Şimdi Ara

Sıvı soğutmadan gelen vızıltı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mehmtasln35 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
53
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, son birkaç gündür kasadan rahatsız edici bir ses geliyordu. Nedenini öğrenmek için kasayı açtığımda sıvı soğutmadan ince bir vızıltı sesi geldiğini fark ettim, telefonda kayıt aldım fakat kayıt aldığım ses ile kasadan gelen ses uyuşmadığından dolayı yanıltıcı olmaması kaynaklı eklemeyeceğim buraya. Şunu söyleyebilirim ki MSI Center üzerinden kullanıcı senaryosunu sessize aldığımda ortamda sadece sıvı soğutmadan gelen ince mekanik sinek vızıltısı gibi ses duyuluyor, rica etsem yardımcı olmanız mümkün mü?

Sıvı soğutma; CORSAIR H150 RGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu

• Pompa seside olabilir bence, bir baktır derim.Soğutucu pompasında olabiliyor böyle bir sorun.
  • bana devirdaim olan suyun çıkardığı ses gibi geldi sanki. bu durumda, su seviyesini tamamlamak gerekiyor olabilir. devirdaimde hava kabarcıkları var ise bunları yok etmeye çalışılabilir. son olarak pompa hızı yavaşlatılırsa, ses de azalır. sıcaklıklara bağlı olarak pompa hızı düşürülebilir. özel soğutma sıvısı var mı bilmiyorum. şu da var. suyun da vizkozitesi olur. vizkozite yükselirse, sürtünme artar ve bu da sürtünmeyi artırır ve ses daha yüksek çıkar. suyun vizkozitesini düşürmek için suyun sıcaklığını artırmak gerekir. acaba sistem suyu çok fazla soğutuyor olabilir mi? ya da sonuçta kapalı suyu devirdaim ediliyor. suyun basıncı artırılırsa, vizkozitesi de azalır ve bu da sesi azaltır. bir de aklıma antifiriz geldi ama   yukarıdaki bilgiler dahilinde bunu kullanırken, nasıl bir kombinasyon yapılabilir bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 28 Ekim 2024; 5:39:52 >

• pompanın serisi sorunlu. profil dosyalarını düzenleyip pompa hızını 1950- civarı çekince rahatsız etmeyecek seviyeye düşer. corsair forumlarında vardı detaylı anlatım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.