Şimdi Ara

Sıvı sistem lpg işi ne oldu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    karma sistemler, belirli periyotlarda benzin tüketimi yaparlar, mantıken yapmak zorundadılar,eğer sağlıklı bir motor yapınız ve enjektörünüz kalsın diye yoksa enjektörler kavrulur yanma anında. Sizin bahsettiğiniz galiba Evolation Modül..Atiker ve Romanoya takılan ve bir ekip tarafından tasarlanmış bir modül. Atiker yada herhangi bir LPG markası ile alakalı değil. Bu modül ilk çalıştırma dışında benzini kesiyor ama riske ettiği şey,benzin enjektörleri,bu anlamda akıl karı değil,sakın o modülü taktırmayın.

Benim tüketim değerlerim:
    Şehir içi 13 litre LPG + 1 litre benzin =13*2,80 + 6*1 =42,4 kuruş şehir içinde,benzin tüketimi 12 litre,12*6=72 kuruş kar=30 kuruş,yüzde 42 tasarruf oranı oluyor,azıcık kasarsanız bu oran 45 e çıkıyor.
    Şehir dışında 8,5 litre LPG + 0,5 litre benzin oluyor= 8,5*2,80+0,5*6 = 26,8 kuruş yapıyor.

Defalarca ölçtüm ve sonuç bu, böyle bir arabada, bu rakamlara araç sürmek çok keyifli oluyor..
    Araç konusunda bir şeyler söylemek isterim:
    2016 ve üzeri Sportage alın benzinli ve referansları sağlam LPG ustalarına siz taktırın, bu arabalarda LPG işçiliği çok önemli hayati.
    Şimdiden hayırlı olsun..

• Bir model araç için fabrika çıkışı olarak sunulması için çalışma yapılıyor, fabrika çıkışı olarak sunulduğunda insanlar almakta biraz daha rahat davranır ve yaygınlaşmaya başlayabilir. Şu haliyle oldukça külfetli olduğu ve yeterince kullanıcı verisi olmadığından güven vermediği için insanlar soğuk bakıyor.
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    aracım tiguan 1,4 tsi 122 hp
    normalde ist içinde 11 lt yakıt tüketiyordum.
    bu sistemle 12 lt lpg + 0,6 lt benzin tüketmiş oluyorum.
    2,5 senede 35 bin km yol yaptım.
    hala da kullanıyorum.
    herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
    temmuz 2019 da uzun yol yapmıştım
    uzun yolda da 8 lt + 0,5 benzin tüketimim olmuştu.
  • Biz 5-6 yıldır kullanıyoruz Hondamızda. Sorunu sıkıntısı yok. Performans kaybı da yaşamadık. Sıvı sistemin en güzel kısmı da zaten benzin gibi sıvı şekilde püskürtülmesinden dolayı silindir içerisini bir nebze serinletmesi böylece subaplardeki yanmanın önüne geçmesi.

Merak edenler için kullandığımız sistem : Vialle Liquidsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 1 Haziran 2020; 23:21:36 >
  • Yoo süper bi sistem 3 sene kullandim sıfır sorun..aracı sattim geçen hafta ama :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı sistem hiç benzin harcamaz bu arada...hic ama hiç

• Sıvı lpg nin amacı yakıt ekonomisi değil yakıt verimliliği üstüne.. Yakıt ekonomiside var tabiki ama karma çalıştığı için full sade lpg ile çalışan sistemlere göre daha az..

Üstüne normal kite oranla iki misli pahalı tabii firma kitine göre değişir.. Yoksa sistem on numara normal kitten daha verimli ve arabana motoruna normal kite oranla çok çok daha az zarar veriyor..

O yüzden genelde üst sınıf yüksek hacim premium araçlara takılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 1 Haziran 2020; 23:38:10 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.