Şimdi Ara

Sıvı Soğutmama Ne Oldu ? (Corsair H50)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 4-5 senedir Corsair H50 sahibiyim.Normalde 35-40 derecedeydi boştayken.Uzun süredir macunu değiştirmiyordum.Boştayken 40-50 olmaya başladığında değiştiriyordum.Daha önceden bir çok kez değiştirme işlemini yaptım.Isı değerleri düzeliyordu.Eski haline dönüyordu.35-40 dereceye yani boştayken.

Dün her zamanki gibi değiştirdim aynı macun ile.Bilgisayar 45 dereceyle açılıyor ve windowsa gelene kadar 65-70 derece oluyor ve bekledikçe yükseliyor.90 derece üstüne çıkınca da otomatik olarak kapatıyor kendini.

Macunu az sürdüm veya çok sürdüm diye düşündüm.4 kez macun değiştirdim.İyi oturtmamışımdır dedim onu da sağlam yaptım.Yönünü değiştirdim.Denemediğim şey kalmadı neredeyse.Ayrıca ilk kez sürmüyorum bu macunu bilmediğim bir şey değil.Hala düzelmedi..

Lütfen yardımcı olun.Ne olmuş olabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İçinde bulunan saf su azalmış, bitmiş olmasın hocam? 4-5 seneden bahsediyorsunuz çok az bir süreç değil. Sıvı soğutmanın görevini yapmadığı aşikar.
  • Doğru olabilir ama tam da değiştirdikten sonra olması bu düşünceyi çürüttü benim açımdan hocam.En azından yine 40-50 olurdu 90 üstü olup kapanması nedir yani :)

• voltaj değerlerini kontrol ettin mi? Push/pull seklinde denemen'de fayda var
  • Merhaba,

Sisteminiz çalışırken lütfen BIOS ayarınızdan su soğutma bloğunuzun bağlı olduğu fan girişini kontrol edin devir okunabiliyor mu?

Eğer devir okunabiliyorsa o zaman işlemci bloğunuzun üzerine parmağınız ile dokunun. Titreşimlerden pompanın çalışıp çalışmadığını anlamaya çalışın.

En sonunda işlemci soğutucunuzun hortumlarını elinizle kontrol edin, normalde her iki hortumun da birbirine yakın sıcaklıklarda olması gerekiyor, ancak biri diğerinden belirgin düzeyde sıcaksa o zaman pompada bir problem var demektir.

Corsair H5 su soğutmalarda 5 yıl garanti mevcuttur, Faturanız hala duruyor ve 5 yıllık süre dolmamış ise kutusunda yer alan distribütöre ait garanti belgesi üzerinde yazılı olan bilgilerden distribütöre ulaşarak teknik servi formu açtırmak konusunda destek isteyebilirsiniz.

http://www.corsair.com/en-us/hydro-series-h55-quiet-cpu-cooler

• Kısa bir süre de olsa Bios ekranında kalabiliyorum o sırada kontrol etmiştim değerleri.Herşey aynı.OC yok zaten.

Pompa da her zamanki çıkardığı sesleri çıkartıyor.Ne eksik ne fazla.

Bugün şöyle bi hisse kapıldım ama sanki Cpu_Fan işlevsiz gibi yada powerdan gelen cpu kabloları.Onları da söküp taktım hala aynı..

• tech guru kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar kontrol ettim de biosta yanlış şeye bakmışım.Diğerini bulana kadar kapanıyor.Ama ne borularda ne işlemci üstündeki soğutucuda titreşim var.Çalışmıyor sanırım.Moboda 1 tane cpu fan var o yüzden başkasına takıp deneyemedim.Sys fanda şansımı denedim onda da çalışmadı.Şimdi yeni soğutucu alayım diyeceğim de ya mobonun cpu fan girişi bozulduysa nasıl anlayabilirim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ComradeMakarov kullanıcısına yanıt
    Başka bir bilgisayarın fan girişine takıp deneyebilirsiniz ya da bir 3 pin molex fan kablosu bulup direk güç kaynağına takarak deneyebilirsiniz.

Eğer garantisi devam ediyorsa ürünün ithalatını gerçekleştirmiş olan distribütöre teknik servis formu açarak gönderebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.