15 üstü çıkar diye düşünüyorum. Bu tür apartmanlarda betondan ziyade çelikler nervürsüz olduğundan ve sargıları eksik atıldığından kolonlar zamanla flambaja uğruyorlar. Tabi yandaki binanın yıkımı esnasında gerekli istinat yapıları yapılmadığından, zeminden kaynaklı gerilmelerde yapıda ekstra deplasmanlar oluşturuyor ve 5 senede olacak deformasyon, bu zemin dengesizlikleri yüzünden aşırı derecede hızlanarak bir anda gerçekleşebiliyor.

Alıntıları Göster

İnşaat mühendisiyim senede 150 kadar daire teslim ediyorum ve 2-3 yıldır çoğu kentsel dönüşüm. Dolayısıyla söylediklerim yorum değil bizzat başıma gelenler. 40 yıllık binalarda Eskişehir özelinde söylüyorum daha C10'un üzerinde beton görmedim. Tabiki yüksek katlı değil. Emaneten duruyor yapılar zaten. Yıkım esnasında ekskavatör bomunu dayadığı gibi başlıyor bina gelmeye

• Ev mokoko hocam. Sıva çatlağı dediğin bizde var örümcek ağı gibi ince bir çatlak. Yüzeysel olduğu belli oluyor yani. Sizin kolonu bayağı Musa gibi ikiye yarmışlar.
  • Sıva çatlağı mı yoksa kolon çatlağı mı?
  • Helva ne oldu peki öldüler mi neli helva yaptılar?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.