Şimdi Ara

Sıvı Teması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullanmakta olduğum iphone 5s cihazımı denize düşürdüm.

Acil yapabileceğim hiç bir şey olmadığı için ne bataryasını sökebildim nede başka bişi. Cihazla beraber dün ofiste uzunca vakit geçirdik. Sıvı temasından ve deniz suyu artığından temizlemek için önce Wd40 ile anakartı bir havuzda beklettim. 15 dk sonra pası tuzu suyu temizlenmiştir diye çıkardım. Sonra biraz kağıt havlu ile sallayıp açılamayacak kısımlarda kalan atıkları çıkardım. Kurumaya bıraktım 3-4 saat sonrasında sıcak hava ise ortalama 120 -150 derece arası uzak temaslı ısıtma yaptım. Cihazı topladım Elma işaretini gördüm ama peşinden renkler karıştı ve cihaz kapandı. Belki bilioyrsunuzdur batarya takılı iken cihaz açılır daha sonra çıkardığınızda cihaz kablo ile çalışmaya devam eder. Bataryadan kaynaklı diye düşünüp bu yöntemi uygulamadım fakat hiç bir şey yapmadı. Daha sonra tekrar taktığımda cihaz recorvery moduna giriyor reset atıyor tekrar recorvery moduna giriyor. Az önce bütün soketleri ve devrelerin bulunduğu kısmı sentetik tiner ile yıkadım kartı yine daldırma yaptım kuruma bıraktım.

Yapabileceğim ilave bişi var mı yada aklınıza gelen başka bir çözüm ?

Şimdiden teşekkürler.

• Geçmiş olsun.
  • Sen bu kadar sök, tak, ısıt, kurut ama pirinç dolu kavanoza 2-3 gün koymadan cihazı aç. Ne diyelim hacı? Geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

Sen bu kadar sök, tak, ısıt, kurut ama pirinç dolu kavanoza 2-3 gün koymadan cihazı aç. Ne diyelim hacı? Geçmiş olsun.

Üstad haklısın lakin cihazın nemini rutubetini almak değil derdim. Kısa devreyi çözmek. Tatlı su olsa koyardım kavanoza lakin tuzlu su vihaz üzerinde oksitlenmeye ve tuzlu sudan eriyip çürümeye meyilli o kadar çok parça var ki düşün 2. günün sonunda cihazı WD40 ladığımda resmen pas döküldü her yerinden bir kaç gün daha kalsay sanırım flesk ler falan da eriyecekti. Ama kulağıma küpe olsun söylediğin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erd3m

quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

Sen bu kadar sök, tak, ısıt, kurut ama pirinç dolu kavanoza 2-3 gün koymadan cihazı aç. Ne diyelim hacı? Geçmiş olsun.

Üstad haklısın lakin cihazın nemini rutubetini almak değil derdim. Kısa devreyi çözmek. Tatlı su olsa koyardım kavanoza lakin tuzlu su vihaz üzerinde oksitlenmeye ve tuzlu sudan eriyip çürümeye meyilli o kadar çok parça var ki düşün 2. günün sonunda cihazı WD40 ladığımda resmen pas döküldü her yerinden bir kaç gün daha kalsay sanırım flesk ler falan da eriyecekti. Ama kulağıma küpe olsun söylediğin :)

Hacı haklısın da elektronik cihazlarımızı tuzlu ya da soğuk suya düşürünce kapalı haldeyken ve hatta mümkünse pili çıkartılmış haldeyken sıcak suya iyicene batırıp çıkartıp mümkün olduğunca kurutup pirince yatırınca en azından 6 ay-1 yıl daha sorunsuz kullanmamızı sağlamış oluyoruz. Her şeyi zaten yapmışsın da işte bu kısmı yapmamışsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bi konu açayım sıvı teması hakkında ilk yapılması gerekenler diye :)
  • 4Sle arada duşa giriyoruz (yanlışlıkla) sesinden başka bişeyi bozulmadı çok şükür seside arada düzeliyor zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havuz klorları da girmiştir şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim arkadaş bayram üstü çamaşır suyu su ve yüzey temizleyicili paspasın içine ip5 i düşürdü...
    cihazı direkt pirince yatırdık...4 günlüğüne...
    pirinçten cıktığında çalışmayan bozulan hiçbirşeyi yoktu:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.