Şimdi Ara

Sıvı soğutma ürünleri gerçekten sessizmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER HYPER 412S LGA 775/1155/1156/2011&AM2/AM3/AM3+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-lga-7751155115613662011am2am3am3-islemci-sogutucu.html
    linkteki soğutucu vardı sessiz çalışıyor ama yer kaplayıp görünümü engellediği için sıvı soğutmayla değiştirmek istiyorum fakat corsair in sistemleriyle ilgili ses konusunda testlerle yorumlar çok farklı sanki, testte normal, kullanıcılar kötü demiş falan. bende gerçek kullanıcı yorumlarını merak ettim. en kıl olduğum şey ses olduğu için en cins adam için değerlendirirseniz bu sistemlerin alınabilirliği varmı sonuçta 500tl gibi bir rakam yatıracağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tetveli -- 12 Ağustos 2015; 11:31:52 >

• H100i kullanıyorum. Fanlarını değiştirmek zorunda kaldım. Aşırı derecede ses yapıyorlar.
  • Şu saçmalayanlara takmayın lütfen. Tam devirde çalışan neredeyse her fan ses çıkarır. Corsair link ile fanların devirini düşürürseniz hiç bir sorun olmaz. Ayrıca H100i çok iyi bir soğutucudur.
  • Açık devre sıvı soğutma ses yapmaz.Açık devrede yapılan sessizlik testini arzu ederseniz paylaşabilirim.İyi günler dilerim.
  • Sessiz.
  • Radyatör grubunu en az 2x 120 mm ölçülerinde tutun.
    fAN OLAYINA PEK KAFAYI TAKMAYIN,SES yapan fanlar olsada,fanları değiştirme şansınız var,zaten değiştirmesenizde devri biraz düşürerek ,sorunu halledeilirsiniz.

Sisteminizi tam yazarsanız,daha net yardımcı olabiliriz. İlla 500 tl lik sıvı
    soğutma gerekmiyebilir belki de.
  • tetveli kullanıcısına yanıt
    merhaba öncelikli alacagınız sıvı sogutmayı kasanıza uygun mu bir kontoledin
    egerki uygunsa arkadasların soyledigi gibi h100i serisi bir sıvı sogutma tercih edebilirsiniz
    ama gorsellik arıyorsanız biraz hayal kırıklıgı olur
    performans olarak ta en dusuk bir custom sıvı sogutmanın vereceği performansı alırsınız
    ama bu en dusuk performas bile hava sogutmaya fark atar
    alacagınız sıstem kapalı sistem
    custom olan sistemler açık sistem olarak geçer bu açık kapalı mantığı
    sıvı ekleyebilmeden baska bişey degil
    ama sunu da soyleyim kapalı sistemlerin sıvısı ozelligini yitirdimi genelde
    performans kaybı yaşanır en az 2-3 yıl kullanima bagli
    ben custom kullanan birisi olarak soyluyorum
    http://i.hizliresim.com/Polrb9.jpg
    fan konusuna gelirsek Noiseblocker markası sessizlik konusunda iddalıdır
    ülkede az bulunur ama sesizdir bulabilirseniz bu fandanda alın derim
    sesizligin nirvanasına ulasırsınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle cevaplar için teşekkür ederim

sistemim
    i5 4690k
    msi gaming 5
    asus gtx970
    16gb ram
    xigmatec talon kasa

boşta 43 derece civarlarında işlemcim, açık devre şu an için düşünmüyorum, h110i gtx veya h100i gtx düşünüyorum 2side kasaya sığar galiba hangisi daha sessiz olur acaba yada nasıl bir kombinasyon yapsam karar veremedim
    h100i serisi iyi gider o zaman
    ses yönünden pek farketmez sonuçta bu tür setlerde gelen fanlar pek ii olmaz
    sonrasında ses için ayrica bi fan alabilirsiniz tavsiyem corsair sp120 olur
    yada noctua
    ama en saglamı noiseblocker olur ama onuda bizim ülkede bulması zor :)
  • ziraatcu kullanıcısına yanıt
    h100i gtx alıyorum:) yalnız kafam şuna takıldı, aşağıdaki resimlerde göründüğü üzere kasada radyatör için ayrılmış bölüm var, 2 seçenek var fanlar aşağıda olup radyatörmü yukarıda olmalı, radyatör aşağıda olup fanlar yukarıda dışarı üfürecek şekildemi konumlandırılmalı? bu konuda bir inceleme varmı bildiğiniz
     Sıvı soğutma ürünleri gerçekten sessizmi? Sıvı soğutma ürünleri gerçekten sessizmi?

fanlar aşağıda radyatorun altından yukarıya üfleyecek şekilde olmalı bu sayede fan kaybı az olur
    en mantıklı çözüm bu diğer türlü çekme işlemi yapacıktır buda performan kaybı yaratır
    resim olarak kendi sistemimi resim olarak attım buradan anlarsınız sürekli üfleyecek şekilde işliyor sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziraatcu -- 5 Eylül 2015; 3:31:39 >

• ziraatcu kullanıcısına yanıt
    Sonradan düşündümde en mantıklısı Dediğiniz gibi olacak, bu arada noiseblocker ı çok aradım ama malesef bulamadım en yakın seçenekler noctua ve akasa viper fanlar sizcede öylemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    noctua almanız mantıklı olur
    hem performanslı hem sessiz
    http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=12&lng=en&set=1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.