Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Alınacak Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar bu konuda henüz çok yeniyim..

Kısaca Pc özelliklerş

Zalmaz z9 Kasa
    Amd Fx 8150 İşlemci
    Zotac Gtx 470 Amp Edition 1280 Mb 320 Bit Dx 11 Ekran Kartı

Sogutmak istediğim 2 parça Özellikle İslemci Ve Ekran Kartı..

Bana neler onerebilirsnz

• Bir işlemci bloğu ve ekran kartın için (full cover bulabilirsen ne ala ama ülkemizde genelde bulunmuyor ben yurt dışından getirtmiştim) evrensel bloklar var her ekran kartına uyumlu olabilen onlardan alabilirsin.

Ayrıca bir pompa en az dikey 1 metre su basabilen ve power supply dan enerji kullanan versiyonlarından bulabilirsin.

24 cm lik bir radyatör yetmez ama evet. Üstüne 2 tane 12 cm lik fan takılacak

Rezervuar (ki benim en çok önemsediğim parçadır soğutma için) pompayı rez içine alabilirsin yada harici bir rez kullanabilirsin görsel açıdan güzel durabilenleri falan var.. (rez benim için en önemli parça çünkü; suyu ne kadar bol tutarsanız o kadar zor ve uzun sürede ısınır dolayısı ile birde suyu soğutmak için çaba sarfetmezsiniz. Örnek; 10 litre suyu çakmak ile kaynatabilir misiniz? hayır.. Bu mantıkla 2 yıldır sıkıntısız ben kullanıyorum)

Birde anti pas özelliğine sahip elektrik geçirmeyen sıvı ya ihtiyacın var. AntiFreeze + saf su karışımlarını sitede bulabilirsin..İlk başta bende bu şekilde kullandım. Hatta bi sefer komple anakarta ekran kartına döktüm yanlışlıkla(pc açıkken) ama hala aynı kartları kullanıyorum sıkıntı yok.. Tabiki önerim bu iş için üretilen sıvıları kullanmandır. Çok pahalı değiller ve bi şişe alsan çook uzun süre gidiyorlar.. karışım marışım ızdırabından da kurtuluyorsun. Ayrıca çok antifreeze koymak yoğunluğundan ötürü pompanı zorlayabilir..

Rakorlar için herhangi bir pnömatikçiden otomatik rakor yada vidalı rakor kulanabilirsin. Ben otomatik kullanıyorum çok kullanışlı.

Hortumda zaten isteğine göre tabi rakorlarınla falan uygun genişlikte olması lazım. G1/4 dür genelde ölçekleri ama G1/8 olanları falanda var sanırım tam emin değilim bugüne kadar hep 1/4 le karşılaştım..

Saygılarımla..
    İyi soğutmalar..

Bu arada AMP edition un full cover blok u yok sanırım evrensel kullanırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.