Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Yetersiz Kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün stok fan derdimden kurtulup bir sıvı soğutucu aldım ve artık son çıkan oyunları oynarım diye eve geldim ama sıvı soğutuculu haliyle bile bilgisayar ısınıp kapanıyor.

Coolermaster Seidon 120XL aldım ürün olarak.

Sistemim
    -AMD Fx 8350 x8 4.0Ghz
    -Gigabyte GA-990XA-UD3
    -8 GB ddr3 ram
    -AMD Radeon HD7800 series

Yani ne o/c yapılı ne de başka birşey. AIDI64 extreme yükledim şuan mesela açık olan 3 sekmeli chrome, arka planda ise kaspersky, dolby home theater, oscar mouse ve keyboard editor. Oda sıcaklığı 29°C.

Anormal bir durum var diye düşünüyorum ama ne olabilir bilmiyorum. Bu fanların devrini yükseltme gibi bir şansımız var mı? Yani düşük sıcaklıkta yüksek devirli dönsün ısınmasına müsade etmesin şeklinde?

• Güç kaynağı???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coolermaster Thunder 600W
  • Isıdan dolayı kapandığını nerden çıkardınız? Eğer montajı doğru yaptıysanız öyle bir sorun olmamalı. Ramleri stress testine sokup dener misin? Sorun onda olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın kasası çok yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Montajı Vatan yetkilileri yaptı. Ramleri stress testine sokma kısmına gelince nasıl yapmam gerektiğine bir bakayım ardından sonucu gönderirim.
  • Bu üründe iki adet fan var bunların emişe veya basmaya çalışmasıyla ilgili bir yanlışlık yapmış olabilirler mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanderilker

Bilgisayarın kasası çok yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Montajı Vatan yetkilileri yaptı. Ramleri stress testine sokma kısmına gelince nasıl yapmam gerektiğine bir bakayım ardından sonucu gönderirim.

Muhtemelen montaj sorunlu. Sistemi söküp tekrar monta edin derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • direkt montajda bir temassızlık felan var galiba. Vatan görevlisi bu gri şey de ne lo diyip macunu silip montaj etmesin? (ahahah)
  • Islemci isi degerleri normal ama anakart biraz fazla isiniyor gibi.ozellikle kuzey koprusu isininca pc kapanir.kasa ici fan sayisi ve fan yonleri ne durumda

• :D termal macunu sürdü problem yok. Kasanın ön yüzünde bir adet emişe, ekran kartında iki tane zaten, bir de sıvı soğutucudaki 2 fan var. Hocam valla kuzey köprüsünden anlayacak kadar bilgili de değilim. Sıvı soğutmada fanlar emiş mi yapar basma mı? Basma olması lazım ama bir teyit alayım sizden de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vanderilker -- 26 Temmuz 2014; 11:35:04 >
  • Sanırım yanlış monte etmişler. Coolermaster 'ın kendi paylaşımı olan videodaki fan yönleri farklı gözüküyordu. Ben de videoya göre düzelttim. Biraz zorliyim bilgisayarı tekrar bilgilendiririm. İlgilenen herkese teşekkürler.
  • Vatan personeli yanlış monte etmiş herkese tekrar teşekkürler. Kendime güvenemedim yanlış bişey yaparım diye ama... Demek ki onlara da güvenmemeli.
  • Kasan KC-350-380 serisi sanırım, soğutmaları oldukça zayıftır, fan yuvalarına ek olarak fan takman iyi olur.
  • sogutmanizda sikinti yok atx 12 ve 4 soketli kablolari iyi taktiginiza emin olun sisteminiz yeterince gucu alamiyor muhtemelen. ramlerde sorun olabilir ayrica, psu 600w ise yeterlidir ama psudan gelen atx 12 usb 3.0 tarafina takilan, ve cpu solundaki atx 4 u tam takmamis olabilirsiniz
  • Sorun belirttiğim üzere doğrudan vatan bilgisayar personeline ait. Kasanın arkasına takılan fanı ters bağladığı için soğutmaya çalışan fanın biri ısıtmaya çalışıyordu. Neyse ki fan yönünü düzeltince sorun çözüldü. Call of Duty Ghosts üst düzey ayarlarda 30 dakika oynadım ve 43°C CPU sıcaklığı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.