Şimdi Ara

Sıvı sistem lpg işi ne oldu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-4 sene önce ilk çıktığında takan firmalar yüzyılın buluşu gibi anlatıyorlardı.

3-5 kişi dışında pek tercih eden yok, acaba sorunlu bir sistem mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşırı pahalı olduğu için kimse yaptırmıyor galiba.

• Yarı yarıya benzin ve lpg kullandığı için ekonomik pek bir değeride yok.

• Bende 1.2 turbo araç var taktırmak için araştırma yaptım. Sistem hep pahalı hemde benzinden de yiyor buda sadece tüpe verilen parayı geri alma süresini oldukça uzatıyor ve taktırırmaktan vazgeçtim

• 1)Fiyatları uçuk ben Prins Liquimax (Dlm) fiyatını 2000€ civarı idi diye hatırlıyorum. Yaklaşık 15-16bin tl , Vsı-di 1300€ civarı ods günümüz itibariyle 10 bin tl civarı şu an için arabayı satıp üstüne eklesen model değiştirmiş olursun. Klasik atmosferik kitlerin 2-3 katı fiyatlar...

2) İnsanlar çekiniyor haklılar da. Ya ayar tutmaz arızadan kurtulamaz arabayı satacak duruma gelirsek olayı mevcut.

3) Piyasa algısının iyi olduğunu düşünmüyorum. Abi turbolu araçta lpg olmaz turbo varsa lpg uyumu yoktur vs atmosferikte bile sevmiyeni var lpg nin turboda baya az araçta olduğu için insan muallakta kalır. Birisi burada konu açsa turbo lpg li araç var alsam mı illaki 2-3 kişi alma yaramaz yazar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Yarı yarıya benzin ve lpg kullandığı için ekonomik pek bir değeride yok.
    yanlışınız var hiç benzin harcamaz
  • 2250 euro civarı fiyat olunca kimse yanaşmıyor, sonuçta lpg takan adam ekonomi için takıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne hortumu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2.5 sene önce dogru bir karar vererek taktırmış olduğum sistem prins vsi-2
    o zaman da yüksek fiyat ödemiştim 5250 tl
    tabi sıvı likit sistem değil benim taktırdığım. hatırladığım o sistem 9500 tl di sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

yanlışınız var hiç benzin harcamaz

Alıntıları Göster
    Adını hatırlayamadım, diğer bir sistemle karıştırdım.

• Valla taktıranlar çok memnun, taktırmayalar hiç memnun değil. Ben anlamadım bu işi.

• Markasına göre 2000-2300 euro arasında fiyatı var. Euro şuan 7.58 lira. Yani en ucuz kit 15k lira. Euro 2012 yılındaki gibi 2.3 lira seviyesinde olsa sıralı sistem gibi her yerde görürdük sanırım.

• Sıvı sistem çok pahalı, 2250 €, ayrıca son yıllarda sıvı sistemlerde marş uzaması sorunu çıkmaya başladı, ayrıca örnek vermek gerekirse yüksek basınç pompası arızalanırsa 5000₺, bir de aracın benzin yoğunluğuna göre tasarlanan enjektörleri kullandığı için, enjektör tıkanması ve bozulması gibi dertleri var. Kar oranı hiç benzin kullanmadığı için yüzde 50.

Gelelim yine her araca takılabilen, Karma prins vsi2 Di sisteme, 1000€ civarında, yani sıvı sistemin yarısından bile az, kar oranı yüzde 45..Sistem ilk çalıştırmada sıralı gibi benzin kullanıyor sonra LPG ye geçiyor, direk enjeksiyonlu araçlarda enjektörler direk yanma odasında bulunduğu için arada soğutma amaçlı benzin püskürtmesi oluyor. Bende 2016 model otomatik sportage var ve prins vsi2 Di var. Şehir içinde benzin tüketimi 100 km de 1 litre, uzun yolda 0.5 litre, prins vsi2 bu açıdan alternatifsiz ve çok ekonomik, benzin tüketimi düşük.
    Atiker Atikfast sistemi de bu mantıkla çalışıyor ama enjektör ve yazılım tam anlamıyla verimli çalışmadığı için sorunlar çıkıyor ve benzin tüketimi yüksek, bunu çözmek için atiker Atikfast modülü çıkardılar ama onda da devir geçmeme yada tekleme sorunları oluyor. Fiyatı 3800 TL, Kaliteli bir montajla kısa vadede sorun olmuyor ama yine de risk.

Kısaca %45 kar oranı ile, kaliteli keihn enjektörleri olan ve stabil bir yazılımı olan prins vsi2 Di bana mantıklı geldi, taktırdım, çok memnunum, ayrıca aracı satarken prins her zaman üstüne koyuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Onun yerine daha uygun olan

prins vsı2 ve atiker atikfest vs çıktı onlar tercih ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 1 Haziran 2020; 10:31:32 >
  • idril kullanıcısına yanıt
    SADECE İLK ÇALIŞTIRMADA BENZİN HARCIYOR sonra sadece lpg tüketiyor diyorlar bu sistem için. siz şehir içi 100km de 1 litre demişsiniz ! nasıl oluyor hocam ?

bir de aracın lpg yakıt tüketimini yazabilir misiniz rica etsem. lpg li sportage veya tucson alacaktım yasaklar nedeniyle erteledim ama halen düşünüyorum.
  • Ben kullanıyorum 3 senedir çok memmunum ilk çalıştırmada %2 benzin harcıyor gerisi full LPG.

15 binde bir benzin alıyorum.

30binde bir filtresi değişiyor sadece.@MaDMaxiBo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 1 Haziran 2020; 11:17:30 >
  • sizin araç neydi hocam ? 100 km de kaç litre lpg yakıyor onu yazabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

sizin araç neydi hocam ? 100 km de kaç litre lpg yakıyor onu yazabilir misiniz ?
    B7 Passat

Şehiriçi 9-10 litre
    Şehir dışı sakin kullanımda 5e kadar düşüyor hocam

1300 km yol yapmıştım yasaktan önce 265 lira tutmuştu.

• maşallah. passatın benzinlisi çok yakar derler bi de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

maşallah. passatın benzinlisi çok yakar derler bi de.
    Benim arkadaşta 1.6 dizeli var hocam,benimle 1-2 sefer uzun yol yapınca arabasını sattı benzinli aldı lpg taktırdı

Dizeli çok daha fazla yakıyor bakımlarıda ağır ve masraflı

Benzinlide öyle bi dert yok tavsiye ederim valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: riderman

2.5 sene önce dogru bir karar vererek taktırmış olduğum sistem prins vsi-2
    o zaman da yüksek fiyat ödemiştim 5250 tl
    tabi sıvı likit sistem değil benim taktırdığım. hatırladığım o sistem 9500 tl di sanırım
    VSI2 tecrübeniz nasıl, ne kadar kullandınız, motor nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.