Şimdi Ara

SİVİLCE İÇİN EN İYİ YÖNTEM? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
71.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hercin

quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Arkadaşlar recepduru85'in de dediği gibi tek çare doktor ve ilaç..Öyle bilmemne sabunuyla falan kere yüzünü yıka şunu ye bunu yeme bunlar tamamen traş..Bende 2 sene öncesine kadar sivilcelerle boğuşuyordum hatta sivilceyi geçmiş tamamen yara haline gelmişti.İş gereği hergün traş olmam lazım ama ben yüzüme bile dokunamıyordum en sonunda cilt doktoruna gittim ve bana "Roaccutane" ile aynı içeriğe sahip Zoretanin adlı ilacı verdi ve sivilcelerin tekrar etmemesi için tedavi uzun soluklu bir tedaviyi şart koştu yani 1 ayda bitmiyor..İlk 2 ay biraz zor geçti yüzüm kurudu pul pul döküldü dudakta hafif yaralar çıktı nadiren de olsa hafif burun kanamaları yaşadım ama doktor bunları söylemişti ilacın doğal etkileridir ve geçicidir zararsızdır diye..Gerçekten de 2 aydan sonra hepsi kayboldu bu etkilerin ve yüzüm bebek gibi oldu tek bir sivilce kalmadı.Doktor tedavinin yeterli olduğunu söyleyip ilacı bitirince de tekrar etmedi sivilceler bu nedenle koca karı çözümleriyle uğraşmayın direk adam gibi bir cilt doktoruna gidin ve üşenmeden bıkmadan pes etmeden onun dediği kadar sürdürün tedaviyi ömür boyu bu illetten kurtulun..

roaccutane ben de kullandım. 2 ay kullananı ilk defa duyuyoru. en az 4 ay kullanılması gerekir. ben de maaselef sivilceler tekrar etti. başka şeyler deniyorum. bir daha roaccutane kullanmöayı gözüm kesmiyor açıkçası

2 ay kullanmak nereden çıktı ki ?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar recepduru85'in de dediği gibi tek çare doktor ve ilaç..Öyle bilmemne sabunuyla falan kere yüzünü yıka şunu ye bunu yeme bunlar tamamen traş..Bende 2 sene öncesine kadar sivilcelerle boğuşuyordum hatta sivilceyi geçmiş tamamen yara haline gelmişti.İş gereği hergün traş olmam lazım ama ben yüzüme bile dokunamıyordum en sonunda cilt doktoruna gittim ve bana "Roaccutane" ile aynı içeriğe sahip Zoretanin adlı ilacı verdi ve sivilcelerin tekrar etmemesi için tedavi uzun soluklu bir tedaviyi şart koştu yani 1 ayda bitmiyor..İlk 2 ay biraz zor geçti yüzüm kurudu pul pul döküldü dudakta hafif yaralar çıktı nadiren de olsa hafif burun kanamaları yaşadım ama doktor bunları söylemişti ilacın doğal etkileridir ve geçicidir zararsızdır diye..Gerçekten de 2 aydan sonra hepsi kayboldu bu etkilerin ve yüzüm bebek gibi oldu tek bir sivilce kalmadı.Doktor tedavinin yeterli olduğunu söyleyip ilacı bitirince de tekrar etmedi sivilceler bu nedenle koca karı çözümleriyle uğraşmayın direk adam gibi bir cilt doktoruna gidin ve üşenmeden bıkmadan pes etmeden onun dediği kadar sürdürün tedaviyi ömür boyu bu illetten kurtulun..

roaccutane ben de kullandım. 2 ay kullananı ilk defa duyuyoru. en az 4 ay kullanılması gerekir. ben de maaselef sivilceler tekrar etti. başka şeyler deniyorum. bir daha roaccutane kullanmöayı gözüm kesmiyor açıkçası

2 ay kullanmak nereden çıktı ki ?

evet yanlış anlamışım kusura bakma. "ilk 2 ay" ifadesinin "ilk" bölümü gözümden kaçmış.
    bu arada ne kadar kullandın? tekrar ettimi?

• Rica ederim ne kusuru

İlk başladığımda yanlış hatırlamıyorsam 8 ay falan kullandım ama total doza ulaşamadan tedaviyi yarım bıraktım,bazı zorunlu sebeplerden..Üzerinden biraz zaman geçtikten sonra doktora gittim,tedavi öncesindeki gibi şiddetli olmasa da kısmen tekrar etmişti..Doktor tedaviye silbaştan başlamamız gerektiğini söyledi ve 2. kez başladım,şu anda sanırım 2 veya 3 ayım daha var bu sürede bitince kabaca 1 yıla yaklaşmış olacak 2. tedavi dönemi..
  • sivilcenin üstüne elma sirkesi sür ne kadar kötü koksada kurutuyor izde kalmıyor
    yada süt hem cildi nemlendiriyor hem sivilceyi kuruyor yüze sürünce kötü kokuyor ama idare er
    limon suyuda sürebilirsin hafiften yanma kaşıntı olur ama geçer
  • peki ilk kullandığında oluşan yan etkiler gene oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agili

sivilcenin üstüne elma sirkesi sür ne kadar kötü koksada kurutuyor izde kalmıyor
    yada süt hem cildi nemlendiriyor hem sivilceyi kuruyor yüze sürünce kötü kokuyor ama idare er

1 hafta önce sinirlendim çok fazla sivilce vardı çünkü sağ yanağımda. limon suyunu pamukla kanatana kadar sürdüm. 24 saat yandı cildim daha çok kızardı ama şimdi geçti şükür. hafif kırmızılıklar duruyor ama
  • benimde bir tane burnumun üstünde var 1 haftaya yaklaştı biraz küçüldü ama gitmedi arada sırada bir iki tane çıkıyor , sabunlasam yeter mi yoksa süt falanda uygulayayım mı ?

teşekkürler.
  • quote:

quote:

sivilcenin üstüne elma sirkesi sür ne kadar kötü koksada kurutuyor izde kalmıyor

1 hafta önce sinirlendim çok fazla sivilce vardı çünkü sağ yanağımda. limon suyunu pamukla kanatana kadar sürdüm. 24 saat yandı cildim daha çok kızardı ama şimdi geçti şükür. hafif kırmızılıklar duruyor ama

yooook hacı patlatmıcaksın ozmn iz kalır işte oksijenli su ve antibiyotik karışımıda işe yarar
    ya da oriflame de çay ağacı ve rezene yağı oda kurutuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: denixex

benimde bir tane burnumun üstünde var 1 haftaya yaklaştı biraz küçüldü ama gitmedi arada sırada bir iki tane çıkıyor , sabunlasam yeter mi yoksa süt falanda uygulayayım mı ?

teşekkürler.

arada bir çıkıyorsa hiç uğraşma. ama illede bişey yapacaam diyorsan limonlu pamuğu 10-15 dakka kadar pres yap sivilcenin üstüne. yada sadece sür bırak. daha hızlı kayboluyor izi de hızlı kapanıyor
  • Doğrumu bilmiyorum ama yumurta sarısını sivilceye sürmek sivilcelere iyi geliyormuş ama ne kadar doğru bilmiyorum hiç denemedim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: denixex

benimde bir tane burnumun üstünde var 1 haftaya yaklaştı biraz küçüldü ama gitmedi arada sırada bir iki tane çıkıyor , sabunlasam yeter mi yoksa süt falanda uygulayayım mı ?

teşekkürler.

arada bir çıkıyorsa hiç uğraşma. ama illede bişey yapacaam diyorsan limonlu pamuğu 10-15 dakka kadar pres yap sivilcenin üstüne. yada sadece sür bırak. daha hızlı kayboluyor izi de hızlı kapanıyor

herhangibir yan etkisi var mı hocam ?

• quote:

quote:

quote:

yooook hacı patlatmıcaksın ozmn iz kalır işte oksijenli su ve antibiyotik karışımıda işe yarar
    ya da oriflame de çay ağacı ve rezene yağı oda kurutuyor

patlatmak değil hacım. zaten benim sivilce dediğim öyle içi iltihap dolu olanlardan değil. onları bilakis seviyorum. kuruyo gidiyo kendi halinde. dokunmam onlara kolay kolay. benimkiler kırmızı hafif kabarık. içinde iltihap yok. limonlu pamukla çok sert bi şekilde ovaladım ben öyle ucundan kan çıkabildi sadece.

• benim yukardaki mesajı oku bak. ben kanatana kadar limonla sert bi şekilde ovdum yüzümü kıpkırmızı oldu ama 24 saat sonra geçti. benim sana önerdiğim sadece limonu pamukla sür bırak. istersen yarım saat sonra yıka çıkart ama yıkamasanda olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hercin -- 23 Ocak 2012; 21:39:28 >
  • yiyeceklerin sivilceye doğrudan etkisi olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İstediğinizi yiyebilirsiniz. Sivilce az ise çeşitli nedenlerle çıkmış olabilir, hiç bir şey yapmanıza gerek yok kendiliğinden geçer. Ancak uzun zamandır devam eden, iltihaplı sivilcelere sahipseniz kesinlikle tedavi görülmesi gerekir. Ne sürerseniz sürün geçmeyecektir. Eğer geçiyorsa zaten onlar ilk dediğim sivilce tarzıdır, kendiliğinden de geçebilir. Ayrıca yanlış şeyler sürülmesi(örn limon) yararı olucağına zararı olur. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Eğer ikinci şekilde uzun süredir geçmeyen iltihaplı sivilceye sahipseniz doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. Bu tarz sivilceler karaciğerden kaynaklanır. Çözümü doktora gidip roaccutane veya zoretanin gibi A vitamini türevi ilaçlar kullanılması gerekir. 6 ay kullandıktan sonra geçemeyecek sivilce yoktur ve kesinlikle tekrar etmez. 6 ay düzenli kullandıktan sonra sivilcelerden kurtulamama ihtimali yoktur. Kim üretiyorsa bu ilacı Allah razı olsun 4-5 yıl oldu kullanalı bu ilacı. Ama önce-sonra fotoğraflarını koysam şok olursunuz Yüzüm sivilceden gözükmüyordu öyle söyleyeyim anlayın işte. Şuanda 1 tane bile sivilce yok pürüzsüz. İzde kalmadı yüzüme birşeyler sürmeyip doktora gittiğim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamingLight

yiyeceklerin sivilceye doğrudan etkisi olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İstediğinizi yiyebilirsiniz. Sivilce az ise çeşitli nedenlerle çıkmış olabilir, hiç bir şey yapmanıza gerek yok kendiliğinden geçer. Ancak uzun zamandır devam eden, iltihaplı sivilcelere sahipseniz kesinlikle tedavi görülmesi gerekir. Ne sürerseniz sürün geçmeyecektir. Eğer geçiyorsa zaten onlar ilk dediğim sivilce tarzıdır, kendiliğinden de geçebilir. Ayrıca yanlış şeyler sürülmesi(örn limon) yararı olucağına zararı olur. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Eğer ikinci şekilde uzun süredir geçmeyen iltihaplı sivilceye sahipseniz doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. Bu tarz sivilceler karaciğerden kaynaklanır. Çözümü doktora gidip roaccutane veya zoretanin gibi A vitamini türevi ilaçlar kullanılması gerekir. 6 ay kullandıktan sonra geçemeyecek sivilce yoktur ve kesinlikle tekrar etmez. 6 ay düzenli kullandıktan sonra sivilcelerden kurtulamama ihtimali yoktur. Kim üretiyorsa bu ilacı Allah razı olsun 4-5 yıl oldu kullanalı bu ilacı. Ama önce-sonra fotoğraflarını koysam şok olursunuz Yüzüm sivilceden gözükmüyordu öyle söyleyeyim anlayın işte. Şuanda 1 tane bile sivilce yok pürüzsüz. İzde kalmadı yüzüme birşeyler sürmeyip doktora gittiğim için.

roaccutane ben de kullandım ama 4 ay kullandım sadece benim doktor acemiydi galiba roaccutane konusunda. bıraktırdı hemen. dediğin gibi 8-9 ay belki daha fazla hiç sivilcem çıkmadı çok mutluydum :(

• Kanımca tamamen geçmesi biraz zor gibi kendimden biliyorum.Biraz bünye meselesi bu ergenlikte hiç sivilcesi olmayan da var , olan da. Aza indirgemek için bir cildiyeciye gidin büyük ihtimal krem karışımı verecektir , ben memnunum doktorumun verdiği kremden ...
  • quote:

quote:

yiyeceklerin sivilceye doğrudan etkisi olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İstediğinizi yiyebilirsiniz. Sivilce az ise çeşitli nedenlerle çıkmış olabilir, hiç bir şey yapmanıza gerek yok kendiliğinden geçer. Ancak uzun zamandır devam eden, iltihaplı sivilcelere sahipseniz kesinlikle tedavi görülmesi gerekir. Ne sürerseniz sürün geçmeyecektir. Eğer geçiyorsa zaten onlar ilk dediğim sivilce tarzıdır, kendiliğinden de geçebilir. Ayrıca yanlış şeyler sürülmesi(örn limon) yararı olucağına zararı olur. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Eğer ikinci şekilde uzun süredir geçmeyen iltihaplı sivilceye sahipseniz doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. Bu tarz sivilceler karaciğerden kaynaklanır. Çözümü doktora gidip roaccutane veya zoretanin gibi A vitamini türevi ilaçlar kullanılması gerekir. 6 ay kullandıktan sonra geçemeyecek sivilce yoktur ve kesinlikle tekrar etmez. 6 ay düzenli kullandıktan sonra sivilcelerden kurtulamama ihtimali yoktur. Kim üretiyorsa bu ilacı Allah razı olsun 4-5 yıl oldu kullanalı bu ilacı. Ama önce-sonra fotoğraflarını koysam şok olursunuz Yüzüm sivilceden gözükmüyordu öyle söyleyeyim anlayın işte. Şuanda 1 tane bile sivilce yok pürüzsüz. İzde kalmadı yüzüme birşeyler sürmeyip doktora gittiğim için.

roaccutane ben de kullandım ama 4 ay kullandım sadece benim doktor acemiydi galiba roaccutane konusunda. bıraktırdı hemen. dediğin gibi 8-9 ay belki daha fazla hiç sivilcem çıkmadı çok mutluydum :(

6 ay düzenli kullanılması gerekiyor. Yarıda bırakmak hem ilerde tekrar etmesini sağlar, hemde vücuda çok ciddi zararları var. İşini bilen bir doktora gitmek gerekiyor tabiki

• Benim alnımda çıkıyordu sürekli 2-3 aydır. Kırmızı alınla geziyodum resmen. Dove sabun falan kullanıyodum geçmiyodu. Doktora gittim, derinin altı iltihap dolmuş dedi. 2 kutu antibiyotik,krem,jel,sabun verdi. 3-4 gündür kullanıyorum gözle görülür derecede azalma var. Deri altında iltihap kalmadı resmen. 1 ay sonunda geçecek inşallah...
  • quote:

Benimde 6 yildir sivilcelerim var. Ve benimki agir dereceden. İzler felanda var. Normalde sivilcelerde bi sorunum yoktu ama artik belli bi yasa geldik ve zor oluyor. Bende gecen hafta doktor tavsiyesi ile roaccutane'e basladim. Daha onumde 5 ay 3 hafta var ama her turlu zorluga (kuruluk, catlama, kanama) hazirim. İns benimde 6 ay sonra sivilcelerim ve izlerim gidecek

• yeniden başlasammı bilemiyorum. aşırı derecede asabilik yapmıştı bende. ev arkadaşlarıma gına gelmişti. şimdi aynı şeyleri yeniden yaşamak ..........
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.