|
Bildirim
|
Şöyle bahsedim dostum ;
Öncelikle KDV filan dediğinden ötürü , bakmış olduğunuz araç şirket aracıdır , fakat bu her zaman gözünüzü korkutmasın , benim babama hediye olarak aldığım araçta şirket aracı geçer , şahsi kullanılmasına rağmen , satarken ben de KDV'li fatura düzenlemek durumunda olucam. Atıyorum beğendiğiniz araç ; 30.000 TL olarak satılıyor , satan arkadaş size fatura vereceğini söylüyor , %1 KDV binek araçtan bahsedersek. 29.700 TL araç bedeli + 300 TL KDV olarak size fatura toplamı : 30.000 TL fatura keser ; Noter satışında da ödenilen rakam KDV dahil rakamdır zaten. Şirket üzerine araç alacaklar için , bu 300 TL ay sonunda ödenilecek olan KDV'den düşer , bir nevi 300 TL geri kazanılmış olur. Başka bir deyişle , şahıslar için bir avantajı bulunmamakla birlikte , şirket üzerine yapılan alımlarda faturasız satış yerine , faturalı olan satışta 300 TL kar edilmiş olunur. Umarım bir nebze anlamanıza yardımcı olmuşumdur. Şahsi olarak almayı düşündüğünüz için sizin için herhangi bir artısı ya da eksisi bulunmamaktadır. |
B blanco demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Galeri aracı 80 den almış, faturasını 82 den keserek vergi kaçırıyor. Olay bundan ibaret. Şu durumda sadece 2 bin liranın vergisini ödeyecek, 100 bin keserse 20 binin vergisini ödemesi gerekecek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|