Merhabalar,Trendyol üzerinden 4 adet Bridgestone T005 lastik satın aldım ve lastikçide taktırdım. Taktırdığımda lastikci bu lastiklerin çin malı olabileceğini söyledi. Lastiğin üzerinde ise Macaristan üretimi olduğu yazıyor, kafamı karıştırdı açıkcası. Nasıl anlayabilirim sahte olup olmadığını? düzenleme: ben lastiği 850 liraya aldım. Piyasada 1200 liraya kadar fiyatlar var bu kadar ucuz olması kafamda soru işareti bırakıyor. lastiği burdan aldım. trendyol.com Bridgestone 195/50 R15 82v Turanza T005 Yaz Binek 2022 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL https://www.trendyol.com/bridgestone/195-50-r15-82v-turanza-t005-yaz-binek-2022-p-258575702?boutiqueId=61&merchantId=112092< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 31 Mayıs 2022; 22:50:8 > |
Sahte Lastik Nasıl Anlaşılır?
Sahte lastikler, araç güvenliğini tehlikeye atabilecek potansiyel olarak tehlikeli ürünlerdir. Orijinal lastikleri sahtelerden ayırt edebilmek, hem senin hem de yolcularının güvenliği için çok önemlidir. İşte sahte lastikleri anlamanın birkaç yolu:
- Kaplama Lastikleri Nasıl Anlaşılır?
Kaplama lastikler, eski bir lastiğin sırt kısmının yeniden oyulduğu ve yeni bir sırt malzemesiyle kaplandığı lastiklerdir. Kaplama lastikler genellikle orijinal lastiklerden daha ucuzdur, ancak güvenlikleri de daha düşük olabilir. Kaplama lastikleri anlamanın bir yolu, yan duvarlarında "RETREAD" veya "RECAP" yazısını aramaktır.
- Sıfır Lastik Nasıl Anlaşılır?
Sıfır lastikler, kullanılmamış lastiklerdir ancak üretildikleri tarihten itibaren belli bir süre geçmiş olabilir. Sıfır lastiklerin yan duvarlarında üretim tarihi mutlaka yer alır. Lastiğin üretim tarihinin 5 yıldan eski olmadığından emin olmalısın.
- Yaz Lastiği Nasıl Anlaşılır?
Yaz lastikleri, sıcak ve kuru hava koşulları için tasarlanmış lastiklerdir. Yaz lastiklerinin sırt desenleri genellikle daha az derinliğe sahiptir ve ısıyı dağıtacak şekilde tasarlanmıştır. Yaz lastiklerinin yan duvarlarında genellikle "SUMMER" veya "SS" yazısı bulunur.
- Orijinal Lastiğin Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Orijinal lastikler, lastik üreticisi tarafından üretilen ve araç üreticisinin onayladığı lastiklerdir. Orijinal lastiklerin yan duvarlarında genellikle araç üreticisinin logosu veya onay mührü bulunur. Ayrıca orijinal lastiklerin üzerinde DOT kodu bulunur ve bu kod, lastiğin üretildiği fabrikayı ve tarihi gösterir.
- Michelin Lastiğinin Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Michelin lastiklerinin orijinal olup olmadığını anlamanın birkaç yolu vardır. İlk olarak, lastiğin yan duvarında Michelin logosu ve "MICHELIN" yazısı olmalıdır. Ayrıca orijinal Michelin lastiklerinde DOT kodu ve üretim bilgileri bulunur. Son olarak, orijinal Michelin lastiklerinin kalitesi genellikle sahte lastiklerden daha yüksektir.
Sahte lastiklerden kaçınmak ve aracının güvenliğini sağlamak için her zaman saygın lastik satıcılarından lastik almanızı öneririz.